crazy night - crazy day

Jäpp!!

Niko och Tommie var här och fredagsmös och kikade på Lets dance och busade med barnen igår...



Me









Theodor har bundit fast Tommie i bordet..



Stackars liten..




Tok tant






Efter frukost satt sötisarna o lyssnade på Majas ABC-bok som e såå himla bra. Visorna är helt fantastiska. Champinjon och jordgubbs låtarna tycker vi e bäst :)

Sen åkte jag, Corre och Theo till farsan. Vi plockade ner grejer i lådor och packade sen bilen full. Sen åkte vi till hans nya lägenhet och slängde in lådorna där. Vi bestämde oss för att ge oss för dagen för att hinna "samla kraft" tills morgondagen då den tunga flytten äger rum.
Snopna vi blev. När bilen inte ville starta. Vi försökte med lite olika grejer men det gick inte. Efter en stund kom Simon till undsättning med en bil som vi kunde få el ifrån och våran bil gick äntligen igång...



Sitter och gäspar här vid datorn. Och barnen har slumrat. Skulle behöva sätta igång med "kyckling - pannan " men soffan känns betydligt mer lockande...

Fartfylld dag.

Idag var ungarnas dagis stängt. Som tur var hade jag ingen lektion i skolan så jag missade inget genom att vara hemma. Eller hemma och hemma.. Jag passade på att sticka till stan och köpa kurslitteratur. Barnen var med såklart. Och Roy.  JUst det, glömde nästan att innan vi åkte så städade jag i 2 timmar :) very good, gummisnodd!! Barnen passade på att busa när mamma inte hade tid att springa efter dem hela tiden..







På akademi bokhandeln var det fullsmockat. Efter en stund förstod vi varför: Bokrea. Theodor som älskar böcker satt en lång stund vid barnböckerna och kollade runt. Vi ( jag ) hittade några bra och lärorika böcker :) som jag köpte för ett bra pris :) Sen kurslitteraturen för ett mindre bra pris :(


Efter det sprang vi in på donken. Roy smällde i sig en big mac och vi andra som redan käkat lunch nöjde oss med lite dricka. Sen tog vi tåget. Hoppade av på söder och gick till pappa Simons jobb och hälsade på. Sen gick vi till greken och åt glassbomber med johhny boooiy.





Vi kom hem för en liten stund sen och barnen softar framför fredags bolibompa. Själv ska jag slänga in lite bilder och sen upp för att käka pizza som Simon snart (förmodligen ) kommer hem släpande med.

:)

give me PASTA-SALLAD

Har blivit helt såld på pasta-sallad senaste dagarna. Igår bjöd jag Niko och Tommie på lunch. Det blev pasta, sallad, majs, rödlök, fetaost, paprika, körsbärs tomater och grillad kyckling. GUUUD så mumsigt det var. Idag blev det grekisk pasta sallad till lunch..





Är sugen konstant.

På pasta-sallad.


Niko och Tommie softar i soffan

Har haft en kul dag i skolan förresten. Åkte med mamma  på tåget in till söder, vilket alltid är lika trevligt :) Lyxigt att få träffa henne sådär en stund på morgonen. Sen blev det musik. Jag och P höll i röst uppvärmning idag så vi träffades en stund innan vi började..
Sen blev det 3-timmars pass med Martin.

Efter plugget spelade vi ensemble vilket alltid e lika skoj. Min tur att spela trummor och sen gitarr på en annan låt. Trummor e GRYMT kul att spela men gitarr, njaaa, sådär.. Inte min grej alls känns det som . Men ska lära mig. Måste. Vill.

Efter det tog jag o Roykan en prommis till bussen. Vi köpte en varsin Sandwich (glassen alltså) på vägen som vi mumsade i oss i den vackra (vår !!! ) solen som lös. Det kändes iallafall nästan som vår. Det resulterade i att det blir grillad kyckling, potatissallad, baguette och sallad till middag. Det äter jag jättemycket av på våren. Sånna dagar när jag får sånt där härligt vår pirr i kroppen och allt känns så bra. Så kändes det idag.

:)

Tempot verkar skruva upp sig lite i musik kursen. Vi har fått en del nya uppgifter och utmaningar att ta oss an. Me like.




dagens middag

Puss och hej / pastasallad tokig tjej

Jäkla Cancer

Fy fan för cancer rent ut sagt.

Nu har den tagit en människas liv. Igen.

Sitter med stora tårar rullande nedför mina kinder. Vi visste ju att det skulle bli såhär. Men när det blir ett faktum, när det händer på riktigt, kan man ändå inte riktigt förstå...



En av mina systras bästa vänner, Fabienne, har efter 5 års kämpande mot cancern nu gått bort. Många resor har det varit fram och tillbaka. Tillfrisknad - tillbaks till sjukdom, om och om igen.

För ungefär 9 månader sedan fick Fabienne och hennes familj chock beskedet att hon endast hade 1 år kvar att leva. Ofattbart. Ogreppbart.

En sprudlande glad och possitiv tjej. Bara 27 år gammal. Ny utbildad. Ny gift.

Jäkla Cancer.


Jag hoppas och tror att Fabienne är på en bättre plats nu. En plats utan smärta och sjukdom. Utan lidelse. En vacker plats, fylld av kärlek och vackra blommor.



Himlen har blivit en vacker ängel rikare.







Ångest..

.. ja ni.. idag har jag en såndär fånig ångest dag..

.. Jag funderar på allt jag vill göra, funderar på om jag gjort rätt val att gå just denhär utbildningen osv..

Jag vill verkligen studera men känner att musiken i den utbildning jag går inte ger mig ett dugg. Jag kan redan precis allt vi går igenom. Det är på så låg nivå. Jag vill lära mig mer. Jag vill få spela mer. Sjunga mer. UTVECKLAS.

Har suttit och kikat runt på musikhögskolans hemsida idag och försöker kringla fram om det senare går att komplettera med musik hos dem för att få undervisa för högre åldrar.. Hittade nått intressant. Det var utbildning för musik åk 6-9 belägen på musikhögskolan. Det blir bara 30 fler hp än vad jag läser nu och hur lång tud är det? 2 terminer om jag tänker rätt. Det kan det vara värt. Dels får jag undervisning i spel och sång, dels i musik teknik och massa mer som jag verkligen skulle vilja utveckla hos mig själv...

Hm... ja.. det e INTE lätt att bli stor. Tiden går SÅÅÅ fort och det gäller att välja rätt och göra rätt. Så känns det just nu.

Ska nog hitta en bra studievägledare som kan svara på alla mina frågor.

Sen finns det andra alternativ. Att jag fortsätter som planerat, men försöker mig på mer musik utanför plugget och kommande jobb. Jag snackar om : Sång för stunden.

Lägger mer tid till att öva, utvecklar mitt pianospel, letar jobb och marknadsför mig själv mer....

JAg vill bara hålla på med musik. Men måste ju tjäna pengar oxå. Tror inte att lärare åk F-6 räcker för att stilla min musik aptit. Men jag ska hitta på nått mer...

Känns bara som att jag håller på att bli så gammal. Missförstå mig inte. Men snart ska jag ta uppehåll och vara hemma 1 år igen  och skjuter upp allt. Det betyder att jag kommer vara 1 år äldre när jag är färdig, 2 år äldre om jag tar påbyggnads kurs.. OM det nu går. Jag kommer för tusan vara 31 år när jag är färdig. JAG VET hur tramsigt dethär låter. ALLTIHOP. Men som sagt.. har en deppar, ångest, "gör jag rätt" - dag idag.

PAPPA - du behöver INTE vara orolig för att jag ska hoppa av studierna. Snarare isåfall för att jag kommer förlänga dem ytterligare...

Puss och hej / jäkligt velig tjej

Himla sjiiiiiiiiiit mamma!!

Hela förra veckan var barnen sjuka. Cornelia fram till torsdagen och på fredagen var Theodor sjuk, vilket han fortfarande är. Han lånade 2 filmer av farfar igår när vi var där en sväng som vi har legat och tittat på större delen av dagen. "Bambi" och "Långben". Jag har också försökt mig på att skriva redovisningen av VFU-veckan som ska skickas in senast idag. Jag blev klar för en liten stund sen och ska nu sega resten av kvällen eftersom jag inte heller mår så bra. Har världens huvudvärk, är förskyld och lite hostig.

Theodor är rolig han. Antingen kallar han mig för "himla sjiit (skit) mamma" eller "min snällis mamma". Det sistnämnda används betydligt flitigare som tur är. Det är svårt att inte skratta när han kör med detdär sjiiitmamma, vad han nu fått det ifrån. Det låter rätt kul, men självklart spelar jag lite ledsen
varje gång så han föstår att man inte ska säga så.

Igår spelade Jeremy sin sista hockey match för säsongen så vi var där och tittade. Sen blev det mys framför brasan och god middag hos Leif och Marie. De hade spelat in E.M.D på sin tv så jag satt och kollade 10 gånger om tror jag. Martin Stenmarck är passé, nu är det E.M.D Mattias som gäller .. ;)









GAAAAAH!! NU börjar veckans absolut bästa, mest underhållande program : "familjen annorlunda" på kanal 4...

PÖSS


EMD - HYSTERI !!

Blev det iallafall i vårat vardagsrum efter att trion framfört sin låt. Vi klappade med, hurrade och jublade när låten var slut. Den var ju riktigt bra. Varenda dans steg planerat in i minsta detalj. Visslingen, käpparna, höjningen.. Suverän stämsång. Snuskigt bra melodi och ett riktigt fett trum dunk genom hela låten. Simon som vart VÄLDIGT tveksam inför EMD tidigare under kvällen fick även han gåshud och satt med halvöppen mun under låten..

Mamma, Anders, Niko och Tommie var här och tittade med oss. Vi käkade god Kyckling gratäng som mamsen lagat ( alltid lika gott när hon gör någonting ) m. ris och sallad. Sen blev det kladdkaka med vispgrädde till festivalen. Är det melodifestival så är det :)









Vilka döljer sig i gos högen??

Senare på kvällen kikade vi på gamla inspelade band. När vi år 2003 var på Fårö och kryssningen på mormors 60-års dag. Just det, vi tittade på det alltid lika roliga klippet med Anders från midsommar oxå.. "vår bästa tid e nuuu".. Så kul att ha massa band inspelade. Vi kunde inte gjort nått roligare än att kollat på dem. Gud vad man såg ut. Gud vad man sa knäppa grejer, och vad hade man på sig???? Så känns det väl alltid när man ser sig själv ? ;)

Hur som helst.. Kring 01.30 snåret drog sällskapet hem efter en mycket rolig kväll.

Vad har vi gjort mer i helgen... hm... lägger upp lite bilder som får berätta resten. Det sägs ju att en bild säger mer än 1000 ord...



Lördags frukost



EGO bild..



Vi var inne på djur magasinet i farsta och tittade på de söta kaninerna och marsvinen





Toker spexar



En några dagar gammal bild, men värd att lägga upp ändå :)





Jahapp.. och var e det tänkt att jag ska få plats??

Idag e både jag och Theo förskylda och jag har ont i halsen oxå :( bLIr nog en lugn dag..

Thea 2 år !!

Idag skulle du ha fyllt 2 år.
Idag skulle vi alla firat dig med tårta och ballonger.
Jag tror fortfarande vi alla undrar Varför? Varför du inte finns här bland oss?
Du är nog himlens finaste ängel, som skänkt jorden en underbar lillebror.

Det gör fortfarande så ont när vi tänker på dig. Tårarna kommer så lätt.
Men du är en av himlens finaste änglar och vi är säkra på att du är en stolt sådan som skyddar dina föräldrar och din bror.

Den finaste skyddsängeln.



Vi tänker såklart också mycket på dina föräldrar idag, som vi vet längtade så otroligt efter dig och som alltid kommer sakna dig.

Du fattas.

Idag tänder vi ett stort ljus och hoppas och tror att du just nu firar det finaste kalaset med de andra änglabarnen. Äter tårta i stora lass och smäller ballonger.

Varma kramar / Matilda, Simon, Theodor och Cornelia



Djur..

... sitter här på datorn och letar bilder på djur. Sonens begäran. Han är djurtokig. Idag är det renar och hjortar som gäller :)

Själv så hittade jag en så himla glad och fin elefant:



Kanske världens lyckligaste elefant. Otroligt vackert djur.

Corre-borre e fortfarande sjuk :( hööög feber så imorrn blir det nog för simon att sticka iväg till farbror doktorn och ta en titt på henne. Själv måste jag till min VFU-skola ( praktikplats ) imorgon då jag redan missat 2 dagar.

Nä, nu ska vi leta fler djur...

Pöss

Sjuk dottra!!

Japp. Lilla söt Corre började få lite feber redan i lördags och på kvällen när vi var hos Simons föräldrar steg febern snabbt och hon var varm som en stekpanna... Vi åkte hem direkt efter melodifestivalen var slut.

På dagen var vi på Heron city igen. Vi var ju där förra helgen också och bytte en filmkamera. Den nya funkade inte heller. Den kunde inte spela upp band vi spelat in med en annan kamera. Simon tänkte att det säkert inte egentligen var fel på videokameran eftersom dethär var den 2:a vi testade utan att våra band kanske är lite dåliga i kombination med en ganska dålig kamera... Han la därför ihop allt jättefint och snyggt och tejpade igen. Det skulle se ut som att vi inte hade öppnat den så att vi fick lämna tillbaks den. Öppnade förpackningar får ej bytas. Hur som helst så ville han att jag skulle gå fram till disken och byta den. Jag protesterade något eftersom det skulle bli pinsamt om de på nått sett såg att vi faktiskt öppnat den " ja men isåfall kan du ju säga att det kan vara så att din kille öppnat den men att du inte e säker, eller nått"...

Jag gick fram till disken berättade att kartongen e oöppnad. Tjejen öppnade kartongen och började plocka ut alla grejer... hon gick bort till en kille och hämtade tillbaks honom till disken "oöppnad säger du?" säger killen till mig.. "var e det röda bandet som ska sitta runt kameran?".. happ där åkte jag dit.. tänkte precis börja skylla på min kille som planerat men då kommer simon fram. VAFAN?! Han skulle ju hålla sig borta?!
 
Jag visste inte vad jag skulle säga utan stod där som en tomburk. Det hela slutade iallafall med att vi fick ett tillgodokvitto och gick något generade därifrån. Varför kunde vi inte bara säga som allt var ifrån början. Varför kunde inte Simon hålla sig borta som planerat?? Dumma killar... ;) Usch, ogillar sånna där pinsama situationer. Påminner om nått som Sunes pappa skulle kunna göra ( ni vet, serien som gick för kanske 10 år sedan, med Håkan bråkan och co. ) ha ha ha...

Sen köpte vi en annan, förhoppninsvis bättre eftersom den var dyrare, filmkamera. Firade sedan med god mat. För mig blev det grekiskt, för Simon japanskt och för barnen Mcdonalds. Förvånande.



Kryddstark nötfärs :)

Efter att vi ätit färdigt fick barnen välja en varsin helium ballong. Theodor bytte 3 gånger innan han blev helt nöjd men Cornelia funderade ordentligt innnan hon valde. De var så söta där de helt lyckliga sprang runt med sina stora ballonger.



En liten alla hjärtans dag present. Theodor valde en tiger och Cornelia en giraff.

På kvällen kika vi på festivalen med Simons föräldrar, syskon och Jeremy. Vi gjorde pizzor ,och mumsa i oss blåbär och äppelpaj.



Jeremy och Jossan var hund vakter åt en liten Bertil :)

Igår var det en riktigt seg dag. Cornelia hade hög feber hela dagen så jag låg mest och tog det lugnt med henne så hon låg stilla ordentligt. Simon tvättade, handlade och lagade mat. Rättvis fördelning tycker jag.

Idag vabbar jag så ska upp och titta på "Alvin och gänget" eller varför inte "Nalle Puh" för 100:ade gången...

puss och hej

De senaste dagarna..

.. har sett ut såhär:

ONSDAG:

Ja jag ser väl typ ut som vanligt.. Har lite sår och svullnader runt munnen sen jag var hos tandläkaren faktiskt, vet inte om det blev nån spricka av att jag gapade så mycket.. ha ha





Men det e bara att ha på lite "LHP" 1% så går det nog snart bort, snyggt värre...



Tomatsoppa med makaroner i :) Soppan har jag köpt färdig ( och tillsatt makaroner själv, mycket avancerat ) och jag rekommenderar verkligen denna. Väldigt mumsig och mycket smak.







Älskade Mamma kom och fikade kladdkaka och busade med barnen på kvällen..


TORSDAG:

Theodor hade 37.2 i feber. Inte mycket alls men jag ville inte lämna honom på dagis så han fick följa med mig till skolan. Hade en lektion på 3h med bara massa musik och spelande på instrument. Barnsånger dessutom så Theodor var överlycklig. Vi sjöng några av hans favoriter " Var nöjd med livet" från Djungelboken och "mors lilla Olle"





Theodor väljer ett instrument




Spelar triangel...

Jag är så otroligt stolt över Theodor. Det var helt fantastiskt hur bra han skötte sig när vi var i skolan. Han satt snällt på en stol när läraren pratade, svarade vid tilltal och var härlig och sprudlande glad när vi spelade och sjöng. Jag är så stolt över att vara hans mamma.

FREDAG:



" Mamma, kom då! Frokosten är färdig"

Jag var heelt slut imorse och log och stensov i sängen. Theodor var hemma idag oxå och hade gått ner för att ta nått att äta. När jag hörde honom ropa drog jag mig ur sängen och sprang ner till honom. Jag blev HELT paff när jag såg att han fixat allt detta helt själv. Han hade verkligen tänkt på allt. Färskt kallt vatten i en kanna, saft, bröd, margarin, ost, sylt, mjölk och 2 glas. Täck att få bli bjuden på frukost sådär av sin lilla son en seg morgon. Det var det bästa sättet att vakna på.

Efter mysig frukost vilade Theodor till en film och jag städade som attan. Hela övervåningen dammtorka jag. Gjorde rent badrummet, dammsög, vek och la in ren tvätt och vattnade blommor.

På mellanplan dammtorkade jag, gjorde rent toalett, rensa avlopp, rensa och tvättade ut kylen, vattna blommor, dammsög och torkade golven.



Del av sovrum. Allt är vitmålat förutom en ram till en tavla.



Här är våran fiiina elefant tavla som snälla Jossan gav oss i julklapp...



Allt skinande rent :) Iallfall nån dag till...



Notera växten till vänster i bild. Hittade den något ledsen nere i träningsrummet. Tänkte först kasta den men e nu inne på ett försöka med ett upplivnings försök...





Det går i en rasande fart såhär 3:e gången...





Theodor ville så gärna att jag skulle rita av bilderna på djur från en bok. Jag är ju inte känd för att vara duktig på att rita men gjorde så gott jag kunde...





Till fredagsmiddag gjorde vi det lätt för oss. Vi köpte färdig pizza deg och slängde på: skinka, lök, ananas, tomat, färska champinjoner och ost. Sen gjorde vi egen pizza sallad iallafall. Riktigt mumsigt och riktigt lättlagad. Passar aldeles utmäskt som fredags krubb...

Nu blir det ostbågar och filt i soffan...

puss och hej..

Oro, Souvlaki och Quesadilla

Pappa ringde på fm. Han var lite orolig när Johanna inte svarat då han vid flertalet tillfällen försökt ringa. Hon befinner sig i Australien med sin pojkvän just nu och ingen har väl missat att det just nu råder stora bränder och översvämningar där, med många hundra avlidna.



Både jag och pappa tyckte att hon borde hört av sig då hon borde fattat att vi här hemma är oroliga. Jag försökte oxå ringa. Flera gånger. Inget svar. Skickade sms. Men inget svar. Jag började smått oxå måla upp ett skräck scenario men efter nån timme kom ett lugnande sms från Syrran. Hon berättade att de fått ändra sin res rutt pga krokodiler som tagit sig in till städerna till följd av översvämningarna. Det var tydligen ett litet barn som var borta och förmodligen taget av en krokodil. Så jäkla läskigt. Usch, har så snuskigt bra fantasi så jag verkligen lider när jag hört sånt där. Hur som helst så var det RIKTIGT skönt att höra att syrran och killen hade det bra.





Jag åkte in till söder och käka grekisk mat till lunch med Simon. Inte varje dag man gör det. Mysigt.

Till middag blev det en gammal goding: Quesadilla. Det e riktigt mumsigt och jättelätt att laga. Här kommer receptet, sen orkar jag inte skriva mer idag. Haft en ganska dålig dag. Trött som attan och lätt illamående hela jäkla tiden. Kan det inte bara vara nog snart..?



På bilden syns tyvärr bara lök och paprikan... Löken ska skäras i mindre bitar

Quesadilla:

* plocka ut alla de fina vita köttdelarna på en grillad kyckling

* hacka en röd lök

* skär en röd paprika i små bitar

Häll allt i en bunke

* häll i en creme fraiche chili o paprika

* häll i riven ost, helst taco ost

Blanda ihop allt.

* värm upp en stekpanna, med smör i

* ta mjuka tacobröd och lägg fyllning i halva, vik över den andra halvan.

* stek på svag värme tills brödet fått lite färg och osten smält.

Servera med sallad. Förslagsvis oxå gräddfil och tacosås på toppen.

Nu vankas det snart "familjen Annorlunda". Ett program som handlar om familjer med upp till 10 barn... Det e riktigt intressant att se hur f-n de får ihop vardagen. Tydligen går det. Så vad är 2-3 barn?? Som en piss i Niagara, det ska jag väl klara.

Puss

2-års firande, melodifestival och Heron City...

Ja så har våran helg sett ut. Igår var vi och firade Filippa som fyllde 2 år. Vi käkade massor av tårta, bullar och kärleksmums och barnen hade skoj och lekte :)



Söt Filippa 2 år!!







Fina




Hm, undrar vad Dennis ritar som är så intressant?

Sen åkte Simon och Theo till Simons föräldrar och jag och Corre mötte upp pappsen och Elvira i centrum. Vi handla lite käk och gick sen hem i regnet och lagade en stor lasagne. Niko och Tommie kom oxå och vi käkade och kollade på melodifestival.





När pappa och Elvira åkt hem för att sova fortsatte partajet en stund till. Niko och Tommie hade en låååång brottningsmatch som jag med spänning följde " Ärligt Tåmmi, det e så slut, så jävla slut" skriker Niko där hon ligger på golvet med en kittlande Tommie över sig... Efter ett tag hade de tagit slut på sina krafter och vi påbörjade filmen " seven pounds", men Tommie drog efter en stund ( skulle på rave??), och jag och Simon ( som kommit hem ) somnade i soffan rätt snabbt. Det blir att se färdigt en annan dag..



Idag har vi varit en sväng på Heron. Vi bytte våran filmkamera som bara efter nån månad gick sönder.



Sen fick barnen välja middag, gissa vad det blev??












Jag och Simon fular oss.


Efter det åkte vi hem och tittade på lite gamla band. Vi tittade på ett närCornelia var bebis vilket både hon och Theodor tyckte var jätteskoj. När barnen lagt sig blev det Beck för våran del.. Ska upp och sova nu.

Puss och hej / Mcdonald´s tjej

Rotfyllning och städning

07.15 låg jag där i tandläkarstolen. Lätt illamående, trött och liiite rädd för de där sprutorna. Dock var tandläkaren väldigt duktig och jag kände inte ens sticken när han tryckte ner dem i tandköttet. Däremot fick jag ligga och gapa i närmre 1 h i sträck med slangar och borrar vilket var lite påfrestande. Mina käkar var så otroligt stela efteråt och jag fick rucka dem hårt fram och tillbax några gånger innan de föll på plats igen. Bedövningen som höll i sig efter att själva tandläkar besöket var över var nog det jobbigaste av allt. Jag var halv förlamad i ansiktet i 4,5h vilket irriterade mig så jag försökte sova bort tiden, vilket gick sådär bra...

Sen blev det städa av. Barnens lekrum såg allt annat än roligt ut ( fats det såg ut som att de haft roligt ) så jag satte igång att plocka, rensa, damm torka och damsuga. Jag VET att jag inte borda serva mina barn så mycket som jag faktiskt gör. De MÅSTE lära sig att städa efter sig själva. Men det är svårt att vara helt konsekvent gällande det måste jag säga...

Här kommer före bilder:




Som sagt. Ingenting på sin plats.



Efter bilder:



Sådär ja!! :)




FÖR mycket saker, men på sina platser iallafall..




Passade på att torka av min blogg, plugg, musik och surf hörna när jag ändå var i farten.

Jag är en såndär människa som älskar att ha det städat och fint runt omkring mig och älskar känslan och doften av nystädat. BARA när det är städat kan jag riktigt koppla av när jag e hemma. IBland önskar jag att jag vore lite latare och inte var en sån perfektionist som jag kan vara ( fast i lagom måtta tycker jag ). Jag tränar på att försöka att skita i att plocka hela tiden, eftersom barnen ändå drar fram allt på 5 min... men det liksom rycker i kroppen på mig.

Ibland kan det vara jobbigt att vara jag. Ibland kan det vara jobbigt att behöva vara runtomkring mig.




Till middag lagade Sajmån goda fetaost fyllda köttfärsbiffar. Sen var det kroketter och några nya potatis krusiduller till. De var riktigt goda. Rödvins och bearnaise sås och sallad. :)



Just det, åkte förbi Eko en snabbis och köpte en 2-års present till Filippa dit vi ska imorgon och fira. Sen hittade jag såklart nått till mig själv oxå. Köpte 2 blommor som passade bra till mina vita/guldiga krukor. Tycker min guld groda är en jättefin accosear ( aj, ser att stavningen e fel, men vet inte riktigt hur jag ska rätta till det ) att ha i krukan. Fått från min kära stora syster om jag inte minns fel.

NU SKA JAG UPP OCH SLÄNGA MIG NER I SOFFAN IGEN. FORTSÄTTNINGEN AV LET´S DANCE BÖRJAR JU SNART...

Puss och hej / rotfylld tjej


Sune!!

Ja så heter min far!! Det är en riktigt härlig prick det ska ni veta.



Efter skolan skyndade jag mig iväg till trånkan för att kika på en lägenhet som pappa är intresserad av. Sen köpte vi lite fikabröd och gick upp för "helvetes backen" till pappas lilla lya. Vi fikade gott, snackade och satte oss och surfa lite på datorn. Kollade på satellit bilder på Paris b la.. Måste ju åka dit nångång, vilka byggnader det finns där.

Ja, sen var det ut i snöslasket igen. Slapp laga middag idag eftersom jag kom lite senare än vanligt. Simon hade kirrat tomatsoppa och makaroner som jag snabbt surpla i mig. Riktigt gott. Mamma var här på besök oxå :)

Ska lägga upp en bild jag tog imorse innan skolan. Jag är URUSEL på att fixa håret snyggt ( brukar iförsej typ aldrig försöka ) men idag fick jag till det :) Ja, för mig är dethär iallafall snyggt!! Annars är det bara ruffs eller uppsatt i toffs, men det lönade sig att sova i fläta.



Jäklar, var ren spegeln e. Det måste vara världsrekord :)



Nu kommer snart Niko och Tåmmie med filmen "låt den rätte komma in"

Puss och hej

Tentan grejad, hamburger med Niko o Tåmmiii och kurragömma

JAAA, fick tillbaks tentan idag. Yippi. Fick ett C.
Betygskalan ser ut såhär:

A - Mycket väl godkänt ++
B - Mycket väl godkänt
C - Väl godkänt, väl godkänt +
D - Godkänt +, väl godkänt -
E - Godkänt
-----------------------------------------------------------
Fx - ej godkänt, komplettering måste ske
F - Underkänt. Måste göras om helt.

Så det känns ju som ett helt ok betyg för att vara en ständigt stressad 2 barnsmor :)



Efter fix på morgonen med saker kring FK, så åkte jag , niko och Tommie till centa för att handla lite. Vi passade på att slänga i oss lite såndär kallad "skräpmat", har hört talas om att det e gott och tja, det var helt ok ;)



Sen blev det hämtning av små älsklingar för att sedan gå hem och rita, laga mat och leka kurragömma. De var så söta när de lekte. Niko, Tommie, Cornelia och Theodor.



Kan ni se honom??




Cornelia letar efter 2 killar, gissa vart de är??




Han e riktigt finurlig min pojk :)



Medans små ungarna lekte ;) lagade jag mat. Ser som vanligt väldigt grötigt ut men var jättegott och krämigt.





 "bacon och broccoli gratäng med pasta i ugn": ( brist på fantasi..)

* koka broccoli och pasta ( ja, alltså i 2 olika kastruller... )

* stek bacon ( i småbitar ) och gul lök.

* blanda ner creme fraich i baconblandning och rör om till en fin sås. Peppra och krydda efter behag ( INTE på farbror Melker vis, dock )

* Häll den kokta pastan i en ugnsäker form. Häll på såsen med bacon och lök, och sedan brocolli. Blanda runt till en härlig blandning. Häll på lite matlagningsgrädde för en ännu krämigare effekt. Ta riven ost och häll på, blanda in osten lite i blandningen.

* in i ugnen en stund till pastan fått lite färg och creme fraich och grädden "stadgat" ( eller vad säger man??) sig...

JÄTTEGOTT och går att göra på sååå många olika vis. Nästa gång ska jag absolut inte glömma att ha i rikligt med vitlök oxå.

Nä, nu blir det nog soffan för min del och "made in Sweden"...

Puss och hej / en C - tjej

bas lir och lappkojs!!

Har varit en kul dag i skolan idag.. Först hade vi ett långt seminarium med kära Martin, där vi spelade slaginstrument till klassisk musik b la... Han är en otroligt engagerad och påläst lärare som verkligen lever sig in i musiken.

Efter det blev det lunch och sen ensamble spel. Min tur att spela bas. Riktigt kul var det. Funderar på att köpa en bas och en förstärkare :)

      



Sen blev det stress hem och hämta ungar o laga mat. Till simons förtret lagade jag lappkojs idag, vilket iallafall Cornelia tyckte var jättegott :)

Recept:

* Koka potatis, mosa, häll på smör och mjölk så det blir ett fint mos.

* Öppna en burk "salta biten", konservburk som kan köpas i alla affärer. Skär i små bitar och blanda ner o moset.

* Servera med kalla rödbetor :)




ha ha, ser ju lite grötigt ut, men det e gott. Såhär 7 år sedan man åt det sist iallafall





Ibland hänger man INTE med som mamma. När tusan lärde sig Cornelia räkna till 10????? Har aldrig hört henne räkna alls och idag när nån av oss andra räknade hängde hon bara på och körde hela vägen :) .... Snacka om att de kan så mycket mer än vad man tror. Dessa små liv. Vad skulle jag göra utan dem??




Mina fina tulpaner. Börjar dock hänga lite. Härliga blommor. Får mig att känna vårkänsla och är mycket fint att ha i en vas på bordet :) 


Träffade faktiskt på en gammal kollega från kära Vivo mariahallen där jag jobbade för typ 6 år sedan !! Ritkigt skoj att bara träffa på honom sådär. Han kom ihåg mitt namn men pinsamt nog hade jag inte lika bra minne. Det ska tydligen vara en re-union nu om några veckor med gänget från när jag jobbade. Jag har lite blandade känslor inför detta, får se om jag går....Det skulle ev. vara om Eddan och Janne ska dit!

Puss och hej / Lappkojs tjej


RECEPT!!!

Självklart lägger jag in receptet på den otroliga såsen ;)

Gräddfilsås alá skolsmak:

5 dl gräddfil

3 matskedar majonäs

hackad färsk dill ( så mycket som önskas )

bostongurka ( så mycket som önskas )

lite salt

lite senap

Låt stå i kyl en stund innan servering för att få den riktigt kall.

MUMS MUMS MUMS till fiskpinnar, citronbitare, crispies eller liknande :)

gräddfilsås!!

TRÖTT idag oxå.. så fruktansvärt trött. Ni som inte vet anledningen kanske smått börjar klura ut vad detta kan bero på.....

Hur som helst... sov till 12.00 !!!! Vilket är väldigt länge för att vara jag. Senast jag sov såhär var i tonåren nångång. Sen tog jag rätt på massa ren tvätt som skulle in i garderoben och byråer.
Ja, det e väl ungefär det jag har gjort idag.

Är så less på att vi alltid äter samma mat här hemma så satt och kika runt på internet och hittade 3 rätter som vi ska äta närmsta dagarna ( alla typ tagna ur skolmatsedeln :) Ha ha, ärligt så finns det minnen från vissa rätter som jag faktiskt saknar.

Fiskpinnar, potatis och GRÄDDFILSÅS blev det idag. Själva såsen e det speciella. Det smakade f-n PRECIS som det brukade göra i skolan så jag blev riktigt nöjd.

Imorrn blir det Lappkojs med rödbetor och på Onsdag tänkte jag göra nån bacon och broccoli gratäng med pasta och ost och grejer i ugn.

Simon kom hem med överraskning. Efterrätt beståendes av exotiska frukter, grädde och päronsoda och pommac. Mysigt att lyxa till det en vardag sådär och ungarna var minst sagt glada.

Senaste dagarna har Simon minst sagt varit helt underbar. >Han lagar mat, tvättar, lägger barnen osv... :) TACK simon, jag behöver verkligen avlastning just nu.

Jag kan nog vara knepig att ha att göra med just nu..



ÅHHHHHH vad gott.












Min toker



Min toka




Niko kom förbi en sväng oxå. Alltid kul att träffa Niko. Hon var snygg och skulle iväg och dricka drinkar med kompisar. Lät ju ganska trevligt måste jag säga...

Puss

RSS 2.0