Myskväll hos Bella


Pappa Simon skulle på mässa med jobbet idag så jag och ungarna passade på att åka ner till Bella som också hade sin man på vift :)

Bella lagade mumsig lasagne som vi sedan mumsade i oss allihop. Sen blev det lek/spelande/busande så det slog härliga till..

De lugna stunder som fanns kikade jag och Bella på Ullareds hemsida eftersom vi e sugna på att åka dit och shoppa loss :) Det var jättemysigt nere hos tjejerna, riktigt kul för barnen oxå. Vi får bli bättre på att hitta tillfällen att ses. Love.

Eftersom jag e trött som vanligt these days, så slänger jag in några bilder innan jag slänger mig i säng..



Tjejligan på ena sidansoffan och den något glesa killsidan i andra änden..




"ÅHHHHHHH, HOPP!!"



"HOPP"




"In tyyyr"

Snygg rumpa Belliz btw










Godis skålen blev väldigt central när den togs fram!!





Puss

hm..

TRött, trött, trött....

Har inte haft någon lektion idag så har suttit hemma och läst
"pedagogen och den musikaliska människan"...

Sen hämta jag kidzen på dagis, åkte till centrum och handlade lite och åkte sedan hem för att laga mat.

Blev inte så mycket lagande utan slängde in en av Thoeodros favoriter "potatisbullar" i ugnen.. Sådär lagom gott, men med lite bröd och ost till blev det ok!

Nu leker guldklimparna här bredvid i lekrummet så jag ska avsluta här och titta till dem istället...







Sylt e gott. Och kladdigt!




Theodor ritar vilket är en av hans favorit sysslor just nu!



Puss och goodbye!

Gluffeligluffgluff....

... Blev så vansigt sugen på våfflor igår em så simon och Corre sprang upp till mamma och lånade våffeljärnet. Tur att man har mamma så nära :)

Sen blev det ett våffelberg så det slog härliga till.
Till våfflorna blev det jordgubbs och Salmbärssylt ( som vi köpte på Goland i somras - ska använadas till saffranspankaka ).. Var riktigt mumsigt och otroooligt längesedan vi åt.

Idag blev det oxå lite kalas, allafall för Theodor som fick en mini-semla efter middagen..

Ja ni, jag är tyvärr en helt totalt ointressant människa idag som varken har åsikter att förmedla eller spännande historier att förtella. Precis som en måndag ska vara kankse... oinspirerande och tråkig.

NÄ upp med hakan. "sudda, sudda, sudda, sudda bort din sura min.." Jenny hörde av sig ang. Ålands stuga i sommar och vi kanske har hittat den perfekta stugan :) VERKLIGEN nått att se fram emot...

OBS. Varning för starka bilder. Vanlig biverkan: Hunger







Att en "mini-semla" kan se så stor ut...




 

Theo gör en traditionell "urgröppning" av det goda i mitten...




Hej och hå, månda´n grå

Helgen..

Blää vilket uschigt väder, man blir om möjligt ÄNNU segare än vad man redan är..

Theodor åkte till farmor och farfar igår för att basta, sova över och åka på museum idag, så vi hade bara 1 vilding hemma...

Jag, Johnny och Simon gjorde en stor lasagne :) mums..
Strax efter 16 kom fam Britz/Dagerholm och vi åt massa god mat. Sen spelade vi "my band" som Johnny plockat med sig. Riktigt roligt var det, trots att Johnny den filuren kunde alla riff utantill ;)
Vi spelade oxå "Buzz" som ni säkert sett reklam på tv för. Roligt det oxå men det gällde att vara riktigt snabb i sina tryck vilket egentligen inte spelade nån roll när über snabba spel profset Johnny var med..


"ÖH, tittar du på mig eller?? Ville du nått?"


 

















Barnen e helt fascinerade över Andys briljanta gitarrspel




Ha ha ha, vilken teaterapa dottra mi är.  Det var nått hon inte fick som hon ville och då kopplar hon på den "sura "minen..



MMMMMmmmmmm, lasagnatsio




YEAH, MY BAND!!














CAROLA 25 år som artist. Jag vet att många tycker hon är divig och har en jäkla massa åsikter om henne. Jag tycker hon är en riktigt bra artist, en riktigt bra sångerska och imponeras av allt hon gjort i sin musik karriär.








Jag hade bestämt mig för att ALDRIG lägga upp sånna där "töntiga" bilder på saker jag köpt.. men men.. nu har jag gjort det iallafall...



Klänning från MQ. Stor och sköön.





2 "vanliga" tröjor. VAd kan mer sägas.. Jag saknar alltid nått att ha över linnet så nu har jag iallafall några alternativ..

PUss och hej, farbror Frej

Min musikhistoria...

Uppgift i skolan : en dag på oss att skriva kring våran musikhistoria. Inte bara som en meritlista utan också gräva lite djupare och få fram varför man sysslat med musik osv..

Tre nyckelord som jag  tror varit orsaken till mitt stora intresse för musik är: glädje, tillflykt och utveckling.


Glädjen när det gäller den otroliga känsla som musiken ger mig. Detta gäller både när jag själv musicerar samt njuter av att lyssna till andra . Glädjen i att få känna sig lyssnad på och klara av den press och nervositet som ibland uppstår innan framträdanden.


Musiken har också i många fall betytt tillflykt för mig. Jag har under en del av min skoltid varit utsatt. Musiken blev då som en flykt från stökiga och oroliga miljöer ( skolan ) till trygga och välkomnande, där jag träffade människor med delat intresse för musik och som accepterade mig för den jag var.  

Sist men inte minst så har musiken utvecklat mig som människa något enormt. Jag har lärt mig att hantera känslor genom musiken och hittat den person jag är och vågat visa det för andra.


Jag kan se en koppling mellan den yrkesutbildning jag valt och min tidigare musikhistoria. Jag vill finnas till hands för barn och ge dem en trygg miljö. De ska kunna använda mig som ett  redskap för att nå kunskaper i det jag själv tycker bäst om: Musik. Jag vill försöka utveckla barns föreställda begränsningar och få  dem att utvecklas. Musik är ett stort ämne och min vision är att alla är musikaliska inom vissa områden av musiken. Alla kan ta till sig musiken och utveckla sitt egna musik uttryck. Jag vill lyckas få andra människor att kunna förmedla och förstärka känslor med hjälp av musiken och få dem att tro på sig själva.



När jag satt och skrev på arbetet igår fick jag sån lust att få med lite gamla bilder i mitt arbete och sprang över till mamma och lånade hem en trave fotoalbum. Här kommer några av bilderna jag hittade:


Jag och Niko spelar piano


Pianot igen...








Kör i Mariakyrkan i Skogås




Uppträdande i skolan



Katarina kyrkokör. Vi ska sjunga vid nyinvigning av kyrkan med självaste kungen som gäst :)





Katarina kyrka




Konsert på Rytmus


Talangjakt i Borås

Ett stort tack till främst mina föräldrar och syskon som alltid stöttat och trott på mig i musiken och som alltid funnits där för att titta på mig vid konserter och gett mig varma uppiggande ord. Sen finns det många fler i släkten och bland vänner som gett mig mod och ork att våga och vilja fortsätta när det ibland känts som att jag velat lägga ner dethär med musiken.


Innan jag säger tack och hej vill jag önska Johanna och Joakim ett stort: lYCKA till på resan. HOppas allt blir så underbart som jag tror att det kommer bli. JAg kommer följa er i resedagboken. TA hand om er och kom ihåg att inte göra nånting som jag inte skulle gjort ;)

PUSS och hej från en musikälskande tjej


TRÖTT!!

SÅ ofantligt trött. Vet inte vad jag ska ta mig till...





Idag började första musik kursen. Känns riktigt nice...
Ja, det e nog allt jag orkar skriva idag.

Puss och hej, från en trötter tjej..

Full fart!!


Igår tog jag en rejäl sovmorgon. Jag kom inte upp före 12... Simon kom upp med smörgås och kaffe på sängen vid 10.00. Gulliga. Han tyckte nog det var dags för mig att pallra mig upp, men det gick inte att komma upp. Till slut så. Vi åkte till Bella, Dennis och barnen senare på dagen vilket var väldigt mysigt. Barnen hade roligt och lekte.




Simone och Theodor spelade "vem där"



Söta




Till middag lagade vi pepparbiff, vitlöks bearnaisesås och kroketter. Sådär lagom nyttigt...




Jahapp... såhär kan det se ut en vanlig kväll för familjen Gustafsson/Julin. Kan tilläggas att Tommie började blöda näsblod en liten stund senare. Överansträngd???

Vi spelade "vem vill bli miljonär" och käka chips. Mysigt. Älskar att vara med familjen, finns inget bättre.

Idag gäller tvätt stugan för hela slanten. Ett riktigt söndagsnöje...

PUSS

TRÖÖÖTT

.... Så!!

Nu har jag skrivit svar på den 3:e och sista frågan i tentan... pust..

Här e frågan jag tillbringat hela kvällen och halva natten med att besvara:

"Vilka utbildningspolitiska riksdagsbeslut under 1900-talet har bidragit till att påverka förändringar av skolans eller förskolans läroplaner och praktiska veksamhet? I din redogörelse ska du beakta någon eller några av kategorierna genus, klass, etnicitet och religion."


Har överskridit ord gränsen en del.. fixar det imorrn...

Nu blir det snabb dusch innan sovdags bredvid mina sött sussande barn..

Puss o hej leverpastej

instängd!!

Så känner jag mig just nu.

Har ENDAST suttit framför datorn idag och skrivit. 2 vändor upp till köket har det blivit. För att hämta macka och kaffe ena gången och för att stressa i mig lite mat andra gången.

Jag har nu blivit klar med den 2:a tenta frågan och ska snart börja med den 3:e och sista frågan. Jag kommer få sitta till 2,3 tiden inatt också vilket känns väldigt uppmuntrande. Jag har räknat ut att jag rätt så rejält kommer  överskrida gränsen för antalet ord, vilket kommer leda till att jag imorgon får försöka solla bort oviktig text innan inlämning...

Här är fråga nr 2:

"Ulla Johansson tar bland annat upp kroppens fostran och disciplinering i samband med skapandet och upprätthållandet av kön i läroverken. Ge exempel på hur detta kunde gå till, och diskutera hur könskonstruktion kan sägas vara närvarande i nutida skolor. "


Såpp, hoppas ni andra sett solens sken idag och varit ute i den friska luften. Jag känner mig som en zombie. Ska nog sova ute inatt.

puss och hej / en instängd grej

Nu går jag och lägger mig...

..klockan är nu 02.58 och jag ger mig för idag, eller säger man kanske inatt?..imorgon? ha ha, trööött e jag..

Har hunnit besvara 1 av 3 frågor som examinationsuppgiften består av och det är denna:


* Redogör för två skillnader mellan den svenska folkskolan och läroverken omkring år 1900. Förklara dessa skillnader och relatera dessa till några av kursens begrepp, som styrning, genus eller symboliskt kapital.

Låter inge vidare svårt me det e krångligare än vad man kanske tror med alla begrepp som ska förklaras, bindas ihop, fylla en funktion i texten osv....

Hur som helst.... Tillbax vid datorn 11.00 imorgon för att sätta igång med fråga nr.2

NATTI


Nu är det nedräkning...

Om exakt 1h och 17 minuter får jag hem tentan. Jag måste erkänna att mitt lugna jag sakta börjar förvandlas till mitt nervösa, jobbiga jag..

När jag väl får tentan är det dags att hämta ungarna på dagis och kan inte börja skriva förens framåt 20 tiden ikväll. Jag har nu på dagen därför förberett mig så gott det går. Jag har skrivit ett försattsblad och även gjort en referenslista. Nu vet jag ju inte vilka referenser jag kommer använda mig av, men får senare sudda ut dem som inte är aktuella för mitt arbete....

Kylen är INTE fylld med godsaker och mikromat vilket är ett problem. Jag måste hinna med att handla allt som "non stop writing in 48 hour" kräver för att hålla igång mig.. Undra om en påse godis och läsk räcker eller om jag ska titta förbi apoteket och förskaffa mig koffein tabletter ;) 



Jag har även fixat ett litet bord att ställa bredvid datorn. Det har jag fyllt med alla bok, föreläsnings och seminarie anteckningar, samt kurslitteratur böcker och rapporter. Det är mycket papper att hålla koll på men nu har jag ordningsamt sorterat dem i högar under vissa titlar och hoppas att jag kommer kunna orientera mig bra bland allt.


GAAAAAAH, snart, snart....



Puss

Mamma Matilda leker frisör...

.... och då kan det gå såhär:


Ha ha ha, gud vad.. hm, vad fint det blev !! Eller nått. Hon ser JU ut som en liten pojke :) Ser ut som jag och Johanna gjorde när vi var små och pappa hade klippt oss. Alltså som 2 riktiga små bus killar med pott frisyrer.


Cornelia var iallafall SÅÅ nöjd med sin nya klippning och gick runt och mallade sig mest hela kvällen igår.

 

Min toka. Min trollunge. Min älskade tjej, sötast i världen.

Snälla!! Hata mig inte för domhär bilderna när du blir stor ?!




Idag har jag vart i skolan och haft redovisning om rapport. Vi fick besked på en gång om betyg och vi blev godkända :) Imorrn följer repetition av böckerna innan hemtentan dimper ner kl.16.00....
Då blir det uppladdning av kaffe, godis och läsk, vilket kommer följas av otaliga timmars skrivande...OOOOOHHH.
KL. 16.00 fredag är det inlämning. Sen blir det att sova. Hela helgen.

Puss






Tjejmiddag :)

I lördags var jag på tjej middag hos fina Jenny och 10 andra otroligt trevliga tjejer.

Värdinnan bjöd på riktigt mumsiga pajer, kladdkaka med grädde och 90-tals musik :)

Vi spelade ett spel som kallas "The frog jumped over the pond" ( stavas det så? ) vilket var ett roligt spel.. roligare om man dricker kanske.... Jag tog det ( för ovanlighetens skull ) väldigt lugnt igår och drack snällt min pepsi.



Uber snygga Jenny i sin sjukt snygga lilla gröna jacka och lockigt hår.

Hörde från Jenny för en stund sen och hon hade nog mått lite som hon förtjänade idag.. men vafan!! Man fyller ju bara år 1 gång om året. Missade hennes dans igår tråkigt nog, har ju hört såå mycket om denna dancing queen... Nästa gång!


Pöss




09-01-08


Jag och Roykan spenderade em på akademibokhandeln för att leta efter den nya kurslitteraturen...




.. men Roy kunde inte slita sig från att peta på alla gosedjur och leksaker...

Runt och runt vi gick men hittade inga böcker. Till slut frågade vi  en ur personalen om hjälp som kunde konstatera att 2 av de 4 bäcker vi skulle kika efter var slut!!! Happ det blir att åka in igen nångång nästa vecka. Vi hittade iallafall de andra två böckerna på helt egen hand och tog 2 av de 3 sista exemplaren. YIHOO.



                                                            HELT underbar kurslitteratur, kan INTE bli bättre....
                         Bunar, Johansson och Richardsson: SLÄNG er i väggen. SÅHÄR ser riktiga böcker ut... ;)


                                                            Jag är uppslukad av musikens värld.....


.. Däremot har jag blivit dålig på att komma upp på morgonen.. Gick upp 7 imorse och fixade barnen för dagis. När de stuckit iväg ( ja alltså, de gick inte själva till dagis utan hade en snäll papap som följde med ) var det tänkt att jag skulle börja plugga. Sängen lockade dock enormt och en tänkt timme i sängen blev 2,5...

Nu har jag dock skrivit ut en tuff rapport som ska läsas och förhoppningsvis förstås..

Ur högtalarna strömmar musik. Programmet blandar listan som den vill eftersom jag inte valt några låtar eller låtlista. Lite kul blandning blir det.. För en stund sen spelades nån jullåt, efter det Bailando ( som är sommarlåten nr 1 ) och nu Alicia keys...

Dags att sätta igång.

Ciao


Hel dags läsning..

Jahapp, så vad har dagen haft att erbjuda? En bok som jag ännu inte påbörjat läsa men som måste vara utläst snarast.

Jag satte mig i 6 h och läste....

Sen såg jag knappt vad det stod i boken utan allt var suddigt så jag kände att det nog var dags att sluta..




Jag har gjort up en liten planering inför pluggandet de närmsta dagarna och ska jag hålla mig till den måste jag hunnit läsa ca 40 sidor till innan denna dag är över. Det ska nog gå. Är en intressant och lättläst bok som egentligen alla borde läsa för att förstå hur skolsituationen påverkas av den valfrihet elever har att själva välja skola och varför skolorna kan vara så olika med tanke på vad eleverna på den enskilda skolan har för socioekonomisk status och habitus.

Theodor önskade köttbullar till middag och eftersom jag laggt fram köttfärs ur frysen hade jag möjlighet att besvara hans önskningar. Det blev "mini-köttbullar", Nalle puh pasta och kokta grönsaker.









Men inte för mig!! TITTA!!

BILDBEVIS 1 på att jag är nyttig.
Middag: Quornbiff med kokta grönsaker och lite creme fraich med sweet and sour sås.
Nu ska ni "vissa" familjemedlemmar få se att jag inte smockar i mig så mycket onyttigt som ni tror. Såhär ser det ut på vardagar, de flesta iallafall...


:)

Slut på jullovet...

Sista dagen innan plugget kommer igång..Känns lite konstigt, men ska bli kul att komma igång. Det har vart riktigt skönt med lov. Har hunnit hitta på väldigt mycket och träffa släkt, familj och vänner mycket mer än vad jag brukar. Vi har b la hunnit med Skansen, gosa med en ny bebis, hälsa på mormor och Inga-lill och systrar och föräldrar i massor. Jag tycker det känns skönt att ha hunnit träffa Jocke och Johanna extra mycket eftersom de snart drar iväg till Australien i 6 veckor. De ska hinna titta förbi Hong Kong oxå. Låter såå otrooligt kul. Man blir ju ganska avis om man säger så, men är glada för deras skull och hoppas de tar många kort så man får kika sen..








WiHOO, en stund efter 12-slaget







STOR favoriter på jul Med hemmagjord rödbetssallad till


Jag har oxå hunnit med sånt som aldrig annars hinns med; rensa huset ( garderober, skåp, hyllor ), åkt till Ikea, satt up lampor, åkt till tippen, satt in foton i album och sånt.

 Vi börjar inte förens på måndag men jag har rätt mycket att plugga igen från slutet av förra terminen då barnen var sjuka så jag behöver 3 hela dagar på mig för att läsa ikapp... Sen är det examinations vecka med hemtenta och redovisningar nästa vecka.. kul, kul!! Men sen är det ÄNTLIGEN dags för MUSIK. Vi ska läsa inriktningar ett helt år efter att tenta veckan är över. Jag ser såå fruktansvärt mycket fram emot det. Musik, musik, musik. Spela och utvecklas. Har förhoppningar.
Imorrn ska jag och Roykan ( som har mist lika stora förväntningar som jag ) iväg till stan och kolla den nya kurslitteraturen  till musik undervisningen...



Så vad har hänt idag?! Jo efter att ha hittat tvättstuge nyckeln som länge varit försvunnen sprang jag iväg och bokade tvättstugan på morgonen. Den var helt ledig mellan 12 och 14.30 så vi passade på att tvätta 10!!! maskiner, vilket var all tvätt vi samlat på oss. Nu har vi inte så mycket som en strumpa smutsig..


Annars har det inte vart så mycket, har tagit rätt lång tid till tvättning och städning.. Haft trögt att andas vissa stunder idag med och har beslutat mig för att jag måste kolla upp om det är nån sorts astma..Kännt mig konstig i magen oxå.. Men nu kom precis mr S hem med pepsi till mig så ska upp och hälla i mig nån liter ;)

Puss och hej leverpastej...

Tandläkar och mormor besök...

Vi började dagen med att "jul-av-pyssla" ( ganska egenkomponerat ord..), dvs plocka ner all prydnad från granen samt resterande små tomtar, ljusstakar och dylikt som hör julen till. Cornelia var så duktig och hjälpte mig att plocka ner allt i kartongen.

Senare på dagen var jag hos tandläkaren. Ett mycket fruktat besök. För över 2 år sedan påbörjade jag en rotfyllning som jag sedan aldrig slutförde, men efter känningar i tanden har mitt intellekt förstått att det är klokast att kolla upp den...
 
Som sagt...
 
Var rädd för att tandläkaren antingen skulle börja skratta eller gråta då jag öppnade munnen, båda skräckslagna fantasier. Jag varnade tandläkaren innan jag öppnade munnen " tyckte INTE det såg bra ut när jag kollade själv, så du vet.. alltså... ja du, vad säger man?? Ha ha, dags att gå till tandläkaren..". Öppnade sedan munnen. Tandläkaren såg varken skräckslagen eller speciellt road ut, utan stoppade bara in en röntkenplåt och tog en bild. Han förklarade sen att han ska göra rotfyllningen färdigt i 3 steg, skrapade bort mojset de satt på tanden för 2 år sedan, skrapade lite, och satte på nytt mojs. 

Han skrev sedan en lapp jag skulle lämna i receptionen och tackade för sig... VA?? Var det inte farligare en så?? Jag hade fantiserat ihop att tanden helt säkert skulle vara rutten och att de skulle dra ut den.. Eller dra ut och dra ut, det lät för okomplicerat. Ge mig ca 20 sprutor, rycka, benda och slita bort den förskräckligt stora tanden och att jag sedan skulle gå runt med ett stort blödande hål i flera veckor..

Jag har bestämt mig för att sluta oroa mig för saker.. när började jag egentligen med det?? NEj, jag ska vara modig och tuff. Ingen fruktan. TA tag i saker och sluta fantisera och analysera allt in i minsta beståndsdel..


Senare på em åkte vi till mormor där också min moster Anna var på besök. Johanna och Jocke var oxå där och mamsen förstås. Vi åt mumsig potatisratäng, fläskfile i saftig sås och sallad. Sen blev det förstås marrängswiss; en tradition hos mormor. Jag som hade bestämt mig för att börja mitt "nya liv" vad det gäller mat.. Fick skjuta upp det.. IGEN!! Mysigt var det iallafall att träffa alla.



 

Mamma och moster Anna har kul..




"gammel-mormor" och barnen gör efterätt..




ÅHH, Theodorus..




Fina damen..




Coolish mother




Corre gillade porslins hunden och klappade och kramade den en lång stund..




Simon e inne med grabsen i stan och jag lyssnar på musik :) Yihaa!! Högtalarna fungerar och har en spel lista med 6000 låtar.. Det ni!!

Puss o hej!!


Jag är tillbax...

Japp, så sant som det e sagt. Jag har dammat av tangentbordet och är redo att blogga igen..








Det har vart en galen höst med många nya människor och helt nya rutiner då studerandet drog igång i Augusti. Det har vart ganska tufft att komma in i pluggandet och jag känner att jag inte riktigt hunnit med allt jag skulle velat. Nu känns allt dock mycket lugnare och jag ska försöka organisera min tid så jag hinner göra sånt som jag satt åt sidan förra terminen. Blogga, träna, hitta på mer med mina barn och kompisar och bara ta det lugnt då och då är en del av de saker jag har långt upp just nu på min prioritetslista.

Iställer för att fösöka skriva allt som hänt gällande ditt och datt komemr jag istället bara kasta tillbaks mig själv in i bloggandet som att jag aldrig varit borta och fortsätta skriva på om sådant som just nu rör sig i mitt lilla huvud...

PÖSS

RSS 2.0