Helgens bilder...

Jag vet. Jag e riktigt seg. Men här kommer lite bilder från helgen ( dock ej den första ). Riktigt vår/somrig helg :)



Ibland e man trött...



Efter skolan i fredags hämtade jag ungarna och gick hem till altanen och sola och softade. Theodor hämtade vatten i en vattenkana uppe från badrummet som han sedan hällde ut i en upponervänd pool. Barnen fick för sig att de inte bara skulle doppa fötterna i det 1 cm djupa vattnet utan de ville bada helt....



I lördags var vi på varvet i solen och tittade när Anders sjösatte båtar. Han körde den stoooora trucken som Theodor fascinerat åkte med i ett bra tag...





Tjåckiiis. Japp, + 15 kg redan i vecka 20.. underbart!! Men en söt bebis kommer vi få. Så det e värt varenda kg..

Vi avslutade dagen med grilldebut på altanen. Alltså vi satt UTE och åt.. Johnny, Jenny, Andreas och bus Edvin var här :) Mycket och god mat blev det:





Jag var givetvis tvungen att äta för 2 ;)

Andreas: VArför tar du alltid kort på all mat?
Jag: det e min enda last.. ( att ta mycket kort alltså, kanske att äta oxå för den delen...)



Edvin fann kaffekannan väldigt underhållande. :)

Hoppas, hoppas att det blir lika fint väder i helgen. Då blir jag lycklig. Eller lyckligare...

Nu ska jag springa upp och slå på tv:n och glo på Greys anatomy.

puss och hej



Jag , Simon och Andreas i somras..

konstiga drömmar..

Jag har drömt så otroligt konstiga drömmar den senaste veckan. Varje natt har jag drömt drömmar som jag kommer ihåg. Starka drömmar. Långa drömmar.

Inatt drömde jag att det var julafton. Mamma, pappa och Johanna var med i drömmen. Barnen fanns, men jag såg dem aldrig.. Vi skulle föbereda inför maten men upptäckte till förskräckelse att det saknades massa mat. Vi hade inget vörtbröd, ingen ost, inga saffransbullar eller julmust. Ja det var en hel del som saknades kom vi fram till och jag och Johanna bestämde att vi skulle åka till Ica i centrum för att handla. "Tänk om de inte har vörtbröd" tänkte jag och Johanna men mamma försökte lugna oss " De vore ju dumma om de inte har vörtbröd nu när det e jul och allt". Flera gånger upprepades detta.

Sen kom jag och Johanna till affären. Vi letade stressat efter vörtbrödet. Vi ville ha detdär som vi alltid brukar ha. Det med russin i. Men vi hittade inget. Johanna hittade tillslut nått bröd, som var mer grått än brunt i tunna, tunna skivor och ville att vi skulle ta det. Det stod ju vörtbröd på påsen. Jag blev så besviken. Detdär var ju inte RIKTIGT vörtbröd.

Sen kom vi på att vi ville ha hårt julbröd oxå och hämtade det. Plötsligt kom jag på något som fick hela världen att rasa. RÖDBETSSALLAD. Jag hade ju glömt att göra RÖDBETSSALLAD. Den hemgjorda rödbetssalladen som mamma gjort varje år. Som är såå fruktansvärt god till de hemmagjorda julköttbullarna. HJÄLP!! Vad skulle vi ta oss till?!
Jag bestämde mig för att vi måste göra rödbetssallad. Iallafall en liten bunke som skulle räcka för dagen.



( Såhär ska det se ut. Både rödbetssallad och vörtbröd. Köttbullarna på spisen.)

I nästa sekund står jag och gör rödbetssallad. Potatis behövde jag inte tänka på för det fanns färdigkokt sen dagen innan. Jag var stressad. Jag var tvungen att fixa dethär. Rädda julafton....

Mitt i mitt rödbetssallad görande vaknade jag till av alarmet på telefonen..

Det låter ju som en kort dröm. Men den kändes lång och var väldigt känslostark. Undra vad drömmen hade för budskap??!!

Har du drömt nått knasigt på sista tiden??

Irriterande...

Jag blir inte så lätt irriterad. Åtminstone inte på människor jag inte känner.

Idag har jag haft en såndär dag när jag gång på gång hamnat i situationer där jag irriterat mig på saker.

När jag skulle springa iväg till tåget imorse var nycklarna borta. Helt borta. Jag lägger dem alltid på samma ställe, men nu hade de tydligen fått vingar och flygit iväg. Jag fick skita i att leta och springa till tåget för att hinna istället.

Jag fick smita ut mitt i en presentation i skolan för att hinna med ett tåg för att inte missa ungarnas gympa. Jag körde med sms biljett idag, och en man stod före mig i kön på tågstationen. Han skulle köpa nått kort och skulle betala med kort och allt trasslade till sig.Jag försökte förklara att mitt tåg går närsomhelst och att jag bara ville visa upp min biljett och smita förbi, men icke. Han total nonchalerade mig.

Jag hinner iallafall precis springa in i tågvagnen innan dörrarna stängs..

Väl framme vid busshållplatsen i skogås kommer nästa irritation. Nån tjej har tagit upp hela bänken ( alltså bänken man sitter på när man väntar på bussen ) genom att ställa en liten handväska och en påse, så att det precis INTE får plats för någon att sitta. Skit samma tänkte jag, som aldrig gjort detsamma när det både finns äldre damer och gravida precis bredvid, som kanske skulle behövt sittplatsen liite bättre än en liten handväska.

Jag stress hämtade ungarna på dagis. Alltså sprang in och hämtade deras väskor, tog barnen i varsin arm och vinkade lite med huvudet åt frökarna.

Sen bar det av till gympan. Där hände det som irriterade mig mest. Theodor är världens finaste och snällaste kille men i fel sällskap blir han som förbytt.

Det finns en kille på gympan som oxå går på hans dagis. Denhär killen e heeeelt vild. Han har stora koncentrations svårigheter och kan varken sitta still 1 sekund eller göra som man ska. Han drar med sig Theodor på alla sina bus. Ropar på honom, börjar brottas med honom och jagar upp honom till tusen. De lyssnade inte på jympafröken, gjorde inte som man skulle, stod inte i kö.....

Theodor har varit på jympa då denhär killen INTE varit där och då blir det ALDRIG några problem. Theodor lyssnar på föken, står i kö som han ska och gympar på allt vad han kan.

Idag var det bara trams och flams.

Jag blir rädd. Tänk vad påverkade barn blir av sin omgivning. Vad händer om denhär killen skulle hamna i Theodors klass när han börjar i skolan som exempel. Det skulle bara bli roliga timmen för hela slanten.

Hur gör jag som förälder i sånna situationer??

Pojkens mamma var i gympasalen och sa till sin son gång på gång och hotade honom med olika saker. Hon gör redan "för mycket" enligt min mening, så där finns ju inget stöd att hämta. Jag försökte prata med Theodor, förklara att han ska lyssna på vad fröken säger osv, men inget hjälpte.

Jag bestämde när vi kom hem att Theodor inte får gå nästa tisdag då det e gympa. Han blev jätteledsen och det skär i mitt hjärta. Men vi måste få honom att förstå att om man vill gå på gympan så måste man lyssna på fröken och man ska gympa. Inte springa runt och göra sånt som man inte får. Jag vet inte om det e rätt metod, men det går inte att han fortsätter så som han gjorde idag. Det förstör för de andra barnen.

ÅH jag blir så arg. Och tänker dumma saker. Jag önskar att den andra killen inte gick på gympan så att Theodor kunde bli sitt vanliga jag igen. MIn fina och snälla son. Blir såå irriterad över att den andra killen e såå stökig. Och varför måste han just dra med Theodor på allt?? Gaaaah.

Hur gör jag min son stark? Stark nog att stå emot de "tuffa" killarna och våga vara den han är? Jag får en känsla av att Theodor inte "vågar" säga nej till killen på gympan..

Jag låter patetisk. Jag vet. Svårt att sätta ord på mina tankar. Och svårt för er som inte sett situationen i sin helhet att se det jag gör..


Brun som en bajskorv..

Känner att jag inte rikigt orkar blogga på riktigt. Med det menar jag att jag egentligen inte skriver så mycket utan fusk-bloggar med hjälp av alla bilder. Vet inte varför jag inte får till skrivandet. Känner mig alltid lite för stressad för att kunna samla mina tankar och skriva ner dem..

Idag har det iallafall vait en himla skön dag. Jag tog en sovmorgon och sedan pluggade jag lite. Efter det städade jag övervåningen innan jag sprang till dagis och hämtade de små. Vi åkte ner till Bella, tjejerna och deras fina lekplats och var ute en låång stund.



Filippa försöker skjuta på så gott hon kan med sina 11 kg..



Det e kul att bolla



Mellis på Bellas fina baksida.



Mysiga baksidan



Tjejerna tog prommenad med bebisarna



Fina.

Efter en härlig eftermiddag hos Bella åkte vi hem och fortsatte att njuta på vår u n d e r b a r a balkong. Den är så solig och fridfull.





OOH, DAMN, vilken solbränna jag lyckats införskaffa mig..
Hittar du nått skoj Corre?



Gosigt värre.

Till middag blev det god pizza. Vi fullkomligt överröste degen med ingredienser.

* Tomatsås

* Skinka

* Tomat

* broccoli

* färsk ananas

* färska champinjoner

* lök

* fetaost ( rekommenderar jag starkt att lägga på pizzan. Supergott )

* riven ost




Fredagsmys med "Amigo". Efter middagen spelade jag piano och sjöng ett tag innan talang började. Jag och Theodor tyckte att "Knäckebröds-dansen var roligast :)

Simon kolar "kill bill" på tv:n just nu och barnen sover gott. Första sekvenserna av filmen bestod av slagsmål, vilket gjorde att jag snabbt tappade intresse för filmen.

Jag tänkte slösurfa lite innan det blir hopp i säng.

Puss och hej / Solbrun tjej ( eller inte.... )




Frisör

Idag har jag jobbat på Björkhagensskola. Det är en stor skola med många elever och lärare vilket ger en del vik, när man har tid och ork. Just nu är jag ganska pigg och passar på att jobba lite på våra skolfria dagar.

Efter jobbet åkte jag och klippte mig på Plainers i farsta., De är såå duktiga där, speciellt Henrik som jag brukar gå till. Han beskrev mitt hår som "helt förskräckligt ojämnt" som resultat av Simons klippning så det var ju tur att jag gick dit ;)

Jag ville ha åpret jämnt, men inte rakt, utan mer "hackigt" och lite vild och busig look. Henrik tyckte det var svårt med tanke på att mitt hår e så tjockt, men tunnade ut det en del och klippte och hade sig. Det blev mer åt "söta skolflicke - looken" om ni frågar mig men riktigt skönt att få det kort. Ett tag iallafall, det växer så fort


S
vårt att få till en bra bild på sig själv, där man ser håret i sin helhet.


Uschi buschi. Jag har såå ont i halsen. Tror jag blivit smittat av Niko som haft halsont några dagar :( Jag hade ont igår kväll oxå men under dagen har det varit bra. Nu är halsontet dock tillbaks igen på kvällen. Wierd.

Puss och hej / Nyklippt tjej


Påskhelgen..

Vi har haft fullt upp i helgen. Hunnit träffa familjen och släkt mycket vilket varit trevligt. Här kommer lite bilder som får berätta mer..

Långfredag:

Påskmiddag med pappsen, Elvira, Johanna och Jocke..



Påskharen gömde påskägg på baksidan som barnen fick leta efter med hjälp av kartor..



Lilla Corre somnade i Jockes famn :)



Vi avslutade kvällen med att kolla filmen "One hour photo"...

Påskafton:



Dagen började med att mysa i solen på framsidan...

Efter lunch kom Leif och Marie och hämtade upp barnen för övernattning.

Vi passade på att bara vara. Vi vilade och solade hela dagen på balkongen. Riktigt skönt.

Sen började vi fixa oss inför kvällen. Simon klippte av håret på mig. Blev väl.. hm... ganska bra, men borde nog rättas till en aning hos frisör i veckan..





Jag hann göra sånt som jag aldrig annars har tid med. Fixa naglarna. Simon fick en "giftbag" när han var på nån mässa förut och i den låg dessa fina lösnaglar, som jag nu passade på att använda.





Mamsen, Niko och Anders mötte vi upp vid bussen..



Lika?



Alla samlade. Vi firade Moster Anna som fyllt 45 år, samt Anders som fyllt 47 :)
Kul att träffa gävleborna  som man inte träffar så ofta. Mormor, Johan, Johanna och Jocke var med oxå.

Vi åt massa mat och drack gott.
Servitrisen flirtade med Anna som han trodde var 28, max 30 år :) vilket hon bara ska suuuga åt sig av.´



Ungdomarna filosoferar..



Servitören ger Anna sitt telefonnr, ifrån Nikos knä.. Inte lite kaxig kille..



Anders med sin fina son Johan.

När vi lämnat restaurangen och vinkat adjö till alla blev det efterfest hos mammsen.. och då kan det se ut såhär:



Vi spelade spel. Tommie var oxå med :) Närmre 03 - snåret drog vi oss hem för att sova..

Påskdagen:

Vi hade dagen för oss själva eftersom ungarna var hos Leif och Marie. Vi passade på att sova ut, äta frukost på balkongen och gå en prommenad i det fiina vädret. Underbart.



Leif och Marie tyckte att vi skulle stanna och äta när vi ändå skulle dir, så vi drog med mamsen och Anders och åkte dit och käkade och hade det trevligt.

Marie hade lagat ofantligt mycket god mat. Till varmrätt blev det lamm, vinsås, potatis oc ugnsbakade grönsaker. Mumsigt värre...





Anders och Leffe på bryggan.

Det blev såklart massa spelande innan vi vid 01-snåret packade in oss i bilen och åkte hem. Simon sovandes i bakluckan.

Idag var det tänkt att vi skulle ha picknick med pappa och Elvira, men båda jag och Theodor vaknade med feber så vi fick ställa in :( Vi har legat hela dagen och vilat. Det enda vi har orkat mer än så är att äta. Ska lägga mig snart igen så jag orkar upp till skolan imorgon.

Puss och hej / Slutkörd tjej

Lugn...

Ja, det e så jag känner mig just nu. Efter Ultraljudet kunde jag dra en lättande pust. Jag som tidigare varit säker på att det skulle vara nått allvarligt fel på bebisen fick nu bevisat att allt såg ut som det skulle.

Trots att jag varit på UL 2 gånger förut kändes det så nytt och så otroligt spännande. Det ÄR faktiskt en liten människa i min mage. En liten människa som sparkar, viftar med armarna och gör roliga grimaser med munnen.

Jag tyckte att den såg ut som Simon e profil, stor mun och liten näsa. Den låg neråt hela tiden så barnmorskan hade ett himla skå med att få till bra bilder. Jag tycker att de vi fick var bra. Här får ni se en av dem:





 De andra bilderna blev så otydliga när jag fotade dem.

Simon var helt lyrisk inne i UL rummet och ville pussa på mig, hålla handen och klappa magen hela tiden. Så stolt och lycklig över att allt såg bra ut.

Innan Ul var slut frågade jag bm om hon "möjligtvis hade sett könet i förbifarten"?. "nja, men jag kan kolla lite snabbt om ni vill?". Det ville vi. Mest för att kunna berätta för Theodor och få honom att förstå ännu bättre vad som kommer att ske. "nja, där ser jag nått, jag tycker nog att det ser ut som en gosse". Men bm sa inget säkert utan bara utifrån det lilla hon såg. Jag och Simon tyckte iförsej att det såg ganska tydligt ut, men man vet aldrig. Vi är inställda på en liten pojke nu iallafall :) Jag längtar så otroligt mycket och vill bara att tiden ska gå lite snabbare. Vill helst att han?kommer ut NU, men får snällt vänta ett tag till. Beräknad förlossning är 090909.

Hade väl hoppats på att jag skulle varit längre gången än vad jag trott, men blev framsjuten 3 dagar istället.
Evighet kvar. Bara att hålla ut.

Moderkakan låg tydligen "i vägen" för en kommande förlossning som det såg ut nu, så i v.32 ska jag tillbaks för ett till ultraljus för att se om den flyttat sig. Vad händer annars då? Kejsarsnitt? Hoppas den flyttar sig...

Lyckliga tog jag o Simon tåget hem till våra underbara barnvakter Niko och Tommie och våra sötnosar. Vi åt lite och sedan fick vi besök av påskkärringar. Theodor och Cornelia ville oxå vara påskkärringar så fram rök sminket och förklädena. De var så uppspelta. Theodor sprang hela vägen upp till mormor Lena med sin lilla kaffekanna. Vi hälsade de båda paren på 446 Glad Påsk. Mormor hade bunkrat upp bra med godis och barnen gick nöjda hemmåt igen.



Sötare påskkärring får man leta efter..



Tok - Theo



Barnens reaktion på min "se glada ut då" -uppmaning





På väg med påsk teckningar till mormor



Hos mormor mötte de till sin förvåning en väldigt lång påskkärrning

Innan vi kommit hem knackade T o C på hos 3 familjer till. De var så modiga. De gick fram till dörren ( med oss väntandes utanför tomten ) , knackade på och hälsade sedan den som öppnade "Glad Påsk".. Så spontana och underbara.

Nu ska jag in på familjeliv.se och läsa lite om allt som har med bebisar och graviditet att göra..

Har hittat denhär som jag tänkte vi skulle bygga istället för att köpa ett nytt skötbord:

Elma

Tycker den e hel smart.

Puss och hej / lugnare tjej

påskpynt!!

Bilbesiktningen gick super, vilket var skönt. Jag hade även trevligt sällskap av Niko och Tommie vilket var väldigt trevligt. Efter besiktning åkte vi och bytte till sommardäck. Sen tog vi en sväng förbi bageriet och köpte massa gott :)



Vi hämtade sedan ungarna på dagis och påskpysslade lite. Först satte vi pynt i påskriset och sedan ritade vi påsk-kort.



Barnen var så duktiga och söta när de hängde upp de små kycklingarna och virade fast fjädrarna.

Vad tråkigt det skulle vara om inte barnen funnits. Vad skulle det vara för mening med att sitta och påsk pyssla då? Det finns inget underbarare än att dela upplevelser tillsammans med dem. Allt för dem är så stort och spännande och det gör att man själv oxå uppskattar saker på ett helt annat sätt.



Titta vad fint det blev.


kurslitteratur, skavsår och bus hos Bella

Igår tog jag på mig mina nyinköpta skor och bagav mig tillsammans med Roy in till den kungliga huvudstaden. Roy hade inte käkat frukost, trots att klockan var närmre 13 när vi kommit in till stan, så det blev ett stopp på burger king först.






Sen tog vi en liten prommis till mästersamuelsgatan ( visst heter den så Roy??, eller blandar jag ihop nu??) där vi letade ny kurslitteratur på Akademi bokhandeln.
Vi hittade bara 1 endast bok. Den vi ska läsa först fanns inte, men som sagt 1 ex av den andra bok vi ska läsa. Vi bestämde oss för att dela på den. Inte bokstavligt, men ur ett ekonomiskt perspektiv. Den får ha ett varanan vecka förhållande mellan mig och Roy helt enkelt..

Vi firade vår nya bok med kaffe, jos och morotskaka på Wayne´s..



Efter trevligt fikande begav vi oss mot tåget igen. Jag började känna av de nya skorna rejält, men hade varit duktig och packat ner plåster så det var bara att sätta på..

Jag hämtade barnen så fort jag kom hem och vi tog en prommenad ner till Bella, tjejerna och Dennis. Simon kom oxå senare så hela familjerna var samlade. Trevligt, trevligt. Bella lagade god chili con carne som vi åt. Sen blev det bus för barnen och skitsnack i köket för mig och bella. killarna snackade fotboll i vardagsrummet... Vi var väl måttligt intresserade kan man väl säga...

Har ett roligt "ta bort" - kort på Dempa. Besparar honom det så länge..

Nu ska jag snart iväg och ombesiktiga bilen och byta till sommardäck. Försöker få tag på Niko för lite sällskap, men jag tror hon sover den sooovpåsen.

Imorgon e det dags för UL..

Puss och hej

Magen!

Magen blir större och större...

Tror att jag är i v.19 nu, men när vi gör ultraljud på torsdag får vi veta mer exakt. Det ska bli riktigt spännande och jag e ganska nervös måste jag säga. Jag har haft en känsla under hela graviditeten att nått inte är som det ska..

Här kommer massa magbilder jag försökt mig på att ta:



Magrutorna syns inte längre... ;)



Undrar vem som gömmer sig därinne?!










Notera att jag har REN spegel :)

Började dagen med att städa övervåningen. Tvättade vårat sovrumsfönster och speglarna oxå.

Har precis avnjutit en grekisk sallad på våran soliga balkong och ska nu fortsätta städandet på mellanplan.

Puss och hej / Stormagad tjej

Nya mössor, naurhistoriska museét och kinamat!!

Jahapp. Idag var det ju inte alls nått vidare väder. Vi passade på att åka och köpa nya vårmössor till barnen. Sen stack vi vidare till naturhistoriska, där vi vandrade runt och tittade i några timmar samt fikade väldigt dyr fika.













Nu blir det avstängning av datorn. Sen ska jag kasta mig ner i soffan med en fleecefilt och ett kallt glas pepsi. Sen blir det HUss film :)

underbara, underbara vårdag

Igår var det en underbart härlig dag. Vi började dagen med att äta en stor frukost. Gröt, pannkakor, äggmackor, jos och kaffe.



Jag och barnen prommenerade ner till Bella och tjejerna och var ute i parken och lekte. Vi satt och njöt av solen. Och drack kaffe. Så skönt.

Barnen lekte för fullt. Gungade, åkte ruschkana, gungade gungbräda och lekte i lilla stugan. Inga mössor behövdes. Inga vantar. Inget slask och blask.











Sen gick vi in och åt lunch och busade inne ett tag innan vi tog en prommis till centrum för att inhandla lördags godis.

Där mötte vi upp Simon och kvällens grill mat inhandlades. När vi kom hem gick vi ner på altanen och satte oss i solen. När solen försvunnit där sprang vi upp på balkongen där det fortfarande fanns sol. Bäst att passa på. Man vet aldrig när det blir så fint väder igen.













På kvällen blev det "wild kids" och "Robinson". Härskapet Lenis och Anders kom, samt Niko och Tommie. Vi hade tänkt att spela men fastnade i låånga diskussioner till klockan var närmre 01.30 då sängen kändes fruktansvärt suktande.

Gryyymt härlig dag och jag kände mig lycklig i hela kroppen varenda minut av den. Flera vårdagar tack! Många fler.



rent fönster!!

Japp! Nu är iallafall köksfönstret rent efter en lång vinter..

Lektionen idag var inställd :( och ungarna hade feber så det blev såklart jag som var hemma med dem. Jag försökte få dem att vila så mycket som möjligt under dagen och passade på att fixa lite här hemma. Tvättade köksfönstret, skruvade ner 3 hyllor ( som jag tycker bara är fula och i vägen ) dammsugade och lite sånt..



Fy fasiken vad skitiga de var! Såg värre ut när jag plockat bort gardiner och växter.



TITTA!! Man ser ut.



Myysigt



Fina ( något ostämda..hm.. ) piano. Har plockat ner 2 fula hyllor och massa krafs och ställt dit den största växt jag äger..



Måste bara visa upp min lyxiga måndags middag. Fetaost fyllda kyclingfileér, hackelbackspotatis ( som jag provade att göra för första gången ).

Idag blev det inte lika lyxigt. Potatis och fiskbullar.

Har inte haft det roligare än så idag. Känner mig lite instängd. Som tur var kom mamma förbi och piggade upp oss lite.

Nu står ungarna där uppe och ropar på mig. De sover visst inte, vilket jag trodde.

Puss och hej / instängd tjej

RSS 2.0