Öroninflamation, magsjuka o vårprommenad..

Det hade börjat rinna från Cornelias öra igen så igår åkte hon och jag till vårdcentralen. Mycket riktigt, öroninflammation på båda öronen. Stackars lillaskruttan. Gick till apoteket och hämta ut antibiotika, örondroppar och kräm. Så nu ska hon bli frisk. Läkaren tror att hon kan vara ett s.k öronbarn så vi ska dit om ca 2 månader och titta igen. :(

Fick sms från mamma som skrev att hon legat magsjuk hela natten. Syrran o hennes kille var magsjuka några dagar tidigare och nu var det tydligen hennes tur. Stackarn. HATAR magsjuka. Jahapp, så när är det våran tur då? tänkte jag direkt. Inatt sätter det väl säkert igång. Pust.

Jag berättade för Jenny om magsjuke epedemin i min familj innan vi träffades men hon trodde inte vi var smittade utan att det borde brutit ut, så jag o corre tog tåget och åkte in till dem. vi åt på en jättemysig lunchrestaurang. Mums. Jenny får inte äta eller dricka nån mjölk ( de tror att det kanske e mjölken som Edvins magknip beror på ) så vi tog en prommenad med vagnarna i vackra vädret och kollade utbudet av mjölkfria mjölker ( lät lustigt ) på en affär längre bort. Sen prommenerade vi tillbaks till dem och fikade en stund innan jag o Corre åkte hem för att hämta Theodor. Mysigt att träffa dem. Det är det alltid. Edvin e fortfarande såå liten. Sötnos.

Under em och kvällen väntade jag bara på att börja känna av illamående, men det kom aldrig :)

Niko och Tommie kom förbi när ungarna laggt sig och vi tittade på "ond aning" med Sandra Bullock, skitbra film. Rekommenderas.  Fast Tommie somnade efter 10 min och snarkade så att taket nästan lyfte ;)

Nu är det Fredag och jag har städat hela förmiddagen. Så skönt. Älskar när det blir rent och fint. Matilda "Bree"...  Corre sover och jag ska passa på att duscha, raka benen och allt sånt. Ikväll kommer Jenny, Andy och Edvin och det blir tacokväll :)

PUSS

konstigt öga

Vaknade imorse och kände att ena ögat var helt uppsvullet. Stackars vänstra lilla öga. Vet inte varför det blivit så men folk har tittat lite konstigt på mig hela dagen ( har jag fått för mig ). Och inte är det för att jag är storbystat, blond och har urringat. Nej nej... e nog mitt öga som fått uppmärksamhet idag. "oj, stackars tjej, måste blivit misshandlad av sin karl", riktigt ekade det i hela Farsta när jag gick där.

Har stressat runt som bara den idag.

Köpt mtta på bauhaus.. o kakel.. o plastpåsar.

Blev förresten påkörd av en jävla långtradare i sidan när jag skulle in på parkeringen. Jag bara satt som paralyserad bakom ratten.. "vad gör han, stressade gubbe, han kommer ju köra in i mig, hjälp han kör in i mig" När stressgubben fattat att han skrapat upp hela sidan på min bil och att han nu faktiskt satt fast så han inte kom vidare tog han arslet ur vagnen och hoppa ur lastbilen. Vi fick tillsammans loss mig. Samtidigt försökte jag ringa Simon för att fråga vad fan jag skulle göra. Skulle nån lapp skrivas påengång?? Simon svarade inte. Gubben sa att det bara var att köpa nått billigt på biltema o putsa lite så skulle det gå bort. Hm, visst visst. Jag tog hans reg nr ( i smyg ) och ska ringa företaget vars lastbil körde på mig. Få se hur stora skadorna blev. Såg inte så farligt ut, men jag kommer inte lägga ut en krona på att nån annan körde in i mig.

Hursomhelst. Åkte till farsta. Köpte present till Bella :) Och micromat, eftersom vårt kök inte fungerar så bra nu under renoveringen. Köpte lite annat. Åkte till centrum. Lämna 2 filmer, hämta ut biljetterna till Lördag :) yihaa. Ska bli skönt att komma hemifrån lite. Äta i lugn o ro, sminka sig i lugn och ro, duscha i lugn och ro, sova i lugn och ro. SOVMORGON.

Sen har jag laggt ut träningsmaskin o ett par högtalare på blocket. Rensat garderob. Ätit 1 banan. hm... ja det var väl det.

Hämtade mina små guldklimpar på dagis och åkte en sväng till Bauhaus igen. Ville ha en liten matta oxå hade jag kommit på. Theodor var jättetrött o somna i kundvagnen. Corre "matvrak" fick en korv när jag handlat färdigt. En kille som satt lite längre bort satt o flirta ett tag med henne och började sen prata med mig oxå. "hur gammal e hon"?? osv... trevligt trevligt att man faktiskt blir lite uppskattad ibland när man e ute med barnen. Att man faktiskt kan få folk att stratta o le och inte bara sucka  för att man tar för stor plats med barnvagnen eller att barnen skriker...Härligt. Ett stort Plus var att han var snygg oxå!! :)

ciao

Påsken

skärtorsdagen var jag hemma och vabbade för Corre borre. Hon var fortfarande inte helt feberfri och det måste de ju vara för att få komma till dagis. Theo stannade oxå hemma eftersom han ändå bara skulle ha gått halvdag annars, så det kändes lite onödigt.

Vi tog en sväng till willys och handlade påskmat och påsk-kärring-utstyrsel till Theodor. När vi kom hem fixade vi påskfint. Jag hämta ner "påsklådan" ( guud så vuxet ) från vinden och sen pyntade vi med lite tuppar och kycklingar, satte fjädrar i påskriset. Sen ville Theodor vara påsk-kärring, så vi satte på honom det nyinköpta förklädet och lilla påskluvan, eller vad heter det??? Hm, påsktyg?? PÅskhatt?? Nej fan, det e ju ingen hatt... nåväl, ni fattar kanske vad jag menar. PÅsk schalen, hm.. sjalen?? Så kanske det heter!!!! Sen blev det sminkning. Små härliga fräknar, röda kinder och mörka ögonbryn. Theodor sprang och tittade sig i spegelt och blev överförtjust i vad han såg. Vi tog en sväng förbi mamsen o Niko och visade upp fina påsk-kärringen som fick lite godis som tack för titten. Väldigt uppskattat.

Långfredagen - Var verkligen låååång. Städade och dammsög och slet hela dan för att vi skulle få hit massa folk på kvällen. Usch, känner mig såå usel när jag sätter barnen åt sidan för att städa. Städa liksom. Men det behövs ju. Och tyvärr tog det typ hela dagen för det var nästintill kaos innan. Vi hade en trevlig kväll iallafall med mamma, pappa, johanna, joakim och Anders här. REiktigt mysigt. THeodor var överlycklig med så många lekkamrater här samtidigt som var och en fick sin beskärda del nere i lekrummet där Theodor ville laga mat åt dem. Pappa fick pizza.
Vi åt en massa god påskmat, drack mumsiga saker och snaska påskgodis. Det blev sent och Lena o Anders gick väl vid 01.30 nångång, så vi kom i säng sent.

Påskafton - YIPPI Corre vaknade vid 05.00 tiden och hade haft ett diareé anfall i sin säng. Det var bara att släpa sig upp, trösta, bada, bädda och tvätta. En stund senare i vår säng kräks lilljäntan. Ännu mer YIPPI. Det känns att man lever. Bara till att byta sängkläder igen. Jag o Simon var trööööötta hela dagen. Vi 14-tiden tvinga simon sig ut och lekte med Theodor 2 timmar. Medans passade jag o Corre på att sova. Så skönt. Middag hos svärisarna på kvällen. Myspys. Supergod mat, som alltid. Avslutade kvällen med poker, där Simon blev kvällens stora stjärna.

Påskdagen - funderar, hm, det var igår va?? Vad gjorde vi då?? Funderar ännu mer... Jag var iväg med ungarna nånstans. Det står helt still. Funderar på om jag börjar bli senil. Kommer iallafall ihåg att Johhny kom hit och hjälpte oss slipa ner kaklet i köket. Japp, renoveringen fortsätter. Jag målade köks-soffa. Sent. Nångång efter ungarna laggt sig. Vi spelade TP samtidigt. Johnny utklassade. Som vanligt. Så allmänbildad den killen. Den som ändå har tid att läsa en bok. Lyllos. Kollade på sista Wallander sent sent... Den var sorglig. Gillar Wallander. Så synd att det inte kommer nån mer film... Tittade på "bakom filmen" efteråt, extramatrial. Brukar aldrig göra det. Men det kändes som ett fint avslut på nått sätt. Goodbye Wallander. I Will miss you.

Annandag påsk - Åkte med mamsen o vår familj och kollade kakel på morgonen. Vi hittade ett på Bauhaus som vi bestämde oss för. Sen stack jag, barnen och mamma till gammelmormor som vi inte träffat sen i jul. Kul att se henne och man tänker alltid när man väl träffar henne att man ska bli bättre på att höra av sig. Hon bor ju så nära. Vi käkade lunch, fikade och passade på barnen. HELA TIDEN. Hon har typ 50.000 fotoramar, porslinsgrejer och massa annat som inte får tappas i golvet. Jag var trött efter 2 timmar och vi åkte hem till mamma där vi spenderade resten av em. Hemma var simon o farmor Marie i full gång och kaklade köket så det var bäst att vi höll oss undan. Det blir jättefint hemma. SJUKT jobbigt att ha konstant skitigt och stökigt när man renoverar men jag ser såååå mycket fram emot slutresultatet. :)

PUSS, nu blir det tv:n resten av kvällen




1. Theo som söt påsk-kärring
2. Påskmiddag hos oss
3. Corre käkar påskägg
4. Målning av påskägg
5. Den glada pokervinnaren
6. Johhny boy o Simpa river kakel
7. Cornelia med gammelmormor


Jaha, så har man blivit bloggare på riktigt :)

Hej hopp!!

Jag har ju bloggat en del på familjelivsidan men ville blogga "på riktigt" och har nu äntligen dragit arslet ur vagnen och satt igång. Åh duktiga jag. Sitter på jobbet så måste vidare på lektion. Får blogga vidare senare.

Puss

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0