...

"Gud, du kan väl åtmistone tar ner hans feber lite, under 39 iallafall, strax över 38 så han orkar gå ur sängen, klä på sig, stoppa i sig en alvedon och åka med? Bara ett förslag. AMEN"


Godnatt


GAAAH. Varför dessa sjukdommar just nu...

Så var det dags. Imorgon åker vi till Gotland. Ska bli såå himla kul och mysigt och skönt. Har längtat.

Dock har vi ruskig otur under vår semester.

1:a semesterveckan i Nyland: Theodor får hög feber under några dagar. Vi får ta det lugnt och många av våra planer får bromsas..

2:a semesterveckan: Vi har det ruskigt mysigt sön-ons. Vi äter frukostar på balkongen, gör pickninckar på olika stränder och grillar.
Ons - Simon blir sjuk. Hög feber. På em åker vi till Bella o barnen och har det lika trevligt som alltid. Cornelia blir oxå dålig senare under kvällen.
Tors- Jag och Theodor åker ner till Bella på em och har det mysigt med Bella och tjejerna. Vi äter middag där och stor barnen får mumsiga glassar innan vi åker hem till sjuk-lägret.
Tors-sön
- Simon och Cornelia har legat däckade med hög feber. Simon har legat på 40.7 som högst.
 Lördag - Jag och Theodor flyr från sjuklingarna och åker till storesyrran som det var föör länge sen vi träffade. Vi pratade och åt sommarvåfflor. Det ni. Det var riktigt gott. Sen bar det av på läkarbesök för simon och Cornelia. De hittar ingenting men misstänker att simon kan ha Körtelfeber ( vilket håller i sig ca 3 veckor.. kul ) men han får ändå ett penicillin som läkaren säger kan hjälpa. Jaha???
Söndag ( idag ) Simon har haft över 39 hela dagen och vi börjar inse att han nog inte kan åka med imorgon till Gotland. Buhuuuu. Jag har packat och grejat och survat resten av familjen hela dagen. Och hoppats på att Simon bara plötsligt ska slänga av sig täcket och säga "behöver du hjälp med nått älskling?? Vad kul det ska bli med Gotland imorgon"

Vi har iallafall kommit fram till att om han ej kan åka med imorgon så kommer han att ta en färga nån dag senare, så fort han känner sig bättre. Vilket vi hoppas blir på tisdag eller senast onsdag. "blir jag inte frisk förens lördag så kommer jag ändå, jag ska till Gotland"

Simon sover djupt här bredvid i gästrummet. Han snarkar ljudligt. Cornelia vägrar att sova. Hon svansar runt här nere i lekrummet.

Kameran är nerpackad, filmkameran laddad, 1 ton kläder nerpackade, sängkläder och handdukar i stoor väska, skötväskan är städad och packad och plånboken full med pengar... Kan man köpa Simon frisk NU så skulle jag vara redo att betala ganska mycket.

Jag ska vattna lite blommor här, plocka med det sista, försöka få barnen att somna ( Theodor kom just nersmygandes nerför trappan ) och sedan be en kvällsbön. "snälla gud, gör Simon frisk tills imorgon så att han kan följa med och göra våran Gotlandsresa komplett. Snälla gud. Sen ska jag inte be om nått mer på länge. Ok????? Dendär lottovinsten kan vi skjuta upp, det e lugnt. Ingen brådska med det. Förlåt att jag tjatat så mycket om det. Det e ju bara en världslig sak. Det jag ber om nu är faktiskt på riktigt, nått viktigt. Du förstår väl?? så jag kan räkna med att Simon är frisk imorrn då?? Ge mig nått tecken e du snäll så jag vet att du hört mig och fattar vad du behöver göra. Jag ska sluta att svära förresten. Helt. Lovar. Vet att det slunkit ut nått fult ord ibland, men det ska bli skärpning med det. Och dethär med kyrkan. Det var inte så längesen jag var där faktiskt. Fast det ska bli skärpning på den punkten oxå. Söndagar ska now on helt läggas åt söndagsmässa och söndagsvila. Fast då får du nog först fixa nån städhjälp som fixar med tvätt och dammsugning och sånt om 1 dag i vekcan ska läggas åt vår visad tro till dig. Jag menar vi kan ju inte trolla direkt. Men ska vi säga så då??"

Äh nu lägger jag ner. Får väl se om Gud hört min bön. Annars ska vi andra iallafall njuta av gotlandsresan och fira Simon med en stor grillfest när han kommer.

Puss och godnatt.

Ses om 1 vecka

semester

Usch vad jag e URUSEL på att blogga...

Jag tycker det är kul och det är ett bra "hålla-kontakten-och-berätta-hur-allt-går-med-allt" med vänner och familj som man inte träffar så ofta.
Önskar att fler blooggade så man kunde snoka lite.. Typ Johanna, mamma,  Bella, Jenny, Johhny, mormor:), kusinerna, pappa, jossan, Jeremy ;) m.fl.... Lillsyrran har iallafall en riktigt seriös blogg som jag kikar in i varje dag skulle jag tro..

Hursomhelst, vi har semester och då har det blivit drastiskt mycket mindre tid vid datorn. Vilket är skönt. Klart man ska vara ute och hitta på grejer när man har semester. (Senaste dagarna har vi tillbringat på standen med picknick. Riktigt nice. Igår var vi på Flaten badet hela dagen med köttbullsmackor med rödbetssallad i kylväskan. )Sen blir det dator för hela slanten när vintern kommer. Inte under hösten . JAG ÄLSKAR HÖSTEN. Luften, lukten och alla färger. Bara älskar. Får alltid en speciell känsla i kroppen när det är höst.

Men nu är det sommar, och det e ju inte helt fel det heller.

Vi har vart uppe i Nyland, som ligger i ångermanland. Blev bara familjen denhär gången. Vi brukar alltid åka upp med simons föräldrar och syskon eller kompisar, men i år fanns det inga som hade semster samtidigt. Vi hade det iallafall jättemysigt. Så skönt att komma upp dit. Det är otroligt vackert och man släpper alla problem och måsten som man har hemma. Vi var där 1 vecka. Aldeles lagom. Dessvärre blev Theodor sjuk några dagar så vi fick ta det lite lugnt, men vi hann hitta på skoj oxå, lägger upp bilder när jag fått hem min kamera..
historien om det: När vi skulle åka hem så stannade vi för att käka ca 2 mil söder om Sundsvall. Riktigt schabbigt ställe, men vi var riktigt hungriga och orkade inte packa in oss i bilen för att leta efter nått bättre så.. Jag , Cornelia och Theodor åt kanske världens äckligaste buffé. Den måste nästan smakas eller luktas för att kunna upplevas men jag kan ju försöka beskriva lite. Vi börjar med köttbullarna. De var typ gråa innuti och hade konsistensen som fiskbullar. De låg i en sörja som föreställde sås och smakade INTE gott. Köttfärsåsen var inte så mycket bättre. Eller sås och sås, snarare köttfärsklumpsslask. Det var stora köttfärsklumpar( oxå gråa innuti ) i en slaskig sörja. MMMMM. Sen fanns det nått kött som låg i grummligt vatten. Mycket frestande. Eller inte. VArken Theodor eller Cornelia tog en endaste tugga. Äcklade och lätt illamående satte vi oss i bilen och jag mådde faktiskt illa efter att ha kämpat i mig 1 portion av den s.k köttfärsåsen. Jag somnade snabbt o sov ett bra tag. 4 h senare.. "shit, bensinmätaren e inne på det röda, vi måste tanka så fort vi ser en mack" säger simon och lite senare hittar vi macken. Jag böjer mig fram för att plocka fram väskan, men den e inte där. Påengång fattar jag "Fan jag har glömt min väska. jävla skit. Skit, skit, skit. NEJ min kamera låg där, o plånboken förstås, men min kamera. Det var ingen idé att vända för vi hade åkt i 4 timmar sen vi ätit på restaurangen. JAg sätter mig och ringer 118 118 och tjejen på andra änden försöker så gått hon kan att hitta restaurangen jag glömt väskan på, av mina geografiska förklaringer. Men icke. Väl hemma blev det att söka på internet efter tänkbara restauranger men ringa fick vi vänta med tills dagen efter. Till slut hitta vi rätt restaurang och de ska lämna väskan till Marie när hon åker upp, så det känns väldans skönt. När jag fått kameran ska jag lägga in lite bilder.

SNART DRAR VI TILL GOTLAND!!! :) :) :)

Jag sitter här med en trött dotter som vill ha sin kvälls välling och sova, så nu ska jag vara en god moder och så fint lägga och vyssa mitt barn till söms :) Mitt andra har redan slocknat i soffan efter rolig lek med Simone...

puss

RSS 2.0