att göra lista!!

Japp så han man gjort det igen. Suttit och skrivit en "att göra lista"....

Fattar inte hur det kommer sig att jag alltid alltid har så otroligt mycket att göra hela tiden.

Jag springer runt här hemma som en flådd råtta. Plockar, städar, fixar, donar, lagar mat, dammsuger, putsar fönster, hänger tvätt, springer ut och hämtar post, rensar post, vattnar blommor, klipper gräset... ÄNDÅ finns det heeeela tiden nya saker att göra. Varför blir det aldrig helt färdigt????
Sen om man någon gång känner sig helt nöjd med städningen i huset och har en stund över är det bara att plocka ett valfritt alternativ på nästa listan. "-när-du-har-tid-över-listan"

Vad  som står på den listan just nu är:

* Anmäla mig till CSN

* betala en räkning jag glömt betala

* Framkalla kort från jul o nyår som jag missade när jag nyligen framkallde 650 bilder ( vilket jag märkte när jag satt o rensade dem bilderna)

* Sätta in bilder i album

* skriva i barnens "1a år" böcker

* sitta o kika runt på internet efter rolig aktivitet Theo kan börja med, han fyller ju 4 nu och det börjar bli dags..

* sätta upp ett rimligt träningsmål för min del, och sedan sätta igång med det...

* Rensa vinden 
   -slänga

* Fixa telefonjacken så att de fungerar

* köpa några telefoner så att folk kan nå oss, vi betalar ju förövrigt hemtelefonavgift varje månag så det vore kul om det fungera nångång

* Koppla in telefonerna

* Rensa bland barnkläder

* Rensa bland mina kläder

* sälja bilen

* köpa köksfläkt
  - byta ut

* Köpa blandare
  - byta ut

* måla på det sista i köket

* måla trapputrymme och hall däruppe

* Ta ner en gammal jättedammig lampa som sitter uppe i hallen

* köpa en ny lampa och sätta upp

* Rensa typ hela huset

* sälja pianot ( sorgligt, men det börjar bli dax ) det är så gammalt och tar upp så stor plats i vardagsrummet..

* köpa ett el-piano

* köpa några typ av hyllor att sätta upp där pianot stod.

Vill INTE komma på mer nu. Har redan föör mycket.

Älskar att fixa och dona i huset, men det känns ju aldrig som att trycket lättar. Vi kommer bara på fler o fler grejer som behöver fixas med/åtgärdas....

Nä nu orkar jag inte tänka mer på allt, nu blir det tv:n :)

Schyss



:

pengar rullar in som det ska...

och det behövs verkligen efter semestern..

I Lördags hade jag en spelning på ett bröllop i Vallentuna. Mamma var barnvakt och min manager ( simon ) skjutsade dit mig så jag hittade dit jag skulle.
Självklart var jag nervös hela dagen innna bröllopet och övade på sångerna hur många gånger som helst. Blir alltid så nervös. GAaaaah.
1:a låten jag sjöng kändes det som att fingrarna darrade som asplöv när jag spelade piano men det hördes nog inte. Andra låten gick jättebra. Hursomhelst så var brudparet väldigt nöjda över min insats och jag fick mer betalt än vad vi bestämt, vilket var väldigt trevligt..

I söndags jobbade jag på kära ( ? ) Stortorp där jag jobbar nu hela veckan oxå..

Man blir lite smått deprimerad när man jobbar där faktiskt. Så sjuka människor. En man som ligger totaltförlamade utan att kunna äta eller prata efter en bil olycka för 2 år sedan, jag gråter inombords när jag ser honom ligga där. Vad är det för liv han lever?? Inget värdigt liv, den saken e klar.

Ikväll e simon med grabsen o hittar på nått. Det var tänkt att de skulle spela golf men pga det otroliga regnvädret blev det nog nånting annat. Simon o Johhny var här innan de stack o käka lasagne med oss, sen badade jag o barnen och sen la vi oss och läste sagor. Jag blir så lycklig över att tillbringa tid med mina barn och verkligen ägna dem TID. Känns så ofta som att jag diskar, städar eller plockar med annat så det blir satta åt sidan så stunder då jag verkligen ägnar DEM all uppmärksamhet gör mig verkligen tillfredställd. Mer sånt. Mycket mer sånt.

Livet är så kort. Och barnen växer så snabbt. Det gäller att ta vara på varenda sekund och inte ta någonting för givet. Varje dag är en gåva.

Ni fina människor som jag äskar så mycket. Finns några som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta och ni ska veta att jag är så mån om er och tänker på er varje dag.

Simon - min äskade äskade Simon. Finns ingen som du hjärtat. Älskar dig djupt, djupt in i mitt hjärta.
Cornelia - Min underbart söta dotter. Busiga, härliga, envisa otroligt vackra dotter
Theodor - Min härliga, härliga pojke. Du har så många fina sidor och visar alla omkring dig så varma känslor. Du är väldigt speciell.
Mamma - är den bästa mamman och mormorn i världen. Såklart. Otroligt klok. Ger mig trygghet och stöd i allt. Ställer alltid upp och är förstående. skit-Rolig. Förebild.
Pappa - Som jag alltid kommer se upp till enormt mycket. Obeskrivligt smittsamt glad. Otroligt kärleksfull. Speciell, så speciell. Väldigt allmänbildad, måste tilläggas. 
Anders - Engagerad och ambitiös till tusen. Finns ingen som sliter som du. Arbetsmyra nr 1. Rolig, härlig, öppen, kärlek.
Nikolina (och Tommie) - Min lill-Niko. Min min min. Du är den bästa lyssnaren och du får mig att känna mig bra. Det är väldigt bra jobbat. Jag ser mig själv i dig. Söt till tusen. Tommie som får Niko att bli så lycklig. Du e en härlig och glad prick,  hoppas du hänger med länge...Ni är alltid så gulliga med barnen.
Johanna (och Joakim) - Min alltid så duktiga storasyster. Otroligt vad du jobbar på och kommer framåt. Du kommer att bli nått stort. Det är du redan. I mina ögon alltid en förebild. Så otroligt många minnen. Joakim som verkligen är som en manlig avbild av Johanna. Alltid så rätt och reko. Öppenhjärtad.
Elvira - Lilla frågvisa Elvira. Du är för go. Du kommer att bli så förståndig. Önskar jag träffade dig mer
Gänget- ( ni vet vilka ni är.. )Galna upptåg, skratt och många minnen..... Hoppas på många, många fler. Johnny får en extra stor puss, underbara, underbara människa.
Jenny - En färsking som får mig att känna mig lugn och trygg. Du är en otroligt spontan , glad och härlig tjej som man bara vill ha av mer och mer :) smart och snygg. Är så glad att få lära känna dig. :)
Bella m. familj - Min egna Belliz. Så många minnen. Stöttar mig och hjälper mig alltid. Dig kan jag verkligen lita på. Små tjejerna som givit mig och barnen så mycket rolig tid och lek. Sötnosar. Dempa, alltid så trevliga Dempa. Du är söt som Lully ska du veta.
Jimmy - Den galnaste av dem alla. Saknar dig så det gör ont.
Elina, Jesper och Albin
John
Edith 
Janne
Vicky
kusiner
mormor och moster
Marie, Leif och Dennis - Finns inte finare svärföräldrar. Ställer upp så otroligt mycket. Alltid så välkomnande och kärleksfulla. Intresserade och lyssnande.Dennis är den bästa lekfarbrorn. Artig till tusen. Härliga skratt.
Jossan o Jeremy - Fina faster Jossan. Ambitiös och hjälpsam. Nästan för snäll. Gullig. Och Gulliga Jeremy.PUSS på er.
Inga-lill
Morfar och morbror

Så många sanna vänner. Saknar dem jag inte längre så ofta träffar. Så många underbara minnen. Jag älskar er.

Gud hörde mina böner

Ja, som rubriken lyder. Simons feber gick ner under natten och han hade 38.2 när vi åkte. Visst var han rätt hängig hela resedagen men dagen efter var han som ny :)

          

1. I väntan på färjan
2. Sjuklingen har fått en blomma som tröst...

Vi har haft en sån otroligt härlig och rolig vecka. Toppen väder precis hela veckan vilket resulterade i total utevistelse på olika stränder och utflykter. GNskjiksjdjasjd vad skönt vi haft.

Vi har varit på stenstanden och sandstranden som låg nära stugan. Spelat massa strandtennis och fångat maneter,som det fanns väldigt mycket av...
Ätit på restaurangen och lyssnat på 2 duktiga trubadurer. Sen blev det matcher i bordsfotboll, eller vad sjutton heter det?? Jag tror nog Jenny var grymmast.

            

    

1. stenstranden
2. Söt Cornelia gillade att leka med stenarna
3. Jag och min kära vän maneten
4. Strandtennis :)
5. Bordsfotboll ( ha ha låter lite konstigt ) Jenny vs Andy Candy
6. Hungrig tjej äter pasta Carbonara

Sen har vi vait i mysiga Slite, som är en ort (by ) som ligger ganska nära Åminne där vi bodde. Där åt vi på ett väldigt mysigt café som hette "Humle och dumle". Morotskakor av inte denna värld och stooora bullar.

         

1. Gänget på "Humle o Dumle"
2. Godaste morotskakorna jag ätit
3. Jag och fina Edvin

Vi har vart på fårö och badat på "kanske en av världens finaste stränder" ( som pappa beskrev den ). :) Där åt vi naturligtvis oxå saffranspannkaka. Alltså inte på stranden, men på Fårö.Stavas pannkaka med 1 eller 2 n förresten????? Får aldrig nån kläm på det.

         

         

1. fårö färjan
2. Äter saffranspankaka på "ebba och Ebbes", tror jag det hette
3. Gladare unge får man leta efter
4. Skär
5. inga badkrukor här inte

Vi har vart på Pippiland såklart. Tittat på Pippiteater, åkt karuseller,badat och åkt rutschkana. Cornelia är så söt. Hon är överförtjust i pippi och pekade så fort hon såg nått som har med pippi att göra "pippi, pippi". Hon satt som trollbunden på pippiteatern och innan vi åkte köpte vi en liten mjuk pippidocka till henne.

              

              



Vi har vart i Lickershamn. Där gick vi på en grusväg upp på berget och tittade på en stor rauk som stod där. 1:a rauken för Andreas del, han har nämnligen inte vart på Gotland tidigare???????????? Sedan hittade vi en liten, liten strand bredvid bryggan där vi la oss och badade och fiskade resten av dagen. 

Vad har vi gjort mer...

Vi har spelat fotbollsgolf. Det var sjuukt varmt den dagen och helt vindstilla så vi gav upp efter 7 hål och satte oss i skuggan och åt tacobuffé istället. 

Sen har vi vart i Visby såklart. Tittat på fotboll på "lärkan" och spelat minigolf. Vi tittade oxå fascinerat på alla stora lyxbåtar som låg vid kajen. Snacka om att man blir avis. Jag blir oxå alltid så nyfiken på hur de ser ut innuti och försöker glo in så obemärkt jag kan för att tjuvkika lite.. Mycket prat om båt har det blivit under vackan. Jag är så otroligt sugen och bara vill ha en segelbåt efter att jag pluggat färdigt. Har så många härliga barndomsminnen från våra seglarsemestrar som jag gärna vill att Theodor och Cornelia oxå ska få uppleva.Simon e oxå sugen och vill men tycker det e lite dyrt. ja ja, vi får se hur det blir.

Lite shopping blev det oxå. Finns en otroligt bra butique som heter "Missisippi" där. Måste besökas av alla kvinnliga shoppare. Skulle kunna hittat hur mycket som helst i den affären... Men jag försökte begränsa mig. Jag köpte 2 plagg och Jenny ett par riktigt fina sandaler. Eller det var som floppisar fast jättefina och riktiga om ni fattar. Inga sånna i plast man köper på ica för 40 spänn.  

Mycket grillning vid stugan har det blivit oxå. Mycket mat i allmänhet. Gott, gott , gott!!! Matdokumentation har blivit som ett måste under resans gång ;) F-n vad Jenny och Andreas måste vara trötta på min kamera som hängt med precis överallt och stuckits upp i deras ansikten titt som tätt. Men många fina bilder har det blivit, närmare bestämt 600 st....

Ja ALLT som hör en riktigt bra semester till har vi gjort under resan.

Jenny, Andreas och Edvin är ett otroligt roligt resesällskap och jag bara äskar dem. Man kan inte göra annat. Otroligt glada, spontana och underbara. Hoppas på fler resor med dem. Puss på er och tack för veckan på Gotland.

Jag har somsagt sjuukt mycket bilder och kommer lägga in några lite då o då, när jag har tid, för dem som vill kika!!

Hej o hopp gummi sn-pp!!

RSS 2.0