Somriga dagar

Senaste dagarna har minst sagt känts väldigt somriga. Vi har haft "midsommardanser"-projekt i skolan, grillat på baksidan, sprungit i vattenspridare o annat somrigt :)





Midsommardanser. Våran klass agerade orkester då blivande idrottslärare höll i dans för hundratals elever. Vi i klassen skiftade instrument mellan varje låt, i denna agerade jag trummis :)



God middag. Jag var så trött på köttbullar och falukorv och all vanlig, tråkig vardagsmat så jag hittade på nått eget. Jag slog ihop en panna beståendes av kyckling, lök, vitlök, Cuisin vitlök, färska champinjoner och färsk broccoli. MYcket peppar och kryddor på oxå ( efter det att barnens portioner plockats bort ). Det blev krämigt och fräscht.



Igår var dagis stängt så vi tog en tripp ner till bella och hängde på deras baksida större av dagen. Barnen åt grillad korv, lekte i gräset och sprang i vattenspridare.



Mina helt normala barn.



Theodor och Filippa



Cornelia hittade massa fina armband och halsband som var roliga att prova.





Eftermiddagen spenderade vi på altanen. Kolla in mina fina pionbuskar som växt snabbt senaste tiden. Det sitter stora fina knoppar på som jag bara väntar ska slå ut till vackra blommor.



Älskade, älskade syrénbuske. Den har funnits där så länge jag kan minnas och det finns ingen härligare syn eller doft, än när blommorna blommar.



Simon grillade fredagskäk.



Hamburger.



Magen i v.26...



"bara" 14 veckor kvar. Kommer jag rulla fram i slutet mån tro??



Om Theodor och jag skulle leka dinosaurier så skulle han med säkerhet vilja att jag var en "Gigantosaurius". Utan tvekan.

Vill att tiden ska gå fort, fort , fort. Jag har ökat fruktansvärt i vikt. Det känns som att mycket e vatten, händer o fötter e svullna. Kan knappt ha några kläder som jag känner mig bekväm i.. pust. Nä det e inge kul att vara gravid denhär gången, längtar otroligt efter bebisen och det ska bli underbart att få hålla den lilla i sin famn, men graviditeten e inge rolig.

På kvällen tittade Mattias o Annica förbi och vi kollade på Theodors dinosauriefilm, "talang", åt frukt o glass o spelade sedan lite spel.



Vi tyckte det blev för stark blixt o försökte finurligt hålla för blixten litegrann för att få bättre bilder. Blev inte så bra resultat.



Annica och Mattias.
En annan inställning på kameran..



Gissa vem som blev kvällens lyckliga vinnare i pokern??

Lite mer om Theodors dinosauriefilm. Han hade ritat 18 teckningar på dagis och fröken hade fått sitta bredvid och skriva manuset till bilderna, som Theodor berättade för henne. De numrerade även bilderna. På kvällen filmade jag teckningarna i turordning medan Theodor berättade om varje bild. Han döpte sin film till "Dinosauriernas tid". Han var så stolt över att ha gjort en "långfilm" som han kallade den och ville visa oss på stora tv:n på kvällen. När MAttias o Annica var här ville han oxå visa upp den, så de fick snällt sitta koncentrerat o lära sig lite om dinosaurier ;)



Morgonmys på balkongen. Cornelia gillar syrénbusken/trädet lika mycket som jag.



Cornelia tyckte det var så spännande med Mattias o Annica här igår så hon höll sig vaken till 23-tiden nångång. Iförsej så hade hon inte varit på dagis och sovit väldigt lång lunch på dagen, så hon orkade. Däremot sover hon som en stock nu bredvid i sängen.

Ikväll blir det nog grillning igen. Och Robinson final självklart.

puss o hej / Gigantosaurius mamman


Frisörbesök och rep med klassen

Igår när vi var i centrum passade jag på att springa in med Theodor till frisören.Efter att Theo var färdigklippt fick Cornelia för sig att det var hennes tur ( trots att hon ej behövde klippas ) och sprang fram och hoppade lyckligt upp i frisörstolen. Frisören spruta lite färg i hennes hår oxå och hon blev så stolt o glad över att ha fått som brorsan. Såhär fina blev de:






Idag har vi haft lektion och sedan rep inför "midsommardanser" imorgon. Det är ett projekt vi har tillsammans med idrottseleverna. Vi står för kompet och sången och de ska leda dansen. Det kommer en massa små elever till skolans idrotts-sal imorgon och då ska vi sätta igång allt..Det ska dansas och det ska sjungas :)



Jag laddar inför hård lektion med Martin ;) Big maaama



Underbara blivande musiklärare lunchar i solen...



... förutom Roy som tog en nap i skuggan istället...



NU blir det till att ta det lugnt för imorgon ringer väckarklockan tiidigt!

Puss o hej / spelglad tjej

helgens bilder!

Igår fortsatte vi med projektet här hemma. Fint blir det :)

 Vid 17-tiden gav vi upp o lagade till en god lasagne. Pappa och Elvira kom på besök och vi åt och tittade på Robinson.  Jag tycker det var synd att Erik åkte ut, han var verkligen värd en finalplats..Skit!!
Det är så kul att titta med pappa för han är så engagerad och med :) Ett rykte säger att ha brukar titta på samma avsnitt 2 gånger bara för att vara säker på att han inte missat nått, ha ha.



Vi åt en god "niko - inspirerad " fruktsallad med vaniljglass..

Lika mysigt som alltid att ha dem här. Min kära pappa.

Efter att de hade åkt hem satte jag mig och läste i den norska boken som handlarom musikdidaktik. Sådär lagom roligt lördagsnöje men det var skönt att komma en bit närmre slutet av den..




Idag var vi och hälsade på Tindur och Halligur. Det är faster Jossan och farmor Maries hästar. Theodor är helt orädd och satt själv på sadeln. Han fick skritta och trava, vilket såklart var himla spännande. Cornelia däremot höll sig gärna ifrån hästarna och ville varken klappa eller rida.







Cornelia hittade Nissmo istället som hon mer än gärna klappar. " tatten dullig" ( katten är gullig )



Dennis låg o softa på altanen.



Vi åkte sen vidare till Jossan o Jeremys nya tomt ( som är helt sanslöst gigantisk ) och tittade på de 2 enorma härsthagarna som de fixat. Där fick Tindur och Halligur mumsa gräs medan vi mumsade kakor i gräset.



Theo och Corre hjälper till att fylla på med vatten



Theodor visade hur stark han är. Mycket stark.



Framför det nybyggda huset ;) Charmigt gammalt hus som Jossan planerar att ha höns i :)



Fräknar så det kryllar av det efter en halvtimme i solen...

När vi kom hem gick vi ut på altanen. Det var ett lager gult pollen precis överallt så när simon klippt klart gräset tog jag ut slangen och sköljde rent allt.




Sen blev det en liten pizza till middag..

Lite före och efter-bilder



Nedre hallen FÖRE



Nedre hallen EFTER, numera en lekhörna, datorn e uppflyttat till sovrummet



Fina sovrummet FÖRE



Sovrummet EFTER



Här fick byrån stå istället..



Cornelia och Theodors gamla rum - FÖRE



EFTER. Tomt med plats för den nya bebisen



Träningsrum FÖRE



Annan vinkel - FÖRE



 EFTER - THeodors nya rum



EFTER - Theodors rum, annan vinkel



FÖRE - gästrum



EFTER - Cornelias nya rum





Under trappen där det tidigare stod en frys håller vi på att fixa ett mysigt litet kök o kojplats. Vi ska sätta upp lampor och måla hyllan innan det e färdigt.

Som sagt. LIte pyssel kvar. Lampor som ska upp, Theodor ska få ett skrivbord och lite sånt. Men snart e det färdigt vilket e skönt. Då ska vi börja pyssla med bebisrummet :)



Magen i v.25. Börjar redan bli riktigt stor. HJälp, hur ska det sluta??!!

Nä nu e jag trött på att leta bilder, nu ska jag plugga, läsa lite bloggar o kanske se om det går nått bra på tv.

Puss o hej / stor tjej









Om-möblering och tacomiddag

Japp. Vi har stått i. Burit, rivit ner, satt upp, upp o ner för trappor, snubblat, svettats och nästintill gråtit.

Vi tog tag i projektet att flytta ner barnen så det får varsitt rum. "Lekrummet" har fått bli träningsrum o verktygsrum, "verktygsrummet" har fått bli barnens garderob, "gästrummet" har blivit Cornelias nya rum och "träningsrummet" är numera Theodors rum :) Datorn har vi flyttat upp till sovrummet. Eftersom inte sladden räckte har vi varit internetlösa sedan igår förmiddag, men nu har vi skaffat oss en låååång sladd.

Vi har kommit en bit på vägen, men igår slet vi som djur och ändå blev allt värre o värre. Det var saker överallt.
Precis överallt.


Cornelias rum :) Vi är inte färdiga och det e fortfarande saker överallt, men vi har kommit en bit på väg och det blir riktigt mysigt.



LÄgger upp lite före/efter bilder sen när vi fått lite mer ordning. Imorgon fortsätter projektet..

Idag vid 15 tiden släppte vi allt och åkte iväg till Jenny, Andreas och EDvin. Riktigt sköönt att komma ifrån kaoset och träffa dem. Det blev tacomiddag och Jenny hade gjort en supermumsig rabarber/äppelpaj till efterrätt.





Edvin med den fina pussmunnen :)

UNgarna lekte för fullt. Det var kioskbygge, ritande o klippande och underhållning i vardagsrummet...




Mums, mums, mums. Jenny e en riktig Bull-mamma!!

Simon kom just upp o la sig i sängen. Såg skönt ut att lägga sig under täcket så nu slår jag igen "dagboken" o lägger mig o sover. KOmmer somna "som en stock" som man så lustigt brukar säga... ;)

Puss o hej / trötter tjej


hårt arbetande kvinna.

Det är nog en bra beskrivning på mig idag. Har hållt på och fixat och donat precis hela dagen.

Först tog jag tag i att rensa alla våra driljarder bilder som fanns på olika minneskort. Jag la in dem på datorn, rensade och brände till cd-skivor. Sedan rensade jag igen och skickade de allra bästa bilderna till framkallning. Det blev ca 600-700 bilder så det tog ett tag att ladda upp så jag lämnade datorn ett tag.

Jag tog bilen och åkte till farsta för att köpa nässpray. VArför till farsta kanske ni undrar nu?? JO, för att det e såå förbaskat pinsamt att handla nässpray på skogås apotek eftersom jag gjort det så många gånger.

Det e nästan alltid samma tjej och sist jag var där så kommenterade hon att jag kan bli beroende av nässprayen och tyckte jag skulle köpa en vatten och salt lösning eller liknande......

Jag VET att jag är beroende av nässpray.
Jag är verkligen beroende.
Jag sover med min nässpray, har den med i duschen, har den alltid med mig i väskan eller fickan och får panik om jag inte hittar den då jag vill ha den. Jag ska sluta. Jag lovar pappa. Men inte just nu. Snart. Allvarligt talat så använder jag faktiskt inte nässprayen mycket. Nått sprut på dagen och nått på natten. Thats it.

Min absoluta favorit nässpray ;) Ger ett kraftigt sprut och riktigt ilar till i näsan ;)

Efter nässprays-jakten så skyndade jag mig att handla. Mjölk och andra nödvändigheter. Jag skyndade hem med grejerna, packade in massa tvätt i bilen och körde till dagis. Där hämtade jag mina söta. Sen blev det tvättstugan. SEn skyndade vi oss hem. Jag slet av soffan allt tyg och packade ihop. Fick med badrums mattan oxå till rond 2. Hänga tvätt, in med ny tvätt. Ja ni förstår fortsättningen. Mellan ronderna så gav jag ungarna mellis, städade köket osv. EFter tvättstugan var färdig så hade jag lite tid för barnen. Sen kom Simon och de åkte o köpte mcdonalds mat. Det var längesen vi åt fastfood sist så idag tyckte vi att vi var värda det...



Ha ha, så rolig bild. Kolla in cornelias ögon. Hon e fascinerad över sugröret..



Simon åkte sen iväg på badminton och Theodor fick se en film jag lovat honom att se. Cornelia lekte bredvid med sina dockor. Och jag pluggade. Satte igång att läsa en norsk bok som jag fick hem idag. Det var tänkt att jag skulle läsa den på fm mellan 8 och 12 när barnen var på dagis eftersom boken borde ha kommit redan igår eller förrgår... På måndag ska den vara färdigläst och rapport skall skickas in till lärarna. Jag läste till det var dags för barnen att sova....

Känner att jag fått saker gjorda idag, vilket är vanligt för att vara jag, men ovanligt under denna graviditet.
.

Tandläkarbesök.

Idag har jag jobbat på björkhagen. Efter det åkte jag hem och tog en snabb nap. Börjar bli trött på eftermiddagar igen och har jätte lätt för att somna på soffan om jag lägger mig. Förmodar att min tuunga kropp behöver det..

Sen hämtade jag barnen och åkte iväg för att besöka tandläkaren. Det var Theodors tänder de skulle kika på och han hoppades på att behöva borra, ha ha. "mamma, hoppas jag har hål. Hoppas jag får borra". "nej men det hoppas vi väl inte?! De betyder ju att dina tänder skulle vara sjuka, och det e ju inge kul", svarade jag honom. Lite smått irriterad Theodor:"men jag viiill borra, hoppas jag får borra".




Väl framme hos tandläkaren hann de leka i det lilla lekrummet som finns. Cornelia var jätteglad över att det fanns en vagn och körde runt på " pappor och mamma"...




Mitt lilla troll

Sen var det dags. Theodor var inte ett minsta blyg som vanligt, utan började fråga vad allt i rummet var och vad det användes till. Tandläkaren fick nog svara på närmre 100 frågor under vårt besök.
 
Theodor hoppade upp i stolen och gapade. Han blundade när tandläkaren tände lampan över honom. Tandläkaren räknade tänderna och sa att allt såg jättefint ut. Ingen borrning där inte.



Theodor fick välja en liten leksak ur en ask efteråt, vilket var ett riktigt dilemma, han hade så svårt för att bestämma sig. Cornelia stod bredvid och såg lagom avundsjuk ut. Jag trodde nästan att tandläkaren skulle låte henne välja nått oxå, men hon fick gå tomhänt därifrån. Han valde till slut en glittrig liten groda. Han fick även en tandborste och en ballong. Cornelia fick ingenting. Det såg ut som att Theodor hade vart på tivoli när vi kommit ut från tandläkaren. Allt för att ha gapat i 2 min. Undra vad han får om han väl skulle borra nångång ??





Lilla grodan har hoppat upp på knät



Eftersom de båda vart så duktiga så gick vi upp och köpte glass efter besöket. Nu fick äntligen Cornelia oxå välja något och då blev hon såhär glad.



Brås på mig, det ser ju jag det.



Sedan åkte vi hem och jag lagade en kyckling wok till middag.

Jag har lyssnat på Norges bidrag idag och jag måste erkänna att jag tycker den e sk*tbra. Den sätter sig. Alexander Rybak som både framför och skrivit låten e riktigt härlig på scen och jag kan inte låta bli att tycka att han e rätt söt ändå. Bra jobbat Norge!!



Har dessutom letat lite klipp på you tube och han e en riktig hejare på fiol. Lite impad e jag.

Puss och hej / impad tjej


Dop, schlagerfest och korvgrillning!!

Igår var det fullt upp.

PÅ dagen var vi på ett dop i fina österhaninge kyrka. Det var lilla Alfred som döptes och vi var där hela familjen.  Jag skulle sjunga 2 sånger oxå, men det blev bara 1. Den något (?) virriga prästen glömde bort den ena sången. Snopet där jag satt redo bakom mick och piano...Men "himlen i min famn" hann jag med iallafall.

Vi kom dit en stund innan dopet och gick en prommenad på kyrkogården. Theodor och Cornelia började springa och Cornelia snubblade till och ramlade. Hon skrapa upp hela ansiktet :( Blödde på flera ställen, och över läppen ganska rejält. Simon blev orolig att det skulle behöva sys, men vi hämtade sjukväskan i bilen och började tvätta och fixa. Blödningen slutade rätt snabbt som tur var men hon fick fullt med plåster, både i ansiktet och på händerna. Lilla Corre.

Dopet var iallafall jättefint.



Finklädda inför dop. Theodor hade packat ner alla sina dinosaurier i sin ryggsäck och hade planerat att leka med dem, med Albin på dopfikat :)





Hela familjen Andersson/Holm samlade, + gudmor Lena.



Bakom fina flygeln. Theodor kom och klappa lite på mig efter dopet. Han tyckte jag hade varit duktig.







Lilla Corre fick många pussar under dagen..



Härlig buffé



Handsome boys



tårta dags


På kvällen blev det schlagerfest hos oss:

Pappa, Mamma, Anders, Niko, Tommie och Johanna kom över på knytis. Lyx-macke knytis. Alla fick ta med sig olika pålägg och röror också gjorde vi stora smarriga mackor på det. Mamma hade med sig alla låtar från melodifestivalen och vi värmde upp genom att lyssna till musiken.. Vi hann titta en timme på Robinson innan det var dags att slå över till SVT 1 :)

Sen blev det melodifestival och kladdkaka med frukt för hela slanten. Sååå himla många bidrag, men vi kämpade oss igenom hela. Pappa la sin röst på att Sverige skulle komma på en 21:a  plats.. Vilket blev en helt korrekt gissning. Han gillar schlager och har mer koll än han vågar erkänna ;) Mamma höll föredrag om att det måste vara nått fusk och att festivalen e uppgjort.. " Hur sjutton hinner de räkna så många röster på en kvart?? Nä, det e nått fuffens"... ha ha..Hon var verkligen upprörd på riktigt över det hela. Goa o glada gick sällskapet hem vid 01-tiden och vi kastade oss i säng på en gång. Det hade vart en lång, men rolig dag.





Niko fixade jättefint fruktfat :)



Simon blev jätteglad när Sveriges bidrag gick om Maltas, som han inte alls tyckte om. Han stängde av ljudet när Maltas bidrag spelades upp i snabbgenomgången. Han fixade inte att höra den "nasala rösten" en enda gång till..



Idag har vi varit nere hos Bella, Dennis och tjejerna hela dagen. Vi grillade korv på baksidan. Efter en stund skulle Dennis på match och Simon skulle hem och träna, så de begav sig. Jag och barnen stannade kvar. Barnen hade så kul och lekte och lekte och lekte..



Bella bjöd på en smarrig latte när vi kom.



Busfröna :)



Barnen blev väldigt glada över godis och Bella mycket populär...



Vi stannade över på pizza middag..

.. o sen lekte barnen ännu mer, till de 2 minsta gav upp och somnade i soffan..



Sötnosar.

Jag har precis kommit hem och laggt barnen. Simon har dammsugit och laggt in tvätten :), så jag ska ta en lång, varm dusch nu innan det blir nån film från soffan :)

Puss




Dop dags

http://www.dopguiden.se/musik/musiker/matilda_gustafsson.html

Jag har ingen aning om hur man länkar direkt här på bloggen.. Nån som vet??

Adressen ovan är iallafall till en sida som heter dopguiden där jag finns inlaggd som musiker.

Nu ska jag byta om och sjunga upp rösten lite. Ska på ett dop snart och ska sjunga "Himlen i min famn" och "det gåtfulla folket"...

Ska bli kul att träffa Elina, JEsper, Albin och Alfred igen. VAr ett tag sedan.

Puss

Gympauppvisning!

Idag var det sista gympan för ungarna denhär terminen. De hade avslutning i form av en uppvisning i stora hallen ( skogåshallen ). Bänkraderna var fulla med familjemedlemmar. Kameror blixtrade. Alla var vi där för att stolt titta på vad våra barn lärt oss under terminen.

Theodor och Cornelia var så duktiga hela uppvisningen. De höll varandra i händerna mest hela tiden och hoppade från plintar och kröp genom tunnlar.



Minstingen Cornelia längst fram i ledet.



Uppvärmning. Theodor och Simone i mitten.





Corre längst fram...



hopp...



Barnen uppradade för att ta emot applåderna :)



Fika dags..

Ja, vad ska jag säga..??!! Är så otroligt stolt över mina 2 vackra barn. De förgyller min dag. Berikar mitt liv.

Funderar över om jag ska plugga mer idag eller köra igång med det imorgon igen. Vi har ett prov på fredag som handlar om musiklära. Tror jag grejar det utan att plugga någonting alls faktiskt, men vill jag imponera och briljera så får jag nog läsa på lite iallafall...

Mycket som rör sig i mitt huvud just nu. Ska jag fortsätta plugga nästa termin eller ta studieuppehåll från början??!! Ekonomiskt är det förstnämnda att rekommendera. Jag kan isåfall vara hemma från dec till aug helt sen, och simon tar över efter det i några månader. Ligger nivån som den gör nu, så grejar jag det. Terminen e ju bara 4 månader.Pust... Man kan ju aldrig veta i förväg..

Måste ju söka om studieuppehåll snarast om jag inte ska fortsätta i höst. Men det ska jag nog. eller..!!

Måste äta. Tänka. plugga. Men först pussa mina barn godnatt en sista gång för ikväll...

par-date, bebismys och födelsedagsfirande...

ja så har min helg sett ut..

I fredags blev det spontan träff med Annica och Mattias. Fina mamma och Anders var här så vi gick över till dem och snackade och spelade lite spel..Självklart vann vi tejejer :) Fast det ville inte killarna riktigt erkänna. Mycket öl blev det dock. För killarna alltså. Där vann de, stort!
Mycket trevligt hur som helst..
Vi 01-snåret ( tror jag..) tog vi en liten prommis hem och jag störtade trött i säng. Simon satt vaken ytterligare 2 h med Anders nere vid datorn. Mycket båt snack..

Mattias och Simon kramades en hel del av någon anledning?? ;)








Lördags förmiddagen tog vi det bara lugnt. Letade lite recept inför middag vi skulle bjuda på, senare på kvällen. "Förlorad hare" blev det. SUPERGOTT. NI måste prova.



Vi åkte till Ica maxi och handlade lite ingredienser som sknades. Barnen åkte rutschkanan utanför en stund..

Sen lagade vi maten:

*Bryn champinjoner, lök och bacon.
*Bryn fläskfilé, spar matfettet som blir kvar i pannan.
*Häll i creme fraich i pannan med matfett och grädde. Häll i en skvätt wiskey.
*Ta fram en ugnsäker form.
*Lägg lök underst, sen fläskfilén. Lägg i champinjoner. Lägg baconbitarna på fläsfilén och häll över "såsen".
*In i ugnen  ( 200 grader ) tills köttet fått önskvärd färg inuti. Servera med klyftpotatis och sallad.

Det blir sååå himla gott. Wiskeyn ger såsen jättegod smak.

Sen kom gästerna. Tomas och Maria som fick lilla Felicia i december kom så att vi äntligen fick se henne. Hon var såå söt och go. Snäll oxå, satt tyst i mitt knä större delen av kvällen. Hon fick en liten rosa/lila keps av oss som hon passade jättebra i.






Hela familjen :)

Jätte trevligt att träffa dem igen och vi måste se till att det händer oftare.

Idag har det varit tvätt och städ dag. Sen fixade vi en födelsedags korg till Dennis som fyllt 18 och åkte sen dit och firade honom. Theodor ritade en bok hela morgonen som handlade om dinosaurier som han gav till honom. Jag fick skriva texten i boken som han hittade på själv. Min Theo. Lill Ross.



Nu ska det softas en stund innan läggdags. Back in school tomorrow. Puss o hej





Nya läppar!!

Ja jag tyckte det var dags. Har alltid längtat efter ett par STORA läppar så idag slog jag till på ett par...

Synd bara att de går tillbaks till sin naturliga storlek om några timmar då bedövningen gått ur och svullnaden laggt sig..



Men jag får passa på att njuta sålänge det varar...

...eller inte!! Skit obehagligt med denhär bedövning. Har smörjt in läpparna med massa idomin för att de inte ska torka ut efter att ha gapat i över 1 h i sträck. Pust. Gillar inte bedövning. Tar nästan hellre smärtan. Men stora läppar det fick jag.. YES!


Puss och hej / big-lipped tjej

Tandis...

... Sitter och laddar inför tandläkarbesök om exakt 2 h.
Rotfyllningsbehandling. Dvs en massa sprutor, ligga och gapa 1 timme och tycka synd om sig själv.

Det regnar ute. Det behövs nog, för det har varit så torrt, men ändå är det lite trist. Det ser så mörkt ut.

Jag måste passa på att äta en ordentlig frukost innan jag åker så jag inte behöver äta på några timmar sen när jag e uppsvullen och eländig.
Sist så misslyckades rotfyllningen. De kom ej ner i en av kanalerna, så idag ska de försöka en sista gång. Annars drar jag nog ut dendär tanden. Den har ställt till nog med smärta och pengar.

Ja, så ser min dag ut :)

Äsch, nu får jag ta mig i kragen. Duscha, äta en stoor frukost, borsta tänderna extra noga ;) och åka iväg och besöka tandläkaren.

Ha en bra dag.

Puss och hej / livrädd tjej ;)

ps. Önskar lycka till, till lillsyrran som oxå ska besöka tandläkaren vid 10.00-snåret ds.

Bilder i överflöd...


...ja så är det. Det senaste dagarna har varit underbara med fint väder och härligt sällskap..




Magen v.22



I torsdags var jag hemma med barnen. Vi gick en riktig lekparks-runda. 5 olika lekplatser lekte vi i..





Lekparken som jag och min syster lekte i när vi var små. Den ser precis likadan ut. Enda skillnaden är att de har målat allt.







På em åkte vi till Tyresö och hälsade på härliga familjen Jenny, Andreas och Edvin. Vi började med att gå till valborgsfirande för barn, där de små fick korv, fiska fiskdamm och leka i lekställning..





Efter det gick vi hem till dem och lagade supergod mat. Jenny och Andreas lagade denna "saffranslax" :) medan jag och Simon bakade en av Jennys favorit bröd.



Johnny tittade förbi senare på kvällen, men vi såg inte så mycket av honom . Mest stod han på balkongen och snackade med sin London bryyyd.



Corre och Andy kollar fyrverkerier från balkongen..



Sen blev det spel time. "Alias" var kvällens spel..
Vid 01-snåret ( tror jag klockan var ), begav vi oss hemmåt.



Efter en sovmorgon tog vi tåget in till söder och gick en lång prommenad med Elvira och pappa, i det fiiina vädret. Det var fullt med folk på stan. Vi gick från söder till djurgården. Och sen tillbax.

Vi tittade på båtar, människopr och "hop on, hop off" skyltar :) .. ha ha.. Kan nån förklara vad "hop on" betyder??? Alltså skulle det vara engelska skulle det ju stå "jump on", eller på svenska " hopp på" eller "hopp on".. men "hop on". Det är ett buss och båt företag där man som kund kan hoppa på bussarna och båtarna vid vilken hållplats man vill, åka en sväng och hoppa av, eller sitta kvar ytterligare en hållplats med tanke på hur mycket man betalat och hur mycket man vill se..Turistbåtar och bussar i sightseeing syfte.





Gänget vid kajen..



Glass paus i solen





Gulliga Elvira och Theodor på tåget hem..



Barnen fick skyla ner sig efter en lång dag i solen. Mycket uppskattat.



Efter det blev det grillning. Anders och mamma kom förbi också.



Gott gotti gott gott. Tzatziki, oliver och mycket vitlökssmör till köttet.



På lördagen tog vi en tur med Marie och Leif´s båt. Jag, Simon, Cornelia, Theodor, Dennis, Elvira och pappsen.



Mysigt att åka i ån...





På kvällen bakade vi pizza hos pappa och kollade på "Robinson". Ungarna lekte kurragömma.



Idag har vi städat och tvättat mest hela dagen. Eftermiddagen tillbringade vi på altanen. Grillade hamburgare, kastade pil och spelade fotboll..





Pion buskarna har börjat komma upp och jordgubbsplantan har växt :)





MÅÅÅÅÅÅÅL ( eller inte, svårt att få den lättviktade bollen dit man ville...)



Simon sköt mest tåpaj ;)



WHAAAAAAA



Nu jeeeklar!!!!

Jättehärlig helg. Verkligen jättehärlig. Vädret gör att man orkar så mycket mer och får lust att göra allt möjligt.

Nu ska jag upp i soffan och softa med pepsi och nått annat gott om det finns ;)

Imorgon e det dags för rotfyllning 2 av 3. Uscgibuschi. Kl.10 är det dags för de hemska sprutorna, och sen sitter man förlamad i halva ansiktet resten av dagen och tycker synd om sig själv...kul, kul. Men livet e inte alltid en fest. Fast för det mesta tycker jag :)

Puss och hej

RSS 2.0