AJ



Börjar med att välkomna min bruna, fina mamma hem, som varit på härlig solsemester på Karpatos i Grekland :) Bilden ser ut som ett vykort och jag e inte lite avundsjuk. Lånat bilden från mammas album.
 
Morgonen och dagen blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Jag kom till tandläkaren som återigen tittade på min tand. Det var tänkt att rotfyllningen skulle göras idag, men tandläkaren sa att han måste rensa igen. En av kanalerna hade inte riktigt gått att få ren under de tidigare rensningarna. Sen sa han oxå att han trodde det var ungefär 50 % chans att "rädda" tanden. Det lät lite för mig.

Dåliga odds.
 
Mycket pengar.
 
900 kr för rensning som skulle ske idag + 35000-4500 för själva rotfyllningen. För att sedan kanske ändå behöva ta bort den eller gå till specialist.

NÄ, nu fick det vara nog. Jag ville bara ha bort dendär sabla tanden. Har vart där sammanlaggt 5 gånger för rensning och 1 gång när en tandbit lossnat från tanden. SPRUTOR. FÖRLAMAT ANSIKTE. PENGAR.

Dags för bedövning, yihaa.
Sen tog han tag i tanden och den gick sönder på en gång. "bra val" sa han. "denhär hade gått sönder närsomhelst". Sen var det rötterna som skulle upp o det blev värre. Det tog en stund. När det var färdigt skulle de SY igen såret. VA?? SY?? Ännu fler nålar i munnen
? JAg trodde det var färdigt. Men icke. Nu skulle det sys oxå. Jag låg och kände på magen och den lilla bebisen som sparkade mamma i sällskap. Lugnande och skönt.

525 kr blev det. Mycket bättre.

När jag kom hem bullade jag upp med kuddar i sängen och la mig och sov i närmre 4 timmar. Har proppat i mig alvedon nu för det gör rätt ont när bedövningen släppt.

Äntligen. Äntligen slipper jag dendär tanden och alla tandläkarbesök. :)

Ute regnar det. Ingen toppendag idag.
IGår var den mycket bättre. Hade en riktig mysdag med underbara Theodor och Cornelia.

Vi tog först en spännande busstur till farsta.



Där åt vi, till barnens lycka, lunch på mcdonalds.



Sen gick vi till djuraffären. De matade kaninerna och marsvinen och vi tittade oxå på fåglarna och ödlorna. Sedan fick barnen välja en varsin fisk. De blev överlyckliga. Båda är väldigt förtjusda i djur, men eftersom Simon är allergisk mot de flesta pälsdjur så har det inte blivit nått. Men nu tyckte jag att det var dags för dem att oxå få nått, som de tjatat om djur. Theodor valde en röd/guld slöjstjärt och Cornelia en svart.

"mamma, dethär är den bästa dagen" - var Theodors kommentar när vi gick från djuraffären med de 2 fiskarna i en påse.



Vi gick o firade de nya familjemedlemmarna med glass på torget.



När vi kom hem klättrade jag och Theo upp på vinden och tog ner glaskupan till fiskarna. Vi tvättade stenar, snäckorna och det lilla huset. Fint skulle det bli. Sen fyllde vi kupan med allt och hällde på vatten.



Barnen stod i en lång stund och tittade in i fiskskålen



Theodor döpte sin fisk till "Guldis" och Cornelia sin till "kompis" :)



Vad vore inte mer passande än just fiskpinnar till middag??!! ;)



Efter middagen blev det fullt liv här hemma. Theodors 2 kompisar från gården kom in och lekte. Mandus och Douglas.



Nu ska jag försöka få i mig lite banan för jag är såå hungrig. Gott det skulle vara med en souvlaki....

puss o hej



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0