Härliga sommardagar..

Hejsan hoppsan!!

Glad Matilda som skriver. Det är så härligt med sommaren att det inte är klokt. Vi bara njuter i massor.

Bilder från Midsommar kommer senare, då jag haft tid att rensa genom dem, det blev en hel del..

Senaste dagarna har jag o barnen träffat morfar, Moster Niko och Elvira mycket :)




Morfar med dotterdotter



Elvira och ungarna lyckades fånga små, små fiskar



Middag på altanen





Gos med Niko



"Niiickuu"



Nikolina lagade denna galet goda pastarätt. Det är kyckling, matlagningsgrädde, Pesto, soltokade tomater och kryddor. Krämigt och smakrikt.

Nu ska jag öppna fönstret till vårat alldeles för varma sovrum och sen lägga mig för att sova... Det vankas Beach 2009 imorgon oxå...
 
Puss o hej

Kolmården -09

Vi tog som sagt en minisemester till Kolmården. 2 roliga fullspäckade dagar och värt varenda krona. Ungarna var mer än nöjda över resan och Theodor tjatar på mig att framkalla korten vi tog på honom och djuren..



På "Bamses värld" hälsade Theo på Bamse. Cornelia satt på avstånd och tittade. Lite läskig var han trots att han är världens snällaste björn ;). Där fanns även Bamse figurernas hus som man kunde gå in i och en massa rutschkanor och en hinderbana. Det tog en stund innan vi kunde slita barnen därifrån och fortsätta mot djuren..



Theodor gjorde en hinderbana. "pappa lyft upp mig ", "titta, titta vad stark jag är"



Söt björnunge



På lantgården fick barnen gå in och klappa på djuren som fanns där. Grisar, getter, lamm m.fl.
Cornelia pekade på lammet och skrek " titta, bä bä"



Tuuut tut



Ett gäng kameler





Så vacker.



Jag och ungarna står och spanar in de stora elefanterna.



Savannen





Delfinshowen blev populär hos barnen. Vi ställde oss tidigt och köade så vi fick platser längst ner på splash bänkarna ( där som det finns risk att bli blöt ). Vad gör man inte för barnen ;)





Puss i linbanan



Spaning




På hotellet fanns oxå en jättemysig badanläggning med bubbelpoolar, en ström, små barnbassänger ,utomhusbassäng och relaxavdelning. Här badade vi en stund innan middagen..





Vårt mysiga hotellrum. Barnen somnade som stockar på kvällen. Då sprang Simon ut till puben och hämtade ett stort glas is till mig. Min enda Craving. Massor av godis hittade han oxå. Så det blev snask och dubbelavsnitt av "Desperate housewifes" ( simons favvoprogram, på riktigt ) innan vi slocknade.




Frukostbuffé åt vi utomhus.



Sen blev det bad igen. Barnen tyckte det var jättekul och Theodor simmade med hjälp av armkuddar runt själv. Många, många varv blev det i denna bassäng som det var strömt i.





Cornelia vågade oxå prova efter en stund och simmade runt, runt.



"ta kort på mig när jag hoppar"



Efter bad blev det "Tigerworld". Vi hade tur att komma precis då de blev matade alldeles precis där vi stod så vi fick se dem nära och oxå höra deras läten.





Theodor och Simpan åkte delfinexpressen. Jag stod avundsjukt och tittade på.. ;)

Vi avslutade resan med "Safariparken" där man kör in med bil bland alla farliga djur. Lite nojjig var jag och satt och oroade mig för att barnen skulle råka få upp dörrarna trots att de var säkrade.








Det var ett litet urval av bilderna vi tog. Det e riktigt mysigt att åka med barnen till Kolmården och jag tror säkert vi åker tillbaks nästa år. Hotellet är otroligt barnvänligt. Vid restaurangen finns ett biorum dit alla barn sprang och satte sig efter att ha ätit färdigt. Det möjliggjorde en mysstund för bara mig och Simon att hinna äta lugnt och bara sitta en stund. Bordens dukar var i vitt papper och kritor stod framställda på varje bord, så barnen kunde rita medan de väntade på maten osv...

Jag rekommenderar starkt en tripp till kolmården.

Nu ska jag ta tag i tvätten och sen börja rensa bland bilderna vilket jag aldrig kom till skott med igår. IKväll blir det middag ute och bio med Annica och Bella, mycket trevligt :)

Puss

Fantastisk midsommarhelg

Hemkommen efter några underbara dagar ute på sjön. Helt fantastiskt har det varit.




Grillningen på midsommardagen.  Niko, Johanna och Jocke gömmer sig bakom Store Simon.


Jag är tagen.

Underbart väder och sällskap.

Bad.

Grillning.

Sol.

fiskande.

Båtåkning.

Dans kring stång.

Skrattande.

Orkar inte lägga ut bilder just nu, är för uppspelt och måste ta tag i nått husligt istället.
Kanske rensa bland bilder jag framkallat och sätta in i album?! Det lär ju ta en stund..

Puss och hej

Förlorad hare och födelsedag hos mormor..

Hejsan hoppsan!!

Nykommen hem efter en otroligt lyckad och mysig minisemester på kolmården. Kameran laddar sina batterier , men slänger ut några bilder senare.

I lördags sov barnen hos farmor och farfar. De åkte redan vid 15-tiden, så vi mötte upp Annika och Mattias och handlade och lagade mat ihop. Myspys. Vi hade planerat "grillkväll", men spöregnet hindrade oss tyvärr. Vi lagade en favorit i repreis; "förlorad hare". Recept hittas i tidigare inlägg..




Till det gjorde grabbarna en härlig sallad, med b la fetaost, ruccola och rödlök.

Jag o Annica hade lite klädbyte. Jag fick låna de största kläderna hon äger :) och hon fick låna mina minsta. Roligt att ha nån att bytlåna lite kläder med :)



Snygg-Annica i sin blivande midsommarskrud ( - jeansen.. )

Efter middag blev det spelande, pratande och snacksande..







"near, far, wherever you are...."



v.28, iklädd Annicas fina turkosa klänning



PÅ söndagen var vi hos mormor som fyllde 66 år :) Kusinerna Martin och Josefin var där och moster, samt mina systrar och mamsen. Inte så ofta vi träffar dem tyvärr så det var kul att få se dem. Tyvärr var Cornelia och Theodor väldigt trötta efter en sen kväll hos farmor o farfar och var INTE lätta att ha att göra med. Det ska gudarna veta vad jag försökte vara pedagogisk. Ibland funkar ingenting.
 
Funderar på att hänga på mamma och Niko senare i sommar till Gävle så att jag hinner prata lite mer med gävleborna än vad det blev denna gång då min mesta tid gick till att passa på barnen.

Innan jag säger tack och hej vill jag ge en STOR styrkekram till min underbara lillasyster Nikolina. Hon har det jättejobbigt just nu och jag hoppas hon är på fötter snart, snart. Älskar dig.

Puss


AJ



Börjar med att välkomna min bruna, fina mamma hem, som varit på härlig solsemester på Karpatos i Grekland :) Bilden ser ut som ett vykort och jag e inte lite avundsjuk. Lånat bilden från mammas album.
 
Morgonen och dagen blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Jag kom till tandläkaren som återigen tittade på min tand. Det var tänkt att rotfyllningen skulle göras idag, men tandläkaren sa att han måste rensa igen. En av kanalerna hade inte riktigt gått att få ren under de tidigare rensningarna. Sen sa han oxå att han trodde det var ungefär 50 % chans att "rädda" tanden. Det lät lite för mig.

Dåliga odds.
 
Mycket pengar.
 
900 kr för rensning som skulle ske idag + 35000-4500 för själva rotfyllningen. För att sedan kanske ändå behöva ta bort den eller gå till specialist.

NÄ, nu fick det vara nog. Jag ville bara ha bort dendär sabla tanden. Har vart där sammanlaggt 5 gånger för rensning och 1 gång när en tandbit lossnat från tanden. SPRUTOR. FÖRLAMAT ANSIKTE. PENGAR.

Dags för bedövning, yihaa.
Sen tog han tag i tanden och den gick sönder på en gång. "bra val" sa han. "denhär hade gått sönder närsomhelst". Sen var det rötterna som skulle upp o det blev värre. Det tog en stund. När det var färdigt skulle de SY igen såret. VA?? SY?? Ännu fler nålar i munnen
? JAg trodde det var färdigt. Men icke. Nu skulle det sys oxå. Jag låg och kände på magen och den lilla bebisen som sparkade mamma i sällskap. Lugnande och skönt.

525 kr blev det. Mycket bättre.

När jag kom hem bullade jag upp med kuddar i sängen och la mig och sov i närmre 4 timmar. Har proppat i mig alvedon nu för det gör rätt ont när bedövningen släppt.

Äntligen. Äntligen slipper jag dendär tanden och alla tandläkarbesök. :)

Ute regnar det. Ingen toppendag idag.
IGår var den mycket bättre. Hade en riktig mysdag med underbara Theodor och Cornelia.

Vi tog först en spännande busstur till farsta.



Där åt vi, till barnens lycka, lunch på mcdonalds.



Sen gick vi till djuraffären. De matade kaninerna och marsvinen och vi tittade oxå på fåglarna och ödlorna. Sedan fick barnen välja en varsin fisk. De blev överlyckliga. Båda är väldigt förtjusda i djur, men eftersom Simon är allergisk mot de flesta pälsdjur så har det inte blivit nått. Men nu tyckte jag att det var dags för dem att oxå få nått, som de tjatat om djur. Theodor valde en röd/guld slöjstjärt och Cornelia en svart.

"mamma, dethär är den bästa dagen" - var Theodors kommentar när vi gick från djuraffären med de 2 fiskarna i en påse.



Vi gick o firade de nya familjemedlemmarna med glass på torget.



När vi kom hem klättrade jag och Theo upp på vinden och tog ner glaskupan till fiskarna. Vi tvättade stenar, snäckorna och det lilla huset. Fint skulle det bli. Sen fyllde vi kupan med allt och hällde på vatten.



Barnen stod i en lång stund och tittade in i fiskskålen



Theodor döpte sin fisk till "Guldis" och Cornelia sin till "kompis" :)



Vad vore inte mer passande än just fiskpinnar till middag??!! ;)



Efter middagen blev det fullt liv här hemma. Theodors 2 kompisar från gården kom in och lekte. Mandus och Douglas.



Nu ska jag försöka få i mig lite banan för jag är såå hungrig. Gott det skulle vara med en souvlaki....

puss o hej



God natt!!

Jahapp, idag har jag haft en fartfull dag med ungarna..Söta, fina barnen.

Imorgon börjar dagen med en rotfyllning 07.55. Härlig start på dagen.

Puss o godnatt

Om-målning och stuvade makaroner...

Här kommer lite före o efter-bilder på mina målarprojekt.


Skrivbordet FÖRE:



Skrivbordet EFTER ommålning:





Hylla FÖRE:



Hylla EFTER ommålning:



Jo jag gillar vitt. Speciellt Bauhaus "antikvit 502" som jag målat b.la hela trappen med, sängen, byrån och nu skrivbordet och hyllan. Har fler planer med den antikvita färgen men färgen tog slut idag så måste fixa mer innan jag kan sätta igång med det.

Åt förövrigt en av mina favoriträtter idag: Stekt falukorv och stuvade makaroner :)




Nu ska jag ner och kolla slutet av fotbollsmatchen... Sen blir det Greys..

Höres / Puss


sommarlov..

Ja, då e jag färdig med 1 års studier. Det har gått ruskigt snabbt. Jag har sommarlov nu. Barnen är hemma mycket så jag hittar på grejer med dem och fixar och donar här hemma. Just nu är jag i målartagen och målar om ett skrivbord, en hylla, utemöbler och sen får vi se vad mer det blir..

Sitter knappt nått vid datorn just nu, som det brukar bli på sommaren. Slänger in lite bilder från helgen..




Jag tycker det e så sött med små toffsar och flätor och fixar mer än gärna med Cornelias hår. Hon har ju inte så mycket änsålänge men en liten toffs går iallafall..



Cornelia ville ha samma nagellack som mig så vi lekte lite salong hemma. KLippte o filade naglarna och sedan fick de nagellack, vilket var väldigt roligt och spännande..



Theodor ville oxå ha såklart



Sen lekte vi bageri ;) Barnen fick mäta upp, hälla upp och blanda ingredienserna. Sen fick de skulptera små kokostoppar.





På fredagkvällen var det utgång med klassen. Vi spelade bowling o sen gick vi o käkade. Härliga människor. Gillar verkligen min klass. Har gjort en "hemlig mapp" på facebook för de som går i klassen, känner att jag inte riktigt har rätt eller vågar lägga ut bilderna här, så ni får nöja er med 1 på mig. Dock blev jag sååå sugen på att vara med i festandet, men det kändes lite torrt med bara isvatten, om ni fattar vad jag menar. Men livet e långt ( förhoppningsvis ) så jag hinner dricka kalla dagens senare, efter graviditet o amning. Lite trist i sånna sammanhang dock, när man inte riktigt är med. Handlar inte bara om alkohol.Jag blir tröttare o segare tidigare o inte alls lika spontan som jag brukar.



Magen i v.27



I söndags gjorde vi en picknick korg och begav oss ner till stranden. Det var lite småkallt, men barnen hade kul ändå. De grävde i sanden och matade änderna med sten, schysst :)



Sen var vi hos simons föräldrar. Spelade fotboll, poker och åt mumsig Marie-mat. Det e aldrig fel det.

Theodor har 2 kompisar från gården på nedervåningen som leker och står i. Ska gå ner o kolla vad de gör.

Det får gärna bli lite mer sommarväder snart, så vi kan ligga på altanen eller gå ner till stranden. Det e liiite segt nu när det regnar flera gånger om dagen. Mamma Matilda blir inte helt sugen på att knata ut och leka.

Puss o hej / Fixartjej

Mer från helgen..

I lördags tog jag tag i framsidan. Det såg inte kul ut. Gräset var 1 meter högt och det fanns fullt av maskrosor. Blomlådorna var tomma. Jag o Cornelia åkte till Länna och köpte blommor och jordgubbar ( som Cornelia smockade i sig i bilen på vägen hem ).  NÄr vi kom hem satte vi i blommorna. Sen klippte vi gräs, rensa mellan plattorna o sånt. Fint blev det :)



Denna blomma kallas "snöflinga", men jag vet tyvärr inte det riktiga namnet.



Hänglobelia tror jag att denna blomma heter?

Sen köpte vi även pelargoner och lite mer lobelia som vi satte i blomlådan.

På kvällen kom pappsen, Niko och Tommie. Vi grillade på baksidan o sen blev det Robinsonfinal och frukt med glass. Spännande var det. Riktigt spännande. TYVÄRR så vann fel person enligt vårat tycke. Vi tyckte att Jarmo var en mer värdig vinnare, o det tror jag många andra oxå gör. Han SKULLE verkligen klara sig helt själv på en öde Ö hur länge som helst - han är en överlevare. Ellenor? Det vette sjutton hur många dagar hon skulle stå ut.



Söndag. Förmiddagen spenderades i tvättstugan för Simons del. DEt är han som är tvättmästare här i familjen sen några månader tillbaka. Mellan varven kom han o softa med oss andra på baksidan. Ungarna fick bada i lila poolen och vi satt i skuggan o tittade på. Kanske borde köpa en lite större pool så kan man hoppa ner själv och svalka sig, varma sommardagar. Det får bli en rätt stor pool med andra ord ;)







My hunk.



Sen blev det hämtpizza i gräset till lunch. Vegetariana med skinka, fyndigt.



Theodor vid sitt nya skrivbord, som han köpte från Johnnys pappa för en 20-lapp. Bra pris :) Jag har tänkt att måla om det och köpa nån bra skrivbordslampa.

Sen plockade vi syréner, skrev kort o köpte trisslotter till våra kära mammor. Vi hade bara 60 kr i kontanter ( resten fanns på mitt nordeakort, som kommit bort...) så vi fick försöka göra det bästa av situationen. Själv fick jag frukost på sängen i morsdagspresent, en bok som Theo ritat och ett fint kort som Simon skrivit. Vi gick först förbi mamma, men hon var inne på sitt jobb så vi lämnade sakerna hos henne. Sen gick vi ner till badudden, blev upphämtade med farfar i båt och åkte till gudö, för att fira Simons mamma.






Ån.



Simon gjorde ett försök till att fiska.



Sen blev det POKER i skuggan, med kall dricka och chips :)





Förloraren fick bada som "straff". Dock hade jag och Simon redan badat en stund tidigare så det var inge vidare straff..



Theo ville oxå bada och hoppade ner till Dennis i vattnet.



POKERVINNAREN. Leif var glad eftrson det var 1:a gången ( enligt Simon ) som han vunnit när vi spelat. Vilket inte är några gånger. Jag satt mot honom i slutet.

Snipp snapp slut, nu är helgen slut. Det är redan Onsdag och regnet bara vräker ner. Imorgon är det avslutningslektion/fika med vår kära lärare Martin och på fredag blir det avslutningsfest med klassen :) Nu ska jag ta mig an nått viktigt, vad det nu kan vara, o sen käka lite lunch.

Puss



RSS 2.0