full fart i helgen...

.. helgens bestyr började i fredags kväll på en restaurang/pub en bit från karlberg. S.t eriksplan? Kan de heta så? Hur som helst så var klassen samlad för att ha trevligt. Mycket öl blev det. Och shoots. Inte för mig dock. Jag slog på stort och drack 2 stora glas Coca cola. Med is. Det ni.

Även fast jag var den enda som var överhuvudtaget ;) nykter så var det riktigt kul. Vi sjöng kanon, snackade skola och drack..



Anders ser redan lite sliten ut trots att kvällen här var ung.. ( rykten sa att han redan börjat vid 15... ack dessa lärarstudenter )



Äter nån inte så god fläsk schnitzel..



Söta blivande fröknar. Ingen kommentar. Vi var väl inte så fotogeniska nån av oss på denhär bilden.



Jahapp. Då var det kört. Roy kan inte titta rakt.



Glada studenter



" hej! Jag heter Ole. Jag har fru och fyre barn och jag arbetar på en knapp fabrik"...



Men Linda!

Ja. Det var en liten smygtitt. Får se hur många "ta bort bilden för helvete" meddelanden jag får senare...

På lördagen bestod dagen av att städa: Hela huset skulle städas så det tog ett tag. Mycket skönt efteråt. Sen blev det en tripp till Andreaa, Jenny och Edvin. Vi lagade supergod mat som Jenny tog initiativ till. Kycklinglasagne. HAr inget recept men kan beskriva någorlunda hur vi gjorde.

*Bryn färsk kycking, broccoli, lök och morötter ( allt delat i bitar ) i en wokpanna. Häll på creme fraich eller matlagningsgrädde så det blir krämigt.

*Smöra en plåt. Lägg i lasagneplattor. Lägg sedan ett lager keso över plattorna. Ta ett lager plattor till. Häll sedan över kyckling och grönsaksblandningen. Toppa med mozzarella. Smula den överst.

In i ugnen.






Rikitgt gott. HAde svårt att sluta äta.

Killarna fick i uppgift att göra en efterätt och lyckades knopa ihop en äppelpaj :)







Efter mat blev det mys framför Robinson. Corre kunde inte få nog av chips skålen..



Söt Toka!

Idag har vi vart och kikat på bio. Vi mötte upp Andy och Jenny och käkade lite först. Sen blev det popcorn köp coh sedan filmen "Män som hatar kvinnor". En film baserad på Stieg Larssons bok med samma titel. Riktigt bra film. Rekommenderas starkt. Gå och se på bio.





Efter det blev det kaffe.

Mysigt att åka och titta på bio. Det var riktigt längsen sist. Tommie var snäll och passade barnen hela dagen. INTE dem emot. De såg så fram emot att han skulle komma imorse. TACK Tommie :)

Ja, det var våran helg. E supertrött och funderar på att knyta säcken och gå och lägga mig.

Puss och hej

Freitag!!

Simon vaknade 05:30, så sovmorgon till 09:00 var bara att glömma.
 
Han kom hem släpandes på en träningscykel för några dagar sen och gick idag upp tidigt för att skruva ihop den.. Aldrig får man sova ;) Fast jag låg iförsej kvar i sängen till 07.00.. Jag börjar 10.10 idag så det blir en lugn morgon..

Jag har precis suttit i telefonkö till skatteverket. Frågade dem om det fanns nån möjlighet att få ut pengarna tidigare än december ( eftersom jag har ett registrerat handelsbolag ). 17500:- är det frågan om :) och det skulle va skönt att ha lite till semestern i sommar. Kanske köpa en barnvagn när det blir aktuellt. Men icke.

Nu ska jag käka min tredje ostmacka, dricka upp josen, fylla vattenflaskan och packa väskan.

Ikväll blir det utgång med klassen..

Puss och hej / rik tjej ( dock först i december.. )


Dagens nöjen!!

Cornelia vaknade 05:45. Så sovmorgon till 9 blev det inge tal om..

HUr som helst. Ungarna till dagis, jag till skolan.

Jag slutade tidigt så passade på att köra förbi Ica maxi och storhandla på vägen hem.. Blev ganska mycket. Sisådär 3025:-. Billigt...



Det lilla kvittot..


Men det e ju så mycket mer än bara mat som måste köpas. Blöjor, välling, våtservetter, barn schampoo, barn tandkräm, toa och hushållspapper, tvättmedel, disktrasor, sköljmedel, schampoo, tvål,  osv, osv...



Såg ju inte så farligt ut såhär på bild...

Efter det körde jag hem alla grejer och hämtade sen upp mina söta. De fick lugnt och stilla titta på film medan jag packade upp allt. 2 TIMMAR tog det. Ändå e jag jäkligt effektiv och snabb. Det var mycket grejer..



( kan tillägga att ca 3 timmar efter att kortet tagits så har mina 2 frukt älskande barn ätit upp ungefär halva skålen.. )

Efter det var kl.17 och det vara dags att börja laga mat.. Mycket att välja på när man precis har handlat.



En god korv stroganoff fick det bli. Och sen blev det "russin-leken" till efterrätt..

Jag har precis suttit och betalt för ladies night :) YIHOO: NU har vi biljetterna.

Ska kolla upp hur vi ska lägga semestern i sommar för förskolan vill redan imorgon veta när barnen ska vara hemma i sommar. Måste sätta fart att fundera, tänka och planera.

Sen ska jag nog lägga mig i soffan faktiskt. Bara ligga still. Inte röra en arm. Inte ett finger. Möjligtvis vrida huvudet en aning för att kunna se tv:n. Möjligtvis tugga något gott i munnen. Men annars. Helt stilla.

Puss och hej / Köp tokig tjej

Ulla-bella!!

Är nyss hemkommen efter en eftermiddag nere hos Bella och tjejerna. Vi drack kaffe, åt lasagne och barnen lekte och stojjade. Har lite gulliga bilder på sötnosarna:



Vad tänker du på Filippa??



Ja, sådär kan man ju oxå göra...





Söta



Inga sura miner här inte..



Så kul med bella och tjejerna. Lyxigt att ha dem så nära. Jag och Bella som e lika tokiga och busiga barn i samma ålder :)

När jag och ungarna åkte med bilen därifrån så stannade en gubbe mig på parkeringen. Han hade fått motorstopp och ville låna lite el från min bil. Javisst, tyckte jag. "Öppna motorhuven då" säger gubben. "jaha, hm, få se här, vart e det nu man öppnar. Kan det vara denhär knappen" frågade jag och började trycka på lite allt möjligt. "äh, nää, den sitter ju här under nånstans", säger gubben och drar i nån spak vid knäna på mig. "aha, alltid lär man sig nått nytt" säger jag och fånler. "jaha, fortsätter gubben, kom ut och visa vart batteriet sitter". Jag kliver ut, tittar ner i motorhuven och kliar mig i huvudet.. "Hm.. ja du, bra fråga."

MINUS poäng i vuxen poäng. BIG TIME. Man ska väl förfan veta hur man får upp motorhuven på sin egen bil. Nu vet jag iallafall.

En annan gubbe med hund kom förbi gående och visade oss vart plus och minus polen satt, så det löste sig smidigt iallafall.

Nu blir det Huss film :)

Puss och hej / bil oproffsig tjej

Gympa med barnen

ÄNTLIGEN!!

Har letat efter nån aktivitet för barnen att ha någon eftermiddag i veckan och har äntligen hittat :)

Det var på tiden. Känner mig som en liiiite bättre mamma och samlar på mig ytterligare 1 vuxenpoäng :)
 
VAd är mer vuxet än att följa med sina 2 barn på gympa, sitta på bänken och torka tårarna av stolthet för att barnen kryper igenom en tunnel, kravlar över en bänk och kryper på en matta, med videokameran i ena handen och digitalkameran i den andra...??

Vad kul de hade. De spang, hoppade, skuttade, och skrattade. De hängde med hela den långa timmen och följde lärarens alla steg. Mina duktiga barn. Tisdag eftermiddagar är härmed vigda åt gymnastiken.



Påfyllning innan det e dags!



De söta gymnasterna









I helgen ska jag samla på mig ytterligare vuxenpoäng ( om det nu e möjligt ;)... ) och åka och köpa bra, tjocka sockiplast som de kan ha på gymnastiken. Golvet i gympasalen är ganska kallt och med strrumpor kan de ju halka så lätt. En liten ballerina kjol till Cornelia oxå kanske...

Puss

Aj för blodprov...

Idag ringde min barnmorska.

Hon hade fått provsvar från blodprov jag lämnade vid inskrivningen.

Ett av proven togs för att kolla sköldkörteln. Värdet var inte som det skulle och läkaren hade skickat en remiss till min barnmorska. Hon bad mig komma in och lämna fler blodprov som läkaren efterfrågat.

Mamma har haft problem med sköldkörteln och fått äta hormoner osv och det är visst ärftligt....

Niko ch Tommie kom på eftermiddagen och passade sötnosarna. Så tur att man har dem så nära och de ställer alltid upp om de har möjlighet. Tack !

Jag och Simpan åkte in till sös och tog ytterligare blodprov. Jag har ju en liten aning blodprovs skräck men det gick ritigt bra att ta proverna faktiskt. Nu väntar vi bara på svar så vi vet hur det står till. Har jag för lite produktion så vill jag ju gärna börja äta hormoner så snabbt som möjligt för att stabilisera värderna och må bättre. Jag trodde att all trötthet, irritation, yrsel osv hade med graviditeten att göra, men det kan alltså handla om nått helt annat. 

Ska sova snart. Imorgon bär det iväg tidigt till Björkhagensskola för att ha VFU och leda lektioner. 

Puss och hej

 

Så vad har hänt i veckan...?


Ja ni. Nu e det nästan 1 vecka sedan jag bloggade sist. Har visst kommit av mig lite. Är nog inte så värst bra bloggare, men bra på att ta bilder det e jag ;)

I veckan har det vart plugg. En del lektioner i skolan och sen läsande på hemmafront.

Utöver det har jag b la funnit att en handcreme läckt ut i hela väska. Det var lika bra att tömma väskan på allt och det var en hel del jokks..

Bilbesiktning har jag oxå varit på. Alltid lika spännande och kul. Eller inte..



Jag var hos Bella och tjejerna och lekte med barnen en kväll. ALLTID lika trevligt.

Sen har vi bokat biljetter till årets LADIES NIGHT. YIHHAAAA. JAg och BElla har alltid gått själva men i år drar vi med 4 till tjejer, b la NIKO vilket jag tycker e himla trevligt.



Magen den växer. Lite konstig form, men den rundar väl till sig..
Bilden är tagen i runt v.16



Magen framifrån



Fredagsmiddag. Grekiska färs spett med fetaost och färsk oregano. Hemmagjord tzatziki och klyftpotatis och en klassisk grekisk sallad till.



ÅHH vad gott. Gillar grekisk mat, a lot.

I lördags åkte vi till Johanna i Tyresö för att fira hennes födelsedag. Innan det åkte vi en sväng förbi Haninge centrum och köpte ett par gravid jeans till mig. Det var ett ganska plågsamt köp när jag upptäckte vilken storlek jag redan vuxit till. Inte kul. Inte kul alls. Blir hård träning direkt efter förlossning..

Just det, vi SLÄNGDE julgranen oxå innan vi åkte. Det var MINST sagt på tiden. Den har stått på framsidan och barrat nog länge..



Lördags frukost: grekiskt lantbröd med ost, ägg och grönsaker. Hm undra vad dedär kilona kommer ifrån??!!



Mina fina



Jag och Cornelia lekte frisör på morgonen..





Söta syrran.

PÅ kvällen lagade vi lite gott käk:



Pepparbiff med pommes, grekisk sallad och bearnaise sås. Som sagt : Vart kommer dedär kilona ifrån???

Sen blev det ROBINSON för hela slanten. Gillar verkligen Robinson och tycker det e kul att det kört igång igen. I pausen knackade det på dörren och vi fick besök av Niko, Tommie, Anders och mamma. Efter Robinson var slut spelade vi "land och stad" läänge.

Vi hittade på egna kategorier, här e några av dem:

* Fysiskt hälsotillstånd

* verktyg

* maträtter

* transportmedel

* plagg

Det blev minst sagt vilda diskussioner kring poäng sättning och vilka svar som godkändes eller inte. Är t ex lim ett vektyg?? Kanske ett verktyg för att limma ihop grejer? Är karusell ett transportmedel? Är endiversallad en maträtt? Är innejacka ett plagg?? Ja det var mågra av de svar som vi diskuterade kring. TRots mycket småbråk och oenighet kring det mesta spelade vi i flera timmar.... Jag tycker det e kul när det blir lite diskussioner.  Nikolina: CALISTA flockhart INTE MELISSA, din lilla skrattapa ;). Tur att Google finns för att kolla upp grejer och bevisa sina helt korrekta svar..

Vid 01.30 snåret drog sig sällskapet hem och vi släckte ner och gick och la oss.

Simon står och lagar köttfärssås och spaghetti och barnen leker i vardagsrummet. Ska gå upp och busa med dem nu. Mina älskade små trollungar.







monday morning...

happ. Så var det måndag. Igen.

Helgen har varit toppen och vi har haft fullt upp både lördag och söndag.

I lördags var vi på kalas hos Edvin som fyllde 1 år. Vi fick samtidigt se Jenny och Andreas nya lägenhet som var väldigt nice. Vi åt massa paj och tårta och lekte i Edvins nya rum.





Man ser ju att Andy blue-eyes e pappa till denna sötnos



Farbror Johhny hade sagostund vilket var väldigt populärt.



Edvin med mamma Jenny



Hm, varför taffsar Johnny på min pojkvän??

Efter kalaset åkte vi hem för att ladda inför finalen..

Ungarna värmde upp med varsin skål chips och Nalle puh..





Jag hade namnsdag i lördags och blev firad som aldrig förr. Gulliga mamma överöste mig med blommor. en bok och 1 paket... Nikos reaktion: " MÄH, jag fick ju ingenting på min namnsdag. När började vi fira namnsdagar??". Ja du Niko, dethär kan vara en början på en ytterligare tradition. HJÄLP!! HUR ska man komma ihåg allt. Mamma har satt ribban högt.. ;)



Gulliga mamma



Mamma och Anders hade fixat riktig lyxmiddag med förrätt, varmrätt och efterrätt. Förätten hade Anders knopat ihop. HJärtformat bröd med supergod räkröra på.



Mamma hade lagat en het fläskfilé gryta med b. la champinjoner och lök i. Sopergott. :)

Efter mysig middag med syrran Niko och pappa som oxå var med så blev det spännande melodifestival. Jag och Simon hade satsat 500 spänn på att E.M.D skulle vinna och hoppades på ett klirr i kassan på 3500 kr...

Det var den mest spännande melodifestival jag sett tror jag. SÅ många bra bidrag. Vi trodde allihop att Måns skulle vinna ett tag under juryns poäng utdelning, men när han sedan fick låga poäng från folkets röster ställde vi oss upp och skrek. Nu kunde det bli E.M.D iallafall.... vi höll tummar och tår...... MEN, sen vet ni ju alla hur det slutade.

Jag vet inte om jag är glad över Malenas vinst eller besviken ( visst, lite besviken att vi inte vann pengarna). Har liksom inte bestämt mig riktigt för vad jag tycker om låten. Hon sjunger ju snuskigt bra med en röstteknik som inte är av denna värld. Låten e ju oxå rätt bra. Inte så trall vänlig dock. Hur som helst så tycker jag Malena verkar vara en ödmjuk och schysst kvinna och tror hon kommer göra jättebra ifrån sig i Moskva. Antingen floppar den helt, eller så går den hem bra. Svårt att sia om...

Kvällen fortsatte med diskussioner om allt möjligt.

Vid 00-tiden var vi alla trötta efter kvällens rysare och vi kramade om Anders och mamma och sen körde jag och Niko hem pappsen så han kom hem ordentligt..






Niko och min alldeles underbart snygga Simon.



Lite cool bild..

I söndags tvättade vi ( eller Simon ), alla kläder. Sen åkte vi och köpte present till Jossan och åkte sen till Marie och Leif, där Jossan, Jeremy och Dennsi oxå var. Där åt vi ännu mer god mat och efterrätt och mös. Kameran hade fått ledigt för kvällen, till allas förtjusning ;)

Nu på morgonen har jag färgat håret med en Mahognybrun färg med koppar. Jag hade fått utväxt så jag tyckte det var dags igen...

Gjorde några försök till att fota resultatet, men jag tycker inte färgen på bilderna riktigt överensstämmer med verkligheten. Men nästan...











Det ser ganka olika ut beroende på vilket ljus jag står i. På denhär bilden ser håret nästan fläckigt ut. Fan.

Nu har jag inte tid att tramsa mer här ;) utan ska sätta igång med läsandet av en ny bok ur kurslitteraturen " Den musiska männsikan"

Puss och hej / rödhårig tjej


Städ-dag!!!

Joodå!! Idag har jag städat och städat- Hela huset. Lekrummet och träningsrummet såg minst sagt ut som bomb nedslag så det tog ett tag..ja, hela dagen faktiskt...



TYvärr tog jag aldrig nån före bild, men ni kan ju föreställa er hur det skulle se ut om alla grejer låg på golvet...



Här inne hade Corre och Theo oxå stökat ner rejält.. Innan städning låg det brädor över hela golvet, legobitar, ett litet tält och tusen andra leksaker..



LÄngtar till sommaren så vi kan börja hänga på altanen och grilla massa gott!!



Ordning och reda i gäst rummet

Igår på kvällen åkte jag ner till Bella. Vi drack kaffe och snackade massor. Det var jätte mysigt och jag hoppas att vi hittar mer tid till att ses. Vi började smått planera inför "ladies night" som jag redan längtar efter..

ag fick låna en film oxå. Det var en svensk polis film med nån polis som hette Huss i huvudrollen. Jag och Simon kikade när jag kommit hem och den var riktigt bra. Spännande och t om lite läskig.. Vi har blivit rätt härdade efter alla filmer vi sett, men efter denhär var jag lite mörkrädd ändå.

Nu har vi precis handlat taco middag och jag softar lite medan barnen stökar ner lekrummet, igen!

Det var som f-n, Caroline af Ugglas ( pappas favvo ) är tippad som vinnare i morgondagens final... !!

I helgen blir det massa födelsedags firande och så melodifestivalen, såklart..


Magont och kyrk besök...


Uschi buschi... igår kväll hade jag så ont i magen hela kvällen. Natten sov jag bra, men sen så fort jag vaknade kände jag smärtan i magen igen... Jag kunde inte stå rak så jag gick runt som en gammal puckel ryggad gumma imorse när vi skulle fixa oss inför dagis och skola...

Uppvärmningen i skolan orkade jag inte med, utan satt bara på en stol.. Det släppte litegrann senare under dagen och sen dess har jag mått ganska bra ändå. Imorse kan jag säga att jag kände mig rätt säker på att ett missfall var på väg.. men nu känns det lugnare. Jag kanske bara nojjar, men jag e inte den som tidigare haft några komplikationer knappt alls mina tidigare graviditeter, utan har under dem kunnat leva och vara precis som vanligt. Som det är nu är det mycket jag inte orkar. Jag orkar inte träna, inte ens prommenera. Jag orkar inte hitta på nått på vardagar. Jag orkar inte leka med mina barn som jag brukar osv osv...

Imorgon har jag iallafall bestämt träff med Bella på kvällen vilket jag verkligen ser fram emot. Vi har inte träffats alls mycket på sista tiden och jag saknar henne. Vi måste ta tag i det här!!!!!

Efter skolan idag åkte jag och Roy till en kyrka som ligger jätte nära centralen. Vi tittade på orglarna ( Roy e orgel tokig ). Sen tände jag 2 ljus. 1 för Fabienne och 1 för Thea.

Jag tycker om kyrkor. Jag blir lugn och avslappnad så fort jag kommer in i en kyrka. Jag älskar ackustiken.
Tyvärr så känner inte Simon alls samma sak inför kyrkor. Han blir stressad och orolig när han är inne i en kyrka. Men , hur blir det då när vi ska gifta oss ( nångång om 100 år ) ??

Jag har kommit på att jag verkligen vill börja sjunga i kör igen. Det ska jag göra.








Puss och hej / kyrk tokig tjej


Ont i magen...

Idag har jag haft en sådär lagom kul dag...

Jag har haft ont i maen hela dagen och det känns ungefär som magknip. Illamående har jag tampats med oxå... suck. Jag e lite trött just nu på att vara gravid. Varför vänder det aldrig på riktigt?

Hur som helst så har helgen varit jättebra och jag har mått hyffsat bra hela helgen.

Här kommer lite bilder från helgen:

Fredag kväll:




Cornelia kan stå långa stunder och titta på barnkläder i tidningar och kataloger...



En glad kille...



Tacopasta gjort i ugn och sallad.

Recept:

Koka spaghetti eller annan pasta

Stek köttfärs. Hacka en lök och fräs med färsen, häll i tacokrydda

Häll färdig pasta och köttfärsen i en ugns form..

Häll på en matlagningsgrädde och blanda runt

Toppa med taco ost och in i ugnen tills önskvärd färg uppstått



Jag blir så imponerad av Theodors teckningar. Han är så duktig på att rita och har så mycket fantasi. Här har han ritat olika dinosaurier.

Lördag:



Jag, pappa, Elvira och Cornelia tog en heldag på Ikea och pappa shoppade loss på grejer till nya lyan. Jag har aldrig sett honom så köpvild förut :)



Det var precis så vi fick plats i bilen



Påfyllning



På kvällen käka vi hos Simons föräldrar och tittade på "andra chansen"..

Jeremy som var HELT säker på att det inte fanns en chans för Caroline af Ugglas att gå vidare till final slog vad om ett dopp i sjön.. Som sagt..

Carolina gick ju vidare till final och vi fick studera Jeremy som i det iskalla vattnet fick ta sig ett dopp...



Mmmm, Maries goda gryta

 

Vi sov över i den mysiga bastun / gäst stugan

Söndag:

Tillbringade jag och Corre hos pappsen och Elvira. Vi satte upp lite grejer och sen kom Johanna och Joakim dit och vi fick äntligen krama om den. Planen om kuppen gick i lås oxå vilket jag var mycket nöjd över ;) Niko-linus var oxå där.





TJÅÅÅKIS!!

Sen var J o J tvugna att åka. Theodor kom lite senare och vi lagade god kycklingpanna. Senare kom Tommie och Simon oxå och vi mös i pappas vardagsrum.






Jag har suttir vid datorn i stort sett hela dagen och skrivit på en skoluppgift. Tänkte snart stänga ner här och lägga mig platt i soffan...?!

Puss o hej


VÄLKOMNA HEM!!



VÄLKOMNA HEM KÄRA SYSTER OCH JOAKIM!!!
Som varit borta 6 veckor i Australien och Hong kong.

Jag pratade med pappa igår som meddelade att ni befann er på flygplatsen i London vid tillfället. Hoppas resan hem därifrån gick bra. Vi har längtat efter er.

Hoppas vi ses snart!!

Så skönt. DE har varken blivit uppätna av krokodiler eller hajar..
Lite oroliga har vi nog varit...



Redo for snorkling i vara stinger suits som delvis skulle skydda oss mot de dodliga maneterna:S

Så fina och härligt, sprudlande glada.

Lånade en bild från syrrans resedagbok. Man blir inte lite avundsjuk.

busy day...

Imorse ringde klockan 05:30.

Det var bara att kasta sig ur sängen och börja med alla bestyr. Tvätta sig, klä sig, tvätta barn, byta blöja, klä barn, borsta tänder, borsta barnens tänder, smörja Corres små eksem, fylla vattenflaska, packa väskan, leta reda på försvunna vantar, ta på sig ytterkläder, få på barnen ytterkläder, få barnen att sluta bråka om den blå pulkan, dra barnen till dagis och springa till bussen....

Jag och Simon skulle nämnligen på inskrivning och provtagning på södra BB. Det var ett ganska fruktat besök pga de ångestfulla blodprov som skulle tas. Inte är jag rädd för mycket, men DET är jag rädd för. Värre än en förlossning. Inte ondare, men obehagligare. Jag fick ligga ner så det gick bra, och simon satt bredvid med läskflaskan.. ha ha.. "fan va du spände fötterna" var Simons kommentar efteråt.. Sen togs det lite andra tester, och sen pratade vi en del med bm. Allt såg bra ut och allt känns bra, så ett nytt besök blir först i v.25. Ett ultraljud kommer ganska snart, om ett par veckor..

Efter besöket hos Bm så åt jag och Simon en god frukost på ett café en liten bit från sjukhuset... Sen bar det iväg till skolan...

Nog om det...

Just det!! Igår fyllde ju Simone hela 5 år och vi var där och firade henna och åt tårta :) Att hon är så stor. Det är vekligen inte klokt vad tiden går snabbt. Stora Simone.



Glatt födelsedagsbarn



När barnen lekt en stund och vi druckit ur kannan med kaffe ;) hade klockan redan blivit sent och jag och barnen åkte hem.

Just det. Jag och Roy åt lunch på Jensen igår. Vi träffa Niko på tåget som skulle in o jobba och följde med henne till restaurangen.. Pinsamma jag hade tänkt att fota all fantastisk mat, men det var så gott så jag glömde.. Hann med dethär iallafall:



Roy och min kalla Pepsi ( max )



"är det marmelad på?"- var Roys kommentar då servitrisen givit mig detta läckra bröd. RIKTIGT gott var det. Vitlök och ost. Så saftigt. Sånna smaker. Så fett  :)

Hur som helst. Efter skolan idag så åkte jag direkt och handlade 2 stora kassar mat. Kånkade sedan hem kassarna och sprang till dagis och hämtade mina underbara. Sen bar det iväg hem igen fär att laga en taco paj. Precis när jag ska strö över osten ringer pappa. Min , för tillfälligt,något stressade och virriga pappa ;) Han hade glömt nycklarna på jobbet.. igen. Han väntade dessutom på en installatör till hans bredband som precis skulle komma med ett modem... Jag ringde en underbar barnvakt och sprang sen till bilen för att hjälpa pappa att komma till ordning med allt. Vi fick modemet av installatören, åkte och hämtade nycklarna och sedan följde jag honom till dörren för att se att han säkert och hel kom hem.. ;)

Han hade dessutom tappat sitt busskort tidigare i veckan och lyckats ha sönder sina dyra glasögon.. "En olycka kommer aldrig ensam"... Stackars lilla pappa. Han får ta och stressa ner lite.

Nu ska jag smocka lite godis och kolla på "du är vad du äter". Den bästa kombon.

Puss och hej



Me and my giant hand



Me and my very dirty bathroom mirror





unusual....




Råttfällan...

Halvfabrikat är jag inge vidare förtjust i. Men tyvärr är det lätt hänt att köpa ett paket färdig köttbullar när klockan är 17 och ungarna inte ens hunnit bli hämtade än.. Tiden räcker inte till att laga god och bra mat.

MEN när jag får tid över och kommer hem tidigare passar jag på att göra riktig mat. Igår hade jag tid och ställde mig och rullade köttbullar på 1 kg köttfärs. Barnen åt betydligt mer än vad de brukar göra och både jag och Simon riktigt njöt av riktiga köttbullar..





Theodor tog hem en "råttfälla" som han byggt på dagis för några dagar sen. Han hade tänkt att måla den hemma och efter middagen passade vi på. Bara han och jag. Vi tog fram vattenfärg och en bunt penslar och började sedan måla. Det var roligt att höra Theodor berätta sina ideér kring råttfällan medan vi målade.

" Mamma, ser du spikarna här? Det är där som råttorna fastnar. De springer i där och fastnar"
"aha, men varför springer de in där då?"
frågade jag.
" jo, men man sätter ost bitar på spikarna och då kommer råttorna och springer rakt in mellan spikarna."
"oki, men vad gör man med råttorna som fastnat då?"
fortsätter jag att fråga.
"Men mamma, råttor ska inte vara i huset heller. man tar ut dem såklart. Och nu målar vi fällan så att råttorna inte ska se att det är en fälla utan att det är fina färger. Mamma, måla en nyckelpiga, så tror det att det är en riktig nyckelpiga och spinger dit och fastnar, ha ha".

Theodor är helt uppspelt över att han ska lura råttorna att fastna...







V.14 ( tror jag!!!)


Idag gick jag upp tidigt och fixade ungarna inför dagis. Jag skulle precis slänga i mig nån frukost och sedan sticka när telefonen ringde. En telefon kedja hade startats pga att vår lärare var sjuk. Så lektionen var inställd... SUCK. Såg fram emot att komma hemifrån idag. Men det blir att sätta sig och läsa istället. Min favoritsyssla.... eller nått..

Ha en bra dag!

Da wiikend!!

I helgen har det vart mycket flyttande.

I lördags hjälpte Simon, Andreas och Jenny att flytta medan jag var hos pappa och fyllde kartonger inför hans flytt.

På kvällen sammanstrålade vi igen och jag hade köpt ingredienser till våran kycklingpanna som Simon så snällt lagade..

Recept:

* skär kycklingfilé i ganska små bitar, stek ( gärna i traktörpanna )

* dela lök och lägg i pannan (hacka inte, utan hellre lite större bitar )

* När kycklingen är genomstekt - lägg i delade färska champinjoner och paprikabitar.

* Häll i creme fraich och blanda runt så att det inte blir några klumpar.

* sen är det bara att krydda efter eget tycke. Vi brukar ha mycket färsk vitlök, peppar, indiska kryddor..Vi tycker det är gott att få den lite stark. Man kan även hälla i några droppar soya.

Låt sedan kycklingpannan stå och putta i kanske 30-40 min på svag värme. Det gör att smakerna blandas ordentligt och framhävs.

Koka ris eller pasta under tiden.



Detta är riktigt gott!!

Mamma och Anders kom och kikade på melodifestivalen med oss. I brist på ork bjöd vi på en fejk marängswiss.



Sen blev det såklart melodifestivalen. Sista deltävlingen. Sämsta deltävlingen hittills. Vi höll nog mest på hon Malena. Operasångesrkan som gick direkt till final. Häftig röst. Bra låt som satte sig.

Efter det satt vi och pratade om allt möjligt som vanligt. Några av samtalsämnena var: barndoms minnen, från vilken ålder kan man minnas ( Mamma: 4år, Anders: 6 tror jag han sa och Simon likaså ) och midsommar.

Så skönt att de bor så nära och så trevligt att ha dem här. Det är det alltid.

Cornelia vaknade till vid 23 snåret och kom ner till oss. Vid 01.30 - tiden tog mamma och Anders sop-påsarna ;) och gick hem.



Igår var vi i flyttar tagen igen. Dags för pappa att flytta till sin fina lägenhet. Vi hyrde släp och åkte hem till honom. Sen blev det intensivt flyttande i ca 4,5 h tills allt var klart. Jag tycker vi var riktiga kämpar och undrar om inte pappa unnade sig en pizza efter allt slit?? Det var lite kul faktiskt, eller kul och kul, att det var 2 familjer som skulle flytta in och 1 familj som skulle flytta ut samtidigt i pappas nya hus. Med 1 hiss kan ni tänka er att det blev aningens kaos, fast jag tycker det gick rätt smidigt hur som helst.

Funderar fortfarande på hur "granngubben" i pappas gamla hus kunde tajma oss att vilja använda hissen VARENDA gång vi skulle ner med nånting... Det var ett himla springande på den gubben.

TACK TOMMIE för att du passade barnen medan vi flyttade. De hade haft jättekul och du är så gullig mot dem.

Så kul att pappa flyttat nu och jag hoppas att Johanna inte har möjlighet att läsa bloggen från Hong kong. Vi planerar ju en kupp när de kommer hem...

Idag är det tänkt att jag ska läsa en massa. Helst en  hel bok. Måste sätta igång med ett rysligt tempo nu känner jag.

Puss




RSS 2.0