Blommor!!

Måste bara berämma mig själv lite genom att berätta hur duktig jag vart på em. Köpt lysrör till badrummet ( där det inte funnits belysning säkert 2 veckor ) köpt massa andra glödlampor och satt in där det behövs. Sen köpte jag massa blommor och pulade ute på vår lilla framsida. Krattade och sopade när jag ändå höll på, så nu ser det fräsht ut. Och doftar blommor :)

check it out....

         Puss

sommar, sommar, sommar!! tralla la la la la la

Snart , snart är det sommar.

Så skönt när man går upp på morgonen och solen skiner... " och mitt på dagen blir det upp till 17 grader" hör jag från tv:n.. Jag sätter på mig VITA jeans. Så sommrigt. Och en t-shirt. Väcker barnen försiktigt och klär på dem. Cornelia får en fin klänning :) Vinkar hejdå i fönstret och en massa slängpussar och går till bilen. Jag lyssnar på Rix morronzoo ( som vanligt ) och får dra ner solskyddet för att inte bli bländad, vilket bara gör mig ännu gladare. Solen skiner.

Härlig vecka dethär. Jag är ledig torsdag och fredag ( som många andra ).. Imorgon kommer Jenny, Andreas och Edvin - längtar. Ska bli så kul och se honom igen. Han har säkert växt en hel del sen jag såg honom sist. Kul att träffa Jenny och Andreas oxå förstås :) Johnny ska oxå komma, och Erik :) Det blir nog grillning. Hoppas vädret håller i sig. Sen kanske vi går o kollar nån brasa, elelr spelar kubb eller nått ( som Simon gav som förslag igår att vi skulle göra ).. Vi får se vad vi hittar på. Kul att träffa gänget iallafall.

Nu blir det en banan och en kopp kaffe innan lektionerna drar igång. Ska hinna ställa in matlådan i kylen oxå. Kycklingfile, sallad och tzatziki. SOMMRIGT!!!

Puss

Fullspäckad helg...

I fredags kväll kom mamsen, Anders, Niko och Tommie hit. Vi grillade massa gott på grillen och hade en mysig kväll, se bilder... Theodor somnade medan alla var här och vaknade vid 24.00 ( då mamma o Anders redan gott ) Han blev såå ledsen att "mormor Lena " hade gått och grät stora tårar :( En storfavorit dendär mormorn, helt klart..

Lördagen började jag med en härlig jogging-runda/gårunda. Jag följde en stig längs dreviken och lyssnade på fågelkvitter och bara njööt. Solen sken och allt var underbart :) När jag kom hem åt vi frukost på balkongen. Jag var nyttig och åt 1 ägg och 1/2 melon. Sen tog vi en sväng till farsta. Kikade i lite affärer och åt lunch på restaurang. Resten av dagen höll vi på med att sätta upp nya luckor :) Det var väl det vi sysslade med stort sett hela dagen.. Det blir skitsnyggt på ren svenska..

Idag har vi vart på Gröna lund. Vi tog färjan över från slussen och sen blev det åka av. Theodor älskar att åka karuseller och är väldigt orädd av sig. Han åkte allt han fick åka med sina drygt 95 cm. Det var en del som krävde 100 cm men då följde jag eller Simon med på åkturen så att han fick åka.

Det är såå roligt att hitta på saker med Theodor. Han är så positiv, uppspelt och glad heela tiden och man blir så stolt över honom. Han är artig och gullig mot folk runtomkring oxå. Gud vad jag älskar mina barn.

Cornelia fick oxå åka lite karuseller. En hederlig karusell med hästar och grisar och sånt och sen bilarna. Vi åt stor lunch, mumsa popcorn och glass och allt annat som hör ett tivoli till. Vi besökte Pettson och Findus hus vilket Theodor tyckte var otroligt spännande. "vart är dem då"?? Frågade han när vi var inne i huset. " Nästa gång vi hälsar på kanske de är hemma"... Sen tittade vi på en Pirat teater, vilket såklart oxå var spännande. En heldag för barnen. Själv provade jag faktiskt kvasten :) Åkte med nån kvinna som inte heller hade nån att åka med..

Simon håller på att sätta upp handtagen på luckorna däruppe så jag ska lägga in lite bilder och gå upp o hjälpa till sen tänkte jag...

PUSS

                   


                   


    

1. vitt vin och grillmästarna på G, härligt!!
2. morsan smygdricker både vitt och rött bakom syren-busken.. OCH snusar!!! ha ha
3. Simon däckat lagom snyggt efter öl, vin, massa mat och hård vecka!!
4. På väg till tåget
5. ha ha, vad gör jag för min. Ser ju inte ut som att jag njuter av souvlakin direkt. Men det gör jag. ÄLSKAR grekiskt..
6. Gullungarna på färjan
7. Theod som spöke och Simpan som lieman
8. Jag får ÅKA. YIPPI!!!
9. Theo rider på en gris
10. Popcorn
11. Simpn o Corre-borre på elefanten
12. Simon vågade sig till slut på elefanterna, efter mycket velande..Theodor var med och höll handen


FREDAG!!!

Underbar morgonprommenad från bussen till jobbet. Ljust som mitt på dagen fast klockan inte slagit mer än 07.30. Helt underbart.

Som vanligt lyssnade jag på rix morronzoo som jag följer varje morgon. Pappa ringde och vi snackade tills jag kommit fram till skolan. Han lät jätte glad och uppåt och skulle till Ikea och till tippen i helgen. Och nått mer.. Kul att snacka med honom. Blir ju alltför sällan nuförtiden..ha ha,skulle jag säga till Simon att "älskling, i helgen blir det en tur till Ikea och sen måste vi faktiskt förbi tippen oxå" skulle han nästintill falla ihop av ointresse :)

Efter jobbet ska vi till kirurgen på huddinge för Theodors mage. Vi får se vad hon kommer fram till och hur vi ska fortskrida med preparat osv.

Efter det blir det storhandling. (skulle egentligen ha träffat Bella i em men lilla Filippa hade blivit sjuk idag så det går inte. Synd. Hoppas lill tjejen snart blir bättre.) Ska köpa massa GRILLMAT hade jag tänkt för det lär behövas om dethär fina, underbara, vackra vädret håller i sig.

Ikväll blir det grillning med familjen och mamsen :)

F-n, min blogg börjar se ut som värsta prick schemat... hm, ja först ska jag jobba färdigt, det blir punkt 1. Och sen ska vi till läkaren, det blir punkt 2 osv... Sorry för det. men ibland har man inget sådär jättespeciellt att berätta. Ska försöka komma på nått...

Jag har tackat JA till lärarutbildningsplatsen via mail ( vilket var 1 av alternativen ) men ej fått bekräftelse om att det kommit fram. Får väl ringa upp o höra idag..

Jag överväger att besöka en tandklinik och bleka tänderna med Zoom tandblekning..
Jag har gått ner 2 kg denhär veckan.... Har varit överdrivet nyttig nästan. Jag har ätit frukt till frukost och mina luncher och middagar har bestått av antingen tonfisk, makrill eller kyckling och sen varierande grönsaker till. Ingen pasta osv... Och sedan druckit massor av vatten.

Jag vet inte riktigt hur det ligger till med min självbild för jag har ett bmi som ligger strax över 20 ( 19-25 normal viktig, eller hur e det?? ) men tittar jag mig i spegeln vill jag väldigt gärna få bort kanske 5-7 kg. Jag vet att många skulle tycka jag blev fööör smal om jag gick ner dem kilona men jag känner mig inte bekväm hur jag ser ut nu. Jag kämpar för att få bort dem kilona och gärna fram till sommaren, typ i början av Juni nångång. Det är ju bara 1 månad kvar så jag ska nog satsa på 5 kg snarare än 7....Får se hur det går. Denna eviga viktångest.. Fattar inte VARFÖR jag lägger så mycket energi till att tänka på det eftersom mitt motto i ALLT annat är "man lever bara 1 gång". Varför inte bara äta normalt, röra sig normalt och vara nöjd med att vara normalviktig?? Varför nästan eftersträvar jag att hamna liite under normalviktigstrecket?? Fattar inte varför min hjärna vill plåga mig såhär... När jag tittar på andra tjejer tycker jag att alla andra ser så smala och snygga ut. Det spelar ingen roll om de egentligen är "större" än mig, jag tycker fortfarande att de är alldeles lagom. Men när jag tittar på mig själv, hm...ja det e väl så. Svårt att se det fina på en själv.

Hoppas ingen tror att jag mår jättedåligt och tänker på dethär hela dagarna. Så är det inte. Jag är en livsnjutare, även när det gäller mat. Är bara 1 av detdär tjejerna som väger mig ca 7 dagar i veckan och blir glad om vågen gått nedåt... Så kommer det nog alltid att vara. Har den däremot gått uppåt kommer jag alltid på planer för att få det att gå ner igen...

Nä nu e det lektion. PUSS

sådär ja....

Jag fick till slut hemtelefonen att funka igår och ringde upp tele2. Det hade tydligen blivit nått fel på registreringen av nya kortet och de hade redan skickat ett nytt. Har väntat på brevbäraren idag kan jag säga.. :)

Nu har jag vart och hämtat kortet och nu funkar telefonen igen. Skönt att det gick och fixa så snabbt. Så nu vet ni alla som desperat försökt få tag på mig att det går att ringa nu ;)

Puss

otroooligt irriterande!!

Tog upp mobilen för att ringa ett samtal. Men det gick inte utan det stod på displayen "sim inaktivt"!!! Jag stängde av mobilen, satte på, tog ur kortet och i igen..Men NEJ! Det vägrar funka...

äsch, hursomhelst kan jag ju ringa support från hemtelefonen så de kan kolla vad som e fel med sim-kortet, tänkte jag. Tar fram vår ENDA bärbara hemtelefon.. men DEN FUNKAR INTE!!! Får inte liv i den vad jag än gör. Har bytt batterier 10 gånger men inga funkar. Det e väl nån som tappat den i golvet så den gått sönder eller nått. KUL. F-n!!!!

Jag kan inte ringa jobbet om hur det blir imorgon, ingen kan nå mig om det hänt nått på dagis osv osv.... Åh får Panik!!  E beroende av telefon.



Bajs!!

Corre-borre sjuk igen...

Jaha, så får man vabba igen. Suck. Cornelia har vart sjuk så mycket på sista tiden.. när tar det slut?!  Imorse vaknade hon stekhet med över 39 graders feber. Det var bara att ringa till jobbet, igen.. Inte så kul för Simon att vabba när han e så ny på jobbet så det får bli jag.

Igår hade vi en mysig em/kväll iallafall. Efter jobbet hämtade jag ungarna och traska ner till Bella och barnen. Vi var ute i lekparken en stund och gick sen in för att laga mat. Bella lagade en supergod skinksås med paprika, ananas och curry tror jag det var... Vad hette rätten Bella?? Jag måste få receptet. Efter det lekte Simone och Theodor uppe på Simones rum och vi satt nere med småttingarna. Redan då började Cornelia bli sjuk och somnade i deras soffa...

Idag har jag plockat ner julbelysningen. BRA Matilda. Det var inte en dag för tidigt, eller nått... alltså det var inga sånna där riktiga julbelysningar som änglar, snögubbar och sånt men ändå belysning som passar bra till jul och när det är mörkt ute. Jag tog en sväng upp på vinden och lassade upp grejerna och i samma veva hittade jag en jättefin dockvagn från när jag var liten som jag plockade ner till Corre. Hon blev överlycklig och har sprungit fram oc tillbaks här i huset en bra stund.

Nu har vi vart på en prommis till apoteket och C sover gott i vagnen. Tänkte jag skulle passa på att rensa lite här hemma.. Finns alltid massa grejer som bara ligger och inte gör nån nytta. Lekrummet ligger risigt till kan jag säga..

Puss

Härlig helg!!

i lördags fick vi besök av Elina, Jeppe och Albin.. Jag hade lagat stor lasagne och gjort vitlöksbröd som vi mumsade i oss. Theodor och Albin lekte oavbrutet och Corre var oxå med på ett litet hörn. Efter att barnen somnat satt vi och snacka tills klockan var 01 och de beslutade sig för att det nog var dags att bege sig hemåt eftersom både Albin och Cornelia har en ( dålig ) vana att vakna vid sisådär 06 på morgonen. Kul. Eller inte..

Lördagen började bra. Jag och Bella tod en rejäl morgonprommenad. :) Så kul att träffa Ulla-bella eftersom det inte alls blir lika mycket som när vi var mammalediga. Vi har så mycket att ta igen och babblade på aovbrutet.

Dagen fortsatte med att vi röstade om Skogås-Trångsund ska bli egen kommun. Duktiga vi e som kom ihåg och verkligen gick dit..

Sedan packade vi lite och gick ner till stranden. Leffe kom med båten och hämta upp oss och vi åkte över vattnet hem till dem. Hur bra och mysigt som helst. Perfa. Det var jättefint väder och lite senare grillade vi på deras altan. Årets första grillning. Så gott. Hur har man klarat sig hela vintern??!!

Lägger upp lite bilder från helgen...

puss

                   


         

1. Albin och Theodor klistrade framför "lilla djungelboken"
2. Jag med obligatoriska pussmunnen och röd haka.. snyggt!!
3. Vackra Corre
4. Farfar Leffe som kommer långt där borta..
5. Faffa
6. Theodor åker båt :)


Lördag...

Ingen magsjuka bröt ut. Skönt. Var bara inbillning...

Igår kom Niko o Tommie hit. Sedan en glad mamma och hennes kompis Anne. Heta diskussioner uppstod.. Ska väl inte säga så mycket mer om det..

Igår kom "Bree" fram i mig. Jag slutade tidigt, åkte hem och städade frenetiskt tills klockan var 16 och jag skulle hämta ungarna. Jag dammsög, torkade golven ( vilket inte händer jätteofta ). Bäddade rent i sängen, dammade ungarnas rum, städade båda toaletterna... Så skönt att hinna innan helgen börjat så man kan göra annat än att städa då.

Idag har vi tagit en prommis till centrum. Var på väg att bege oss till Anders båt men bestämde oss sedan för att ta det när bilen e fixad. Tar så lång tid att ta sig dit. Så vi ska nog sätta lite lister idag istället. I em kommer Albin, Elina och jeppe hit. Var ett tag sen vi träffa dem så det ska bli kul..

Bläää, vet inte vad det e med mig. Känner mig trött heeela tiden. Som att jag nästan kan somna ståendes. Fattar inte vad det är. Det har hållt på ett tag. Känns nog bättre bara det blir SOMMAR snart. Längtar så. Grilla, sitta ute, bada, utflykta, åka till Gotland, åka Anders båt och allt annat....

Ska testa och lägga in bilder från mobilen, får se om det kommer upp nån här senare...

...

Är trött. Orkar inte skriva så mycket idag.

Cornelia vaknade i morse och hade kissat massor och var pigg som en solstråle. All vätska hade gett resultat vilket var väldigt skönt..:)

Har jobbat, vart med theo hos läkaren och sovit middag. Känner mig hängig och har nu på kvällen känt mig konstig i magen. Hoppas verkligen inte att nån magsjuka bryter ut inatt.

Fredag imorgon :)

Puss

lång dag på akuten...

Cornelia kissade inte på hela kvällen igår och inte på hela natten..

Ringde vårdcentralen som sa åt mig att åka in till Huddinge akuten.. Barn ska kissa åtminstone var 6:e timme så nått stod inte rätt till.

Jag packade lite leksaker, extra kläder och lite välling o grejs (kände på mig att det kunde ta ett tag ) och tog sen bussen till huddinge sjukhus. Mötte Niko på bussen :) Kul med lite sällskap..

Sen blev det först kontroll av vikt och temp... Efter det en stunds väntat i väntrummet. Sen fick vi komma in till läkare som gjorde en undersökning och tog prover. Jag fick även massa vätske ersättning som jag skulle få i henne var
5:e minut. Sen var det en låååång väntan. Cornelia var så slö så hon låg mest bara och slumra i vagnen och jag satt och tittade på en liten kille som lekte som en galning. Hm, intressant... Mamman till barnet satt bara och åt hela tiden medan pojken rev runt grejer, hällde saft på golvet osv.. De kom och titta till oss ibland och pushade på ang. vätskan och till slut fick vi komma in till läkaren igen. ( Hade då vart där ca 4 h, så jag skriver detta i stora drag..) Men läkaren hade inte så mycket att komma med. Hon såg på prover att Cornelia var "sur" och "låg under" vilket betyder att hon hade vätskebrist. Hon var osäker på om hon skulle lägga in Cornelia eller inte, men tyckte vi skulle åka hem, få i henne massor av vätska och se om kisseriet sätter fart. Om det inte gör det blir det att åka tillbaks imorgon så att de får "fylla på" henne... Suck. Varför kunde de inte bara göra det påengång?? De ser ju hur orkeslös hon är och att hon knappt orkar gå eller stå, ändå ska man vänta och avvakta....

Hursomhelst... Jag åkte förbi jobbet med Corre på vägen hem, var tvungen att fixa några grejer. Sen sprang jag till Ica och handlade middag och sen bussen hem. Hämta Theodor på dagis ( siste man på plats ) och försöka få honom att gå hem. Laga mat, försöka få i 2 otroligt trötta barn mat och sen upp med dem i säng.

Jag e helt slut. Verkligen trött.. ska ta en lång dusch, käka middag ( vilket jag inte hunnit är ) och lägga mig framför tv:n. Soft.

puss

sjuk dotter :(

Förskolepersonalen ringde idag. Cornelia var helt orkeslös. Hon bara låg på golvet och orkade inte leka eller göra någonting. Lilla pluttan. Hon har vart sjuk så mycket senaste tiden. Men det e ju tyvärr så när de är nya på förskolan..

Simon åkte hem och imorrn får jag vabba. Inte kul med tanke på allt jag har att göra på jobbet just nu.. fattar inte hur allt ska gå ihop nu när jag e borta. Men barnen är viktigast.

Efter jobbet åkte jag till Torvalla. Jag o Niko gick på gymmet hos instruktör och lärde oss ett passande program. Känns bra. Nu ska jag f-n komma igång.  Niko och jag har ju lite olika tider med jobb, skola och allt så det blir väl att träna själv ibland och med henne ibland. Får se om Bella kanske hakar på oxå?? Vore skoj :)

När jag kom hem tog jag och satte mig i soffan med en skrikande Cornelia. Hon somnade efter en stund. Simon och Theodor åkte till farsta och köpte Theodors första kalsonger :) och ett par jympaskor. Han var såå stolt när han kom hem och satte på sig ett par av kalsongerna och jympadojjorna och sprang runt. Ett riktigt lyckorus svepte igenom mig när jag såg hans glada, uppspelta dans runt soffbordet.
 
Jag och Cornelia hade inte haft det så väldans kul medan herrarna var borta.. C fick nämnligen ett riktigt diareé anfall igen och skrek och var ledsen. När jag sköljde henne i badkaret la hon sig ner och bara låg. Helt utmattad, så olikt henne. Eftersom hon blev sjuk redan i fredagsnatt och att det gått ett par dagar så kände jag att det nu var dags att ringa sjukvårdsupplysningen. De bad mig kolla så att hon kissar ordentligt så jag ska upp o kika i blöjan snart. Inge bra om hon är uttorkad...

Desperate housewifes har börjat igen och självklart satt jag klistrad framför säsongens 1:a program. nice. really nice. kikade en snutt på "grannfejden" oxå. Att folk orkar.

Har inte så mycket vettigt att skriva idag... Hoppas på en friskare, piggare och vaknare dotter imorgon.

puss



Mina tankar är idag hos Engla och hennes anhöriga!!

Fan!!

Skit!!                                                                                                                                              

VARFÖR??

Så jävla idiotiskt och onödigt...

Jag blir så förbannad. Så sorgsen. Rädd.

Vad finns det för idioter till människor? Hur fan har de kunnat bli så som de är? Mördare! kidnappare! Våldtäktsmän!
Jag fattar inte.

Tänker på stackars Engla idag och hennes anhöriga. Kan inte förstå hur de måste känna sig just nu...

Jag tänker vidriga tankar om den 42-åriga mannen.. Hur han plågat månniskor. Hur han satt Engla i total rädsla och ryckt ifrån henne livet och allt underbart som faktiskt finns. Tänker på 1:a förälskelsen som alla som upplevt vet är det underbaraste man kan vara med om. Hann hon uppleva den? Vem fan e han som tror att han kan ta ifrån så många människor så mycket?? Glädje, kärlek... livet. Han har ju inte bara tagit Englas liv utan oxå hennes föräldrars och närmsta anhöriga. Hur ska de klara av att kunna leva vidare. Hur ska de kunna sluta tänka på vad det var Engla fick utstå sina sista timmar... hur ska de kunna sluta fantisera.. Känna den maktlöshet de måste känt redan sedan hon försvann.. Evig sorg.

Inte nog med Engla så har ju superidioten tagit minst 1 till kvinnas liv...

Må Engla vila i frid. Skänker idag många tankar till anhöriga och tänder ljus.

                                                                       
Jag hoppas att du, Engla, har kommit till Nangiala och ligger under ett härligt doftande träd. Tillsammans med andra änglabarn kan du leka och ha det kul. Mamma, pappa och alla andra du håller kärt kommer till dig lite senare. Det lovar jag. Men lek du en stund först... Innan du vet ordet av det finns de där hos dig. Håller om dig med en kärlek stark som aldrig förr...och stannar hos dig för alltid.

     

ont i kroppen....

bläää. Helgen började superbra, men resten har varit riktigt booring..

Cornelia vaknade i Fredags natt och kräktes... Sen var hon dålig hela dagen igår. Hon kunde inte äta nått utan att det kom upp igen. Hon fick jätte hög feber också lilla skruttan. Så planer på att hitta på nått hela familjen var ju bara att glömma. Vi bäddade ner henne i vagnen och gick en prommenad till centrum för att komma ut lite. Charlotte P var ju där i centrumet och satt och signera skivor när vi var där. Värsta kändisen asså...

Resten av dagen tog vi det bara lugnt. Andreas tittade förbi och lämna en biljett till matchen till simon och drack lite kaffe. :) Det var upplyftande att få lite besök. Cornelia ville oxå smaka bulle som vi andra satt och åt på och vi lät henne göra det. Men det kom inte upp igen så hennes mage mådde bättre :)

När ungarna laggt sig kom Niko och Tommie. Vi satt och snackade, smocka chips och kollade på " mannen på balkongen", gammal Beck film. Det var dagens höjdpunkt. :)

Idag har jag bara segat. Corre har fortfarande feber och jag med. Jag är öm i hela kroppen oxå och det känns som att något jobbigt håller på att bryta ut. Simon stack just iväg på djurgården match. Stackars Theodor. Han leker här intill i lekrummet. Jag orkar verkligen inte gå ut så han får bara sitta inne. Men han ska förmodligen sticka iväg till farmor och farfar lite senare så han får komma bortifrån alla sjuklingar och leka av sig lite.

Bläää, vilken regnig och tråkig dag.

puss

crazy night att Mirran...

Jag, Niko coh Bella började kvällen hemma hos oss med lite vin. Mysigt att bara sitta och snacka och ha det trevligt.

När vinet var slut satte vi på oss ytterkläderna och begav oss mot Mirran. Skogås stolthet.
Vi var fnittriga och lagom runda under fötterna när vi kom dit.  Vi satte igång att sjunga karaoke och beställde in dricka. Niko var lite feg i början men var ju jätteduktig så hon sjöng som en tok resten av kvällen. Bella fick istället ett nytt smeknamn: Ulla-bella-banger.

Det blev en riktig utekväll med allt som hör till... Hade skitkul. Bella vet jag redan att det e kul att festa med, och Niko var verkligen en riktig partygirl hon med...

Mirran e ju absolut INTE ett bra ställe. Trångt, luktar konstigt, bajs på golvet ( ja! det var nån som skitit snett.. lagom nice..), har björnbärscider som luktar prutt, svettiga, dreggiga killar som vägrar sluta jucka mot en på dansgolvet och so on..... faktum är att det inte spelar nån roll. Det blir vad man gör det till. Och trots detta skitställe i en håla söder om Stockholm kan man ha jävligt kul. Med rätt sällskap och inställning.. och med liiite alkohol i kroppen ;)

Hände lite roliga/tokiga/konstiga grejer under kvällen.. lägger upp bilder..

"Men Mackan, gå fram då! Gå fram och fråga om Harres test e svårt" ha ha ha, "skulle va såå roligt, kom igen, ba eh hej hur svårt e harres test" - Niko utanför Mirran när det är stängt och är massor av poliser utanför.
3!!!!! polisbilar kom för att en kille fått lite andningsproblem och vi satt som klistrade som framför en tv och kollade på hela händelseförloppet. Som vissa av er vet så e jag sugen på polisyrket så jag tyckte det var jättespännande att följa polisernas arbete :) Och detta fann Niko då väldigt roligt..:) Till slut gick jag fram till en av de kvinnliga poliserna och frågade om hon kände till Fritte som är en kompis till oss som är polis, och det gjorde hon. Vi pratade även om fystesterna och hon berättade att hon var "grön" i yrket. Hade börjat i somras. Fan blir så sugen på polishögskolan...

Tog oss hem med taxi.Skönt. Åt tacos o sen var det sängen...

Tack Niko och Bella för skitrolig kväll!! Puss på er


                    


         

1. Bella + Mackan = sant
2. Niko med skogåshunkar
3. Niko spelar Las vegas med okänd snygging?!  huuuuur länge som helst
4. Glad Bella
5. Niko och hunken... igen...
6. Poliser
7. Snygg nattbild på ambulans och polisbil

Hurtigbullar!!

Igår tog jag och syrran en prommis på 1h och 15 min. :) YIHAA. Så skönt att komma igång o röra på sig. Vi gjorde upp en träningsplan som jag hoppas vi lyckas hålla.

Vi gick förbi centrum och plockade ut min mobil som kommit till posten oxå.

Satt o lekte med den sen när jag kom hem. Så skönt med en mobil som har radio. Och snygg var den oxå.

Härligt med Fredag. Denhär veckan har verkligen gått såå fort. Blir att åka och handla Tacos efter jobbet och nån flaska gott vitt vin. Ikväll blir det förmodligen Mirran. Får se vilka det blir. Bella, Annica? och Niko?? Stackars Tommie som e sjuk får stanna hemma..Skulle va kul om Niko följde med, har aldrig "varit ute" med henne förut. Lill-Niko.

I helgen ska vi nog sätta lister i köket.
Hoppas på fint väder, men vem gör inte det ?!

Puss

Ny mobil!

Här är mobilen jag beställt från Tele2. Samma abonnemang och det blir typ 100 kr mer i månaden. Bindningstiden är 12 mån så det är inte så farligt. Känns verkligen PÅ TIDEN att skaffa ny mobil. Speciellt när Simon fått en värsting mobil från jobbet som gör att man blir grön av avundsjuka. Nästan. Inte riktigt kanske. But still. Hoppas min oxå kommer snart...


image39  

Produktbeskrivning

Gjord för musik - Walkman på toppen!

  • Lätt manövrerad touchkontroller
  • Musikigenkänning
  • Walkman®-telefon
  • Inbyggd kamera 1,3 mega pixel

W380i styr du med en lätt beröring med fingertoppen. Musikknappar på telefonens utsida: spela, pausa och hoppa till nästa låt. Och med inbyggd radio. Låt handen bestämma. För bara handen över W380i för att tysta ett inkommande samtal eller stänga av alarmet eller snooza. Magiskt - styr W380i utan att röra vid den. Visa upp dina bilder. Plåta med W380i-kameran. Lägg upp bilderna på din blogg direkt. Eller skicka MMS.


Snick snack

Slutade rätt tidigt igår.
 
Åkte hem och parkera bilen, kliver ut och en kille som står lite längre bort säger - Du vet att avgassystemet håller på att ramla av va?? -ehh, ( böjer mig lite för att titta och ser hur det nästan snuddar marken ) ja just det, oj, eller jag menar, OJ det visste jag inte, gud, tack tack säger jag lagom utskämd.

Ibland undar man vart mina hjärnceller tagit vägen?! Det är som att de tagit semester och ligger på en fin lång strand nånstans lång, långt borta med en varsin fruktdrink i handen. De skrattar gott och funderar på att boka om hemresan och stanna lite längre...
Hursomhelst så verkar jag gå runt i min egna lilla värld som inte ens märker att bilen håller på att falla i bitar...

Jag hämtade ungarna och vi begav oss mot Bella och tjejerna. Theodor var såå gullig när jag sa att vi skulle gå till Simone och ropade till sina fröknar - Jag ska till min tjej, jag älskar henne.
I regn och rusk sprang vi nästan nerför alla backar till Bella. Längesen jag träffade Simone o Filippa ordentligt så det var skoj att komma dit. Vi drack god Cappuchino ( stavas det så Bella??) och Bella sprang upp på vinden o hämta ner massa skor och kläder som Cornelia ska få låna :) Toppen.

PÅ kvällen olja jag och simon kaklet.. snart färdigt nu köket. Så skönt och det blir så snyggt.

Innan läggdags tog vi ett varsitt glas vin ( eller halva vitt vin, halva 7-up ) och tittade på "den försvunna brandbilen" som är en gammal Beck film från 1990 typ. Jag och Simon var lite trötta och skrattade åt alla gamla ord de använde sig åt. Beck sa b la när han inte höll med Gunwald om nått: "snick snack" HA HA HA, jag vet att det kanske inte låter så kul här men det var kul i filmen. "ring 90 000"... som sagt, rätt gammal film. Men bra ändå. Jag gillar alla Polisfilmer.. men vi orkade oss inte genom hela tyvärr så det blir väl att se färdigt ikväll.

Jobbar förövrigt till 19 ikväll ( skoj skoj ) och underbara mamma ska passa guldklimparna. TACK!!

Puss

Gråa, gråa Måndag!

... Imorse var det en såndär morgon när man aldrig vill sluta snooza.. " bara 1 gång till " tänker man och trycker av alarmet för 5:e gången.. Till slut har hjärnan vaknat till så pass så att man förstår att NU MÅSTE jag gå upp, tvinga mig upp, på nått sätt TA mig ur sängen, annars kommer jag försent. Med tunga rörelser försöker jag slänga av mig täcket. Det varma. mysiga, underbara täcket, för att ge mig ut i den kalla världen. Det känns jobbigt. Jag vill ligga kvar. Fötterna dunsar ner i golvet som tunga asfaltsklumpar när jag kastar benen över sängkanten. Jag lyckas sätta mig upp och reser mig efter nån sekunds övervägande att lägga mig och dra täcket över huvudet igen. Jag tar mobilen som ligger på pallen bredvid sängen. F-n är klockan såå mycket. Det var bara att sätta fart....

Så sitter man här på jobbet. Småregnit och en massa moln på himlen. Suck. Vart tog det fina vädret vägen? Jag behöver sol, blir så mycket piggare när den lyser. Gärna på en klarblå himmel. Längtar. Längtar till sommaren.

Alla som känner som jag. Kämpa på!! Snart, snart är det sommar. Iallafall riktig vår med blomknoppar och Tussilago. Det kan jag leva länge på. Bara doften av vår.

Puss

Skansen :)

Idag fick jag sovmorgon. TACK simon :) Sov till 10.00 och det var så skönt. Utvilad gick jag ner och käka en banan och tog en kopp kaffe som simon gjort. Bra start på dagen. Det verkade bli riktigt fint väder så vi beslutade oss för att åka iväg och hitta på nått.

Efter att ha gjort iordning matsäck, packat blöjor, välling och ALLT som ska med, vilket oftast blir väldigt mycket när man har barn, kom vi äntligen iväg. Vi hade bestämt oss för skansen. Tog tåget och prommenerade sen från södra ner till djurgårdsfärgan som vi tog oss dit med.

Perfekt väder och glada barn. Kunde inte bli så mycket bättre. Vi tittade på djuren. Björnarna och Vargarna var roligast enligt Theodor och det höll vi med om. Vi mumsade matsäck och åkte lite karuseller oxå.

Vi hade verkligen en riktigt härlig och mysig dag och det kändes verkligen som att vi behövde göra nått bara familjen. Det var längesen vi kom iväg och gjorde nått bara vi 4. 

Efter skansen prommenerade vi ända till södra station, så vi fick vår dagsmotion oxå. Massa människor satt på medis uteserveringar och hinka i sig öl i solskenet. Snart e det sommar.

Nu är vi trötta hela familjen efter dagens utflykt så ungarna åker snart i säng. För mig och simon blir det nog nått glas vin som det perfekta avslutet på dagen...


                   


              








Puss

Fredag!! :)

Hej hopp alla glada som längtat efter Fredag lika mycket som jag gjort. :)

Idag blev det att vabba. Personalen från dagis ringde igår och sa att vi måste gå till läkaren med corres blöjeksem. Jag höll med. Hon har haft lite problem till och från men det har löst sog med inyteol salva ( eller hur det nu stavas ). Men nu hade det bara blivit värre och värre. Jag ringde vårdcentralen från jobbet men de hade inga tider förens idag. Så jag stannade kvar på jobbet. Jobbade sammanlaggt 12, 5 h igår. Pust. Vi hade föräldramöte.
Kom hem och umgicks med Simon, Niko och Tommie som tittade förbi :)

Idag har vi vart hos läkaren och sedan vart på apoteket och hämtat ut salvan till hennes utslag. Har hamnat hos samma man på apoteket varje gång jag hämtat ut nått på recept senaste tiden. Han måste tro vi är sjuka för jämnan. Vad kan det nu vara?  kinkiga mamma! Har vart mycket spring där senaste tiden. Olika preparat för Theos mage, sedan olika grejer till Cornelias öroninflammation, och nu detta med eksemen...

Vi handlade lite tacos i centrum, gick upp en till biblioteket ( som var stängt ) och sen tog vi en prommenad hem. Har vart ute och lekt en stund. SÅÅÅÅ skönt med fint väder. Man behöver ljus och lite värme från solen.

Ha ha, Theodor står däruppe och tar i för full hals till Nordmans " I lågornas sken". Han gillar verkligen dendär låten. Jag med för den delen.

Har tagit tag i min träning nu. Jag o Niko ska träna 2 gånger i veckan, gym och pass. Sen ska jag springa här hemma på bandet 2 gånger i veckan. Känns så skönt när man kommer igång. Det e ju inte så svårt egentligen. Sprang på löpbandet i förrgår. Blev riktigt slut. F-N vilken urUSEL kondis jag har. Blir rädd och tror att jag måste missat några födelsedagar där på vägen.. hm ja en sisådär 60 st. Känner mig som 84 snarare än 24... Därför har jag verkligen kommit till insikt om att jag MÅSTE göra nått åt min kondis. Har ändrat lite på kosten oxå. Hittade några riktigt bra konserver idag på Ica. Det är tonfisk i nån sås. Typ Tonfisk och sweet and sour, curry också var det nån tredje. Nyckelhålsmärkta och kalorisnåla. Perfa. Åt en till lunch och det var riktigt gott.

Nu ska jag nog ta barnen och gå ut en sväng till i vackra vädret.

PUSS


                       


Ha ha, Theodor på sista bilden.. Han går verkligen in i rollen som fånge då vi leker i fängelset. "Hjääääälp, mig uuuuuuuut" Skrek han innan han skönk ihop när han förstod att ingen kom för att rädda honom. Ha ha ha. Fast han visste ju såklart att det fanns en annan väg ut ;) Annars hade han nog suttit där än..

kryssning :)

I lördags bar det av på den efterlängtade kryssningen. Kul var det. Riktigt skoj. Vi firade Bella :) Dansade, dansade och dansade. Drack supergoda drinkar som jag ej kommer ihåg namnet på ;) Lägger ut några ( ganska många ) bilder för den som vill se.




                    

             

           

     


Underbart att komma bort lite och få fjanta av sig :)

Barnen hade haft det jättekul med mormor Lena ( mamsen ) och Anders så det var skönt. De hade gjort utflykt i det fina vädret. :)

PUSS

RSS 2.0