Midsommar på Gunnan -08

Midsommar blev fantastiskt lyckat.

Vi tog bilen och åkte till Bredvik på fm och blev där hämtade med lilla båten och ALL vår packning. Såg ut som att vi hade tänkt stanna 1 månad kan jag tro. Men det blir ju så mycket när man har 2 barn. Man vet ju aldrig vad det blir för väder så man tar ju med alla tänkbara uppsättningar. Regn, varmt, kallt eller blåsigt kanske?? ;)



det var iallafall jättefint väder på midsommar. Som omväxling...

Vi blev uppmötta på bryggan av mormor Lena såklart och vi gick för att packa upp i den lilla stugan vi skulle sova i. Johanna och Joakim kom lite senare och midsommarfirandet kunde börja..

             

Ha ha, jag och syrran ska på bilden längst till höger försöka hoppa upp så att huvudena kommer i ringarna när kortet tas.. men nån tog för snabbt..



Vi gjorde verkligen allt som hör en midsommarafton till... Började med sill-lunchen. Mamma hade som vanligt gjort egna sill burkar med olika smaksättningar och kryddor. Synd att jag själv inte äter med det blev succé som alltid. Det fanns ju annat jag som inte gillar sill ( blääää ) kunde äta.. paj, potatis, ost och bröd och sånt :)

         

                
Efter lunchen blev det en liten paus ( vi spelade pingis en stund uppe på dansbanan ) sen gick vi tipsprommenad. Theodor gick med mormor Lena och Johanna o Joakim..

Efter det dansade vi har jag för mig. Anders tog sin gitarr och sedan försökte vi tillsammans allihopa komma på allt man brukar sjunga, och jag tror vi fick med de flesta traditionella "dansa-runt-stång" låtar. Theodor tyckte såklart att det var väldigt kul, speciellt "björnen sover"..

     j

Efter dansen blev det dags för lekar/tävlingar. Anders var lek-ledare och hade tillsammans med simon, Joakim b la satt ihop massor av skojiga tävlingar...

              



Vårat lag hette "the Pirates" ( jag , simon, theodor och Cornelia hade när vi anlände till ön piratmössor på oss allihop och sjöng sjörövar-fabbe ) och bestod av mig, Simon, Theodor, mamma, johanna, joakim, Jesper, Erik, Maria och Lasse. Vi var ett otroligt taggat lag som gav allt i alla tävlingar. De olika grenarna var : Säckhoppning, potatis på sked ( ja jag vet att det ska vara ägg egentligen ), transportera vatten, och dragkamp. Och vårat lag VANN!! Yippi. Final grenen stod mellan vårat lag och ett annat lag ( vi var 4 lag från början ) och Joakim samlade ihop oss alla innan för att snacka taktik. Taktiken funkade klockrent och vårat lag ( med 3 tjejer ) vann mot ett annat lag med bara grabbar. Det ni . *sitter och spänner mig lite *--- Våran taktik var att joakim som stod längs bak höll takten hur vi skulle rycka ( istället för att dra hela tiden ) så han gastade där bak : RYCK RYCK RYCK RYCK. Vi var så otroligt synkade och la all kraft på våra RYCK och andra laget tappade då balansen...
 
Sen blev det bad från bryggan, finns grejer att berätta om det med men jag börjar märka att denna text blir alltför lång...

    

Senare blev det grillning och prisutdelning för vinnare av tipsprommenad. Theodor hade vart framme vid prisbordet MÅNGA gånger och spanat in en mini-kikare som han väldigt gärna ville ha. Vi sa till honom att det var fler som var med och tävlade och att vi får se vem som vinner...
" vinnare av barn tipsrundan är en pojke som helt själv svarat rätt på 10 av 12 frågor. Han är oxå den yngsta deltagaren. Vinnare är THEODOR".... Alla applåderade och Theodor´s ögon blev stora som tefat. Man såg hans lite tveksamma blick " ja det var du som vann Theodor, upp och hämta priset ". Theodor gick fram till prisbordet och tog såklart den lilla kikaren han tittat så mycket på. Sen kom han överlycklig tillbaks till bordet. Jag kan säga att det var svårt att hålla bort tårarna för man blir så glad när man ser honom så lycklig som han blev... Mormor som hade gått rundan med Theodor var så stolt och satt och skröt om hur duktig han varit och att han riktigt funderat innan han svarat och svarat på alla frågor själv... så gulligt.

    

Efter mat och läggning av barn blev det cracy dancing på dansbanan. Simon gjorde nån speciell fot dans som vi andra så gärna förtränger.. ha ha. Alla var iallafall på G och dansade på så det var riktigt skoj. corre vaknade vid 01.30 tror jag det var så då tackade jag för mig och gick in och la mig och gosa med henne tills vi somnade. Mycket nöjd över dagen...

Har förövrigt ett VÄLDIGT ROLIGT filmklipp där Anders sjunger " Vår bästa tid är nu..." Han e jättemusikalisk Anders och kan spela gitarr och allt men just dethär var bara så roligt.. Han riktigt lever ut texten, ställer sig mitt på dansbanan, och ylar som aldrig förr " du sjunger fel text Anders " hör man mamma i bakgrunden... ha ha ha






puss


KÅLMÅRDEN 18-19/6

En mini semester. För bara familjen. En otroligt mysig sådan. Och välbehövd.

Gud vad vi hade det skoj. Inte minst Cornelia och Theodor. De var pigga och glada under hela resan.

Jag lägger upp lite bilder och berättar lite om resan med hjälp av dem.

För er som inte vart på Kolmården - ÅK DIT ( speciellt om ni har barn ) Bo isåfall på "vildmarkshotellet". Där fanns det pool, en för vuxna och en mindre för barn. Sen finns det restaurang på hotellet där det till middag erbjuds barn-bufé. Vilket vi vuxna oxå åt av. Det var det många som gjorde. Man betalade 20 kr mer än barnen och fick äta så mycket man ville :) GUUUD vad jag åt  "asså det e helt sjukt vad du äter Matilda, hur f-n får allt plats"? Simons kommentar då jag 20 min efter att alla andra var klara fortfaranda satt och tryckte i mig. Tror jag förbrukade 6 talrikar. Och efter att jag ätit upp på en talrik kom servitrisen och frågade "smakade allt bra?? Fullt med mat i munnen ( från den nya talrik mat jag förstås redan börjat vräka i mig från )nickade jag lite generat och fortsatte sen äta. Efter varje talrik kom hon och frågade likadant. Simon skämdes lite, fattar inte varför... Men det var ju så gott och man fick ju äta så mycket man ville. Då MÅSTE man ju passa på. ;) En till sak som var toppen var att det fanns barn-bio precis bredvid restaurangen så dit smet Theodor iväg efter att han ätit upp. Nöjd och glad. Cornelia satt och ritade på duken ( ja, det skulle vara så ). De hade pappersdukar, vita com man kunde rita på och på varje bord stod en korg med pennor. Helt genialt.

på morgonen fick vi frukostbufé ( vilket ingick i paketet vi köpt ) och det var nog den mysigaste frukost vi alla 4 haft tillsammans någonsin. Vi satt ute på en terass, vid räcket med världens utsikt. Helt vindstilla, solen lös och massor av god frukost. Inte illa. Inte illa alls.

fördig babblat, här kommer bilderna:

1.           2.            



3.
           4.          



 5.

1. MOT KOLMÅRDEN!! Vi hade såklart glömmt att kolla upp hur man åkte, men ett samtal till Johhny boy räddade oss :)
2. Vi åker Linbana. Vi köpte åk kort så vi kunde åka hela dagen. :)
3. Äter lunch vid "bamse´s värld"
4. Bamse himself
5. Cornelia klättrar                


                                   6.

                                                                 6. Otroligt fin bild på vår vackra dotter

7.          8.            





9.
  10.                                                                                                       

7. tittar på djuren
8. Cornelia kunde stå långa stunder och nyfiket titta på djuren
9. glad skit
10. Här kikas det igen..


11.
           12.



13.              14.             



15.
       


11. Theodor var så sött med sin karta. Han höll den i stort sett hela dagen och tittade då och då op den och förklarade för oss vilken väg vi skulle gå..
12. Cornelia nyfiken på en liten get
13. Jag och Theodor red på kameler. Han var så modig och satt under hela rundturen med ett stort leénde på läpparna :)
14. Shit vad noshörningarna var STOOOORA
15. Åhhhhh älsklingselefant. Så fina var dem!!




16.                  17.      


18.


16. Självklart var vi på delfinshowen. Barnens ögon var stora som pannkakor. Efter att ha sett showen har jag bestämt mig för att nångång surfa på en delfin. Såg riktigt kul ut.
17. Vilar oss lite på hotellrummet
18. Efter en lång dag på djurparken badade vi i hotellets pool.



19.      20.


21.      22.   

19. Mumsiga barn bufén
20. Trötta barn. Jag o Simon kollade fotbollen såklart..
21. Myyysig frukost
22. Nämen titta, jag e med oxå

23.    24.

23. Dag 2 åkte vi med bil in i safariparken, där man åkte mitt bland alla farliga djur. Girafferna gick på led. Minst, större, störst.
24. En pigg björn. Jag blev lite orolig att personalen missat att ge den sin frukost...



25.
    26.


27.                 28.

25. Cornelia och Theodor tyckte att sjölejonen och sälarna var jätterolig att titta på. Speciellt 1. Det var ett gammalt ( mycket fult ) sjölejon som lät jätteroligt och nyste och hade sig. Cornelia härmade sjölejonet och skrattade.
26. Tiger wolrld ( inte många där dagen innan midsommar, skönt )
27. Gladis
28. Vi alla blev fascinerade av påfågelns häftiga fjädrar

Hemma och packar om

Inne en snabbis..

Vi har vart på Kolmården i 2 dagar. Underbart har det varit. Roligt och spännande. Vi kom hem här för en stund sen och ska tvätta lite, packa om och dra ut till skärgården tidigt imorgonbitti för att fira midsommar. Min mammas sambo har båt så vi ska ut till en ö och fira med dem. Store syster o Joakim följer oxå med så det blir riktigt skoj. Har MÅNGA bilder från Kolmården som jag lägger upp senare för den som vill se.

Puss och hej och ha en superduper midsommar!!


Sångjobb, fotbollskväll och Wii !!!

Jag tänkte lägga in lite bilder från helgen, så kommer lite text senare. Har vart en toppen helg hursomhelst..

                        
                   



               

1. Avbytarbänken redo 
2. Otroligt fina fotbollskillar ( Theodor, Edvin och Simon )
3. Andy i passar bra i mina glajjor
4. Jenny och Andreas
5. Mackan och Andie



             

1. Lucas och Theodor mumsar på hamburgare
2. Olivia och Cornelia äter glass


Bilder från Wii senare ( Niko, då kommer de fruktade bilderna ;) ) Mutning kan ske. Kontant eller insättning på konto.  


Freitag!!

Japp idag i det Fredag :)

Fredag = Städdag

Det har blivit så bara..

Har dammsugit överplanen, torkat golv, städat duschrum, torkat av speglar och tvättat massa tvätt. Underbart att städa. Inte jämt, men ibland så. Blir så fint när det e färdigt och luktar gott i hela huset. Sen får man lite träning på köpet, var helt svettig bär jag var färdig..

Sen har jag övat massa sång. Ska sjunga på ett dop imorgon inne i Kungsholms kyrka. Även fast jag har sjungit så många gånger så blir jag ändå alltid lite nervös... Tänk om jag tappar bort texten, spelar fel.??.osv. De betalar ju mig för att underhålla på dopet så då vill jag ju göra bra ifrån mig. Det har gått jättebra här hemma och allt sitter som en smäck.. så det ska nog gå bra. Sen är det så konstigt med mig. Jag blir alltid såå lugn när jag kommer in i en kyrka. Nervositeten brukar släppa så fort jag kommer in. Ibland tror jag på gud. ;)

Sitter och väntar på Niko!! Hon ska låna ut lite pengar till mig.. jag e totalt black men får ju pengar imorgon för dopet. Har middag och allt hemma men skulle vilja köpa lite godis till ungarna och lite sallad till maten. Tur att man har en snäll lillasyster som bor så nära :)

Det blir FOTBOLL imorgon oxå. Kommer säkert bli en tuffare match sverige får mot Spanien. de hade tydligen spelat ruskigt bra i sin första match så vi får se upp. Det blir samtittning ( finns det ordet, eller kom jag på det nu??) med Jenny, Andreas och Edvin. Ska bli skitskoj att träffa dem, var ett tag sen nu.

niko knackar, I´ll be back

hejsan hoppsan!!

Hej och hopp!!

Nu e jag tillbaks. Efter en kort hektisk period känner jag att jag hinner/orkar/har lust att skriva här igen.

Avslutningarna jag höll i gick otroligt bra och chefen var nöjd efteråt :) Sen bar det av till Nikos studentfirande. Mormor, morfar, moster, kusiner, mamma, pappa, systrar, simon, tommie, Inga-lill och ett gäng kompisar hurrade och grattade där hon kom springande. Hon var så fin i sin vita klänning. Sen åkte hon och 2 kompisar med Simon och Tommie i simons pappas cab. Simon hade fixat visselpipor till dem som de satt och blåste i. Minnen dyker upp när man ser sånt. Vi åkte hem och började fixa med pajer och allt var det var. Sen åt vi allihopa ute på altanen och gräsmattan. Mamma hade gjort en suupergod efterätt. Det var som chokladmousse hon gjort av vit och mörk choklad. Sen var det jordgubbar på, och nå runda, hårda rån. Niko blev dessvärre lite dålig senare på eftermiddagen och det hela slutade med att hon fick åka in till haninge sjukhus jourmottagning ( läs nikolinaamanda.blogg.se ) om ni vill veta mer... Nu mår hon iallafall till slut bra och planerar utlandsresa med Tommie :)

                                    

          

1. Fina student-tjejen
2. Simon, Corre, big-sis, moster, kusin Josefin, morfar,  kusin martin
3. kollaget jag och simon gjort till Niko
4. En av mina avslutningar
5. WIHOOOOO
6. Tommie mumsar på goda pajer. Taco, grekisk och ost, broccoli och skink paj :)



Så vad har hänt mer i mitt lilla liv då.... Blev erbjuden fortsatt jobb 1 år framåt, 23.000 i lön och betalda lov men tackade nej efter ett otrooligt velande.. Det var otroligt suktande att ta jobbet och ha det bra 1 år till men jag känner att jag MÅSTE börja plugga nu, annars kanske det aldrig blir av. Det ska bli jättespännande i höst att börja skolan och träffa massa nya människor och förhopppningsvis lära mig en massa oxå...Det kommer bli riktigt fattigt men så e det. Bättre blir det sen, efter pluggandet..

Igår kom lilla Filippa på besök ( bellas minsting ). Simone hade nämnligen vart jättedålig i ett dygn och de misstänkte att hon fått hjärnhinneinflammation så Bella, Dennis och Simone stack in till huddinge. Senare blev hon inlaggd och jag hämtade Bella från sjukhuset och skjutsade hem henne, Dennis skulle sova kvar ( Nej, barnen var INTE själva hemma utan Simon höll ställningarna där hemma ). Nu på morgonen har barnen haft jättekul med varandra och lekt och busat. Theodor var så söt "jag har 2 systar, jag har 2 systrar" gick han runt och sa.. :) "kommer Filippa idag oxå efter dagis, mamma??"... Han trodde väl att vi skulle få låna henne längre, men Bella hämtar ju henne från dagis och Simone har förresten fått komma hem igen. Så jag får vänligt lämna över ansvaret igen.. mysigt att ha henne här.

                    


             

1. Corre och Filippa leker..
2. Theodor och Filippa glada att se varandra
3. tjejerna ritar och pratar
4. de höll på att kikna av skratt :)
5. "NU jä-lar ska jag ha dendär bollen..."
6. "Hm... undra vad man kan hitta för kul här.."

Har övat massa sång idag oxå. Ska sjunga på ett dop på lördag inne i stan och då måste det sitta. Texter, ackord och röst. Kul att det händer lite med företaget och jag hoppas att jag ska kunna komma ut och spela ännu mer i framtiden.

Förra fredagen var jag och Bella ute. Roligaste gången hittills lätt. Vi började här hemma med att platta hår, dricka lite och prata. Fortsatte in till söder. Var påväg till "metro" ( visst hette det så??)  men hamnade på "gröne jägarn" ( FÖRLÅT JOHHNY ), trots att jag e djurgårdare upp över öronen. Vi satt och prata och drack och självklart sjöng jag "empty room" och även "fångad av en stormvind". En norsk kille gav mig plötsligt en ros och sa "du är den vackraste svenska kvinna jag sett" :) INTE varje dag man hör någonting sånt så lite smickrad blev man ju. Han var dessutom relativt nykter och försökte inte stötta på mig ens.. Han snacka lite om Sverige med mig och Bella o drog sen med sina kompisar.

En stund senare tyckte även vi att det var dags att gå vidare och hamnade på "Götakällare". Där tokdansade vi ända tills vi blev utslända 4 min innan stängning.... En rolig indisk kille höll oss sällskap typ hela kvällen och dansade på som om det gälde livet..Ha ha, angående utslängningen..det var så att vi dansade och jag skulle lyfta upp Bella på nått sätt och det slutade med att vi båda ramlade..Då fick vi först en varning av vakterna men när vi 20 min senare försökte samma grej och ramlade igen såg inte vakterna så glada ut längre" DET HÄR VAR ANDRA GÅNGEN TJEJER", sa en vakt och tog tag i våra armar. Vi förstod att vi inte längre fick vara kvar, tackade så mycket för oss och sprang därifrån. Sen bar det av till Mcdonalds. Efter det gick vi till en fontän och jag funderade seriöst på att bada, men det blev aldrig så. Istället tog vi en prommis till gullmars o sen bussen därifrån. Var hemma 05.20 tror jag klockan var. Ljust som på dagen ute men det gick bra att somna ändå. Gud va kul vi hade.

Man behöver verkligen göra nått sånthär nångång i månaden för att orka vara ansvarsfull och seriös resten av tiden. Då får man liksom ge utlopp för en massa fjant och det känns så skönt att göra det tycker jag.

               

1. Rosen...
2. Bella på tåget! Puss!
3. dans-glade indiern, Bella nånstans därbakom. Vad gjorde du där bak ?? Stod jag själv och dansade med honom ??

Resten av helgen spenderade vi hos simons föräldrar. De håller på att bygga en altan nere vid vattnet och Simon var med och hjälpte till. Själv var jag med barnen och solade en del. Riktigt varmt var det. Riktigt nice...



jahapp... så kanske man ska lägga in lite bilder då..

Så då var några inlaggda.. har fler jag vill lägga upp men det tar sån tiiiiid på denhär datorn, blir tokig!! Fler senare..

puss o hej leverpastejö

RSS 2.0